Skip to Content

FN - Címoldal

Tartalom átvétel
Friss hírek - Tiszta tartalom
Frissítve: 14 perc 54 másodperc

Szinte biztos, hogy bugyiig látunk, ha Britney Spears megmozdul ebben a ruhában

1 óra 10 perc

Az énekesnő imádja az extra rövid és pici öltözeteket. A kedvenc edzős nadrágja például akkora, mint egy bugyi, most pedig ruhában mutatott hasonlót.

Felrobbant az agyunk: Britney Spears hatalmas bejelentést tett Még Ellen DeGenerest is váratlanul érte a dolog.

A fekete miniruhába már egyébként is belekötöttek a kommentelők, szerintük ugyanis olyan mintha a 90-es években készült volna. De nem ez az egyetlen baj vele. Annyira rövid, hogy szinte biztosak vagyunk abban, hogy egyetlen lépés is veszélyes lehet benne. Már ha nem direkt az a cél, hogy villantsunk.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Britney Spears (@britneyspears) által megosztott bejegyzés, Okt 18., 2018, időpont: 10:15 (PDT időzóna szerint)

Kiemelt kép: Instagram/@britneyspears

Kategóriák: Friss

Kilenc hónap után máris távozna a Manchester United sztárja

1 óra 24 perc

Angol lapértesülések szerint nem érzi jól magát a Manchester Unitednél, és még a télen eligazolna Alexis Sanchez. A chilei támadó 2018 januárjában érkezett az Arsenaltól, de nem alkotott eddig maradandót José Mourinho kezei alatt, így még az is lehet, hogy a klub sem gördítene elé nagy akadályokat.

Állítólag a játékos képviselői éppen felmérik a piacot, és vevőt próbálnak találni a 29 éves játékos mihamarabbi távozása érdekében.

Másik oldalról a portugál menedzser sem elégedett Sanchezzel, aki eddig mindössze négy gólt lőtt 25 meccsen. Ha az amúgy vékony jégen táncoló Mourinhón múlik, a chilei hamar csapatot válthat.

Kategóriák: Friss

Majdnem harmincan haltak meg egy afrikai tömegkarambolban

1 óra 28 perc

Legkevesebb 27 ember, köztük két gyermek vesztette életét egy tömegkarambolban pénteken a dél-afrikai Mokopane település térségében.

Hatósági értesülések szerint egy cementszállító teherautó defektet kapott, ami miatt a sofőr elvesztette irányítását a járműve felett és a szembejövő forgalomba hajtott. Több jármű már nem tudott időben kitérni, így egy 22 férőhelyes utasokkal zsúfolt kisbusz sem – közölte Makoma Makhurupetje, Limpopo tartomány közlekedési minisztere.

Limpopo tartomány megrendült és gyászol

– mondta a tárcavezető. Az északkeleti fekvésű tartomány rendőrsége szerint a halottakon kívül négy ember súlyos sérüléseket szenvedett a karambolban.

Kategóriák: Friss

Kárpáti Rebeka ezzel az USA több államában is törvényt szegett volna

1 óra 42 perc

Kárpáti Rebeka összeszedett 100 ezer követőt Instagramon, amit egy YouTube-ra posztolt videó szerint úgy ünnepelt meg, hogy pár követőjével együtt megivott egy-egy pohár pezsgőt, majd a Szabadság hídról égnek eresztett pár – pontosabban egy darab egyest és öt darab nullát formázó – lufit.

Ha Kárpáti Rebeka Kalifornia államban, esetleg Floridában, vagy Connecticutban, netalántán Virginiában élne, akkor ezzel a tettével durván törvényt szegett volna.

A lufieregetés több országban és amerikai államban is illegális, mert ez gyakorlatilag ugyanolyan szemetelésnek számít, mintha eldobnánk egy műanyagzacskót az utcán. Sőt, akár állatokat is ölhetnek az elszabadult lufik – a madarak belegabalyodhatnak a lufik madzagjába, ami miatt megfulladhatnak.

Kárpáti Rebeka 2013-ban nyerte meg a Miss Universe Hungary-t, azóta modellkedik, és influenszerkedik Instagramon. Nemrég munkát kapott a TV2-nél, ő  lett a Csak show és más semmi live-műsorvezetője. Apja a Barátok köztből ismert R. Kárpáti Péter.

Kiemelt kép: Instagram/Kárpáti Rebeka

Kategóriák: Friss

Egyszerre húsz férfit ítéltek börtönre szexuális bántalmazás miatt Angliában

1 óra 59 perc

Húsz férfit ítéltek hosszú börtönbüntetésre több mint egy tucat tizenéves lány elleni szexuális erőszak és bántalmazás miatt – jelentették pénteken hírügynökségek.

Az ügyek sajtóembargóját az illetékes bíróság Leedsben pénteken oldotta fel, a szóban forgó férfiakat az idei évben, több tárgyalás során ítélték hosszas szabadságvesztésre.

Az elítéltek egy banda tagjai voltak, a BBC tudósítása szerint 15 lány ellen elkövetett, több mint 120 vétségben találták őket bűnösnek.

A férfiak szisztematikusan bántalmazták a lányokat egy 7 éves időszakon át, 2004 és 2011 között. A lányok 11 és 17 év közöttiek voltak. A banda stratégiája az volt, hogy udvaroltak kinézett áldozataiknak, elhitették velük, hogy párkapcsolatot akarnak. Egyes lányokat drogok és alkohol hatása alatt bántalmaztak, másokat prostitúcióra kényszerítettek. Több lány teherbe esett.

Az ügyészség szerint a banda vezetője a 35 éves Amere Singh Dhaliwal volt. Őt korábban az idén életfogytiglani börtönbüntetésre ítélték, legalább 18 évet kell rács mögött töltenie. A férfit 54 vádpontban találták bűnösnek, köztük 22 nemi erőszakkal kapcsolatos. Dhaliwal 11 különböző lányt erőszakolt meg.  A többi elkövetőt 5 és 18 év közötti szabadságvesztésre ítélték.

A nagyrészt pakisztáni származásúakból összeállt banda állítólag nagyobb volt, sok tagot a mai napig nem azonosítottak.

(MTI)

Kategóriák: Friss

Kasza Tibi fotóval bizonyítja, hogy az idő múlásával egyre jobban néz ki

2 óra 4 perc

Az énekes-műsorvezető fotópárost posztolt magáról, majd tett egy fontos megállapítást:

Azért nem volt kidobott idő megöregedni

– írta Kasza Tibi, akivel követői csak egyetérteni tudtak.

Kasza Tibiék elárulták kislányuk nevét Kettőt is kapott a pici.

Habár Kaszának tényleg nem vált hátrányára az idő múlása, üzenjük, hogy ez általában igaz a férfiak többségére.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Kasza Tibor (@kaszatibiofficial) által megosztott bejegyzés, Okt 19., 2018, időpont: 11:58 (PDT időzóna szerint)

Kiemelt kép: Instagram/@kaszatibiofficial

Kategóriák: Friss

Pusztító szóviccel tarolja le az internetet az AS Roma

2 óra 19 perc

A Serie A-ban szereplő AS Roma nagy bejelentést tett a klub hivatalos honlapján: chatbotot fejlesztettek ki, így aki akar, az Facebookon elméletileg kapcsolatban léphet a klubbal, információhoz juthat vagy egyszerűen kiöntheti a lelkét, netán megoszthatja az örömét.

Nem is ez az érdekes, mert hasonló fejlesztésekkel már sokan rendelkeznek, inkább azért kapták most fel a római kísérletet, mert sikerült a szurkolók számára a lehető legkedvesebb, az átlagember számára pedig a legviccesebb nevet adni, amit csak lehet:

a klub halhatatlan legendája, Gabriel Batistuta után itt az alkalom, hogy köszöntsük Botistutát.

Az argentin játékos anno 2000 és 2003 között játszott Rómában, és óriási közönségkedvenc volt az idejében, így nem is csoda, hogy valahogy vissza akarták hozni a szép időket. Batistuta most 49 éves, 2005-ben vonult vissza a futballtól.

Kategóriák: Friss

Mátrai Zsuzsa: A közönség nem a komoly dalaim miatt szeretett

2 óra 30 perc

A lemez CD-verzióján két dallal is szerepel: a Könyörögni nem fogok és a Hol van az az idő címűekkel. Emlékszik erre a két dalra?

A Hol van az az időre igen, tudom, az a cigányos, amivel annak az adásnak a második legtöbb szavazatát kaptam a Táncdalfesztiválon. Az egy sikeres szám volt, és a mai napig mindenki énekli velem, ha fellépek. Arra emlékszem, hogy az Atlantisz kísért, mert a Neményi Bélával sokszor beszéltünk is erről, de a másik dalnál ki kísért?

A Liversing.

Tényleg, a Liversing? Na erre már nem is emlékeztem.

Önről mindig el szokták mondani, hogy egészen merésznek hatott a hatvanas években, ahogy a színpadon mozgott. Honnan jött ez a mozgás?

A magyar táncdalénekesek akkoriban tényleg maximum annyit mozogtak, hogy sasszé jobbra egyet, meg sasszé balra. Én kezdtem el igazából mozogni, ami annak is köszönhető, hogy éjszakai revükben is dolgoztam: Kamara Varieté, a Béke szálló kupolaterme, Maxim Varieté, ezek voltak azok a helyek, ahol muszáj volt valami mozgás, ott kezdtem el ezt. Ezek nagyon komoly műsorok voltak egyébként, neves fellépőkkel énekeltem együtt, aztán Bogár Richárd, az Operettszínház koreográfusa csinálta a koreográfiát, úgy látszik, abból szűrődött le, hogy a színpadon is jöttem-mentem. Rólam is van azért olyan felvétel, amin csak alig mozgok, de az még a pályám legelején készült, utána már felbátorodtam.

Fotó: Farkas Norbert / 24.hu

Pedig közgazdasági gimnáziumba járt, önből is véletlenül lett énekesnő?

Dehogy! Egész pontosan Közgazdasági technikumban érettségiztem. Én kapálóztam ellene, mert annyira nem érdekelt a statisztika, a számvitel, a könyvelés, meg hasonlók, egyszerűen nem az a fajta ember vagyok, de a szüleim annyira erőltették, hogy muszáj volt. Amikor aztán már elvégeztem, egy énekes fiú kollégám egyszer eljött hozzánk, ahol az apám hobbiszinten zongorázgatott, mi pedig énekeltünk. Azt mondta, hogy te olyan jól énekelsz, elviszlek a Majláth Júliához, aki végül azt mondta, hogy nagyon sok tanítványom van, de téged elvállallak, mert te tehetséges vagy. Ő azzal kezdte, hogy ahhoz, hogy érthetően énekelj, elküldött beszédtechnikát tanulni Fischer Sándorhoz, akihez Gábor Miklóstól Ruttkai Éváig jártak a színészek is, én például négy évig jártam hozzá. Előtte olyan csúnyán beszéltem, hogy eleinte folyton a nazális beszédhangomon gúnyolódott, de csak elérte, hogy ha ma meghallgatja a régi rádiófelvételeimet, azokon az összes szám érthető. Ma bekapcsolom a rádiót, és úgy látszik, ez ma már nem szempont, mert egyszerűen nem értem, hogy mit énekelnek.

Majláth Júlia keresett zeneszerző is volt, egyedüli nőként, önnel is sokat dolgozott?

Persze, ő írta például az Élj vele boldogant, amit aztán a Csinibaba filmben is feldolgoztak. Nekem tetszett az a feldolgozás, mert ott fiúk énekelték, és más volt, mint amit én csináltam. Szóval sok számot írt nekem, főleg ilyen tinglitangli dalocskákat, de hát én ezektől a daloktól lettem népszerű, a mai napig megállítanak néha az utcán. A közönségnek azok a típusú dalok mentek a fülébe: Ördögből angyal, Pletykálnak rólad, Mindenkit érhet szerelem, és a YouTube-ra is ezeket rakják fel. De azért nekem voltak nagy, komoly, éneklős dalaim is, amiben meg tudtam mutatni, hogy tudok ezeknél többet is. De mondom, nem érdekes ez, mert ezekkel lettem népszerű. Meg természetesen a Táncdalfesztiváloknak is sokat köszönhetünk.

A Táncdalfesztiválokon tényleg nem kaphatott a győzelemre is esélyes dalokat?

Mielőtt erről bármit is mondanék, fontos, hogy azok a kollégáim, akik ezeket megnyerték, megérdemelten nyertek, mert mind jó énekesek voltak, és azok a mai napig. Voltak páran, mint a Zalatnay Cini vagy a Koós Jani, akik jó énekesek voltak, és tudták róluk, hogy jól el is fogják azokat a dalokat énekelni, ezért nekik adták oda a dalokat, amiknek sanszuk volt a győzelemre. Nekünk, a többieknek pedig az jutott, hogy behívtak a Rádióba, Balassa P. Tamás leült a zongorához, és azt mondta, itt van három szám, ebből választhatsz. Na most egyik rosszabb volt, mint a másik. Volt azért olyan is, amikor kiválaszthattam egy nagy éneklős számot, ami persze nem jutott sehová, mert nem kellett a közönségnek. A Hol van az az időt például Tardos Péter és S. Nagy István írták, és ez még elfogadható volt, ilyen beat stílusú dal, csak hát az volt a bajom vele, hogy erre senki nem fog odafigyelni, hiszen ilyenből akkor volt még száz. Addig törtem a fejem, míg kitaláltam ezt a cigányos dolgot, noha az Atlantisz nem volt egy cigányzenekar, de meglepően nagy sikere volt, és ezt szerette is a közönség. De nagy lehetőségünk nekünk nem volt, és ritkaság volt, amikor valaki ezekből a nem túl jó számokból kihozott valamit, mint szegény Kovács Józsi, aki egy csepeli munkásgyerek volt, és ő énekelte a Jöjj vissza hozzámot. Nem volt egy jó szám, de valahogy a közönséget megfogta az előadásmódja, ezért közönségdíjat nyert, pedig akkor még énekelni se tudott, később tanult meg rendesen, ki is ment Grazba és operaénekes lett. Ugyanahhoz az énektanárhoz jártunk, Vályi Évához.

Pedig akkor ön már befutott énekesnő volt.

De ettől még kellett tanulnom, mert amikor revüműsorokban dolgoztam, akkor nehéz számokat is énekeltem, amihez kellett a hangképzés. Nekem van ám sok ilyen szép felvételem is, de ezekből nem lett semmi sajnos. Már volt valami hozzáértésem a szakmához, amikor egy Made In Hungary versenyen kaptam két dalt két különböző szerzőtől, és ezek közül kellett választanom, melyik dallal indulok. Az egyik Fényes Szabolcs Ne menj a boldogok közé című dala volt, egy gyönyörű szám, de én mégis éreztem, hogy a közönségnek nem ez kell, ezért inkább Auth Ede szerzeményét választottam, ez volt a Mindenkit érhet szerelem. Ebből egy jó nagy sláger is lett, éreztem, hogy ezt kellett választanom. Szabolcs meg is haragudott rám, több dalt nem is írt nekem, és igaza is volt, de ugyanakkor nekem is igazam volt, mert a közönség fülével hallgatva az volt a fülbemászóbb.

Tehát ha önön múlik, inkább ezeket a hagyományos, nagyívű dalokat énekelte volna?

Igen, a nagyobb éneklős számokat választottam volna, amikor lehetett, mert nekem valójában ez a profilom. Persze van olyan dalom, amit ma már nem szeretek: énekeltem egy részletet a Kabaré musicalből, amikor Bradányi Iván 1972-ben hazajött, és őt kérték fel, hogy írjon nekem magyar szöveget. A tévében elő is adtuk az Operettszínház táncosaival, csak utálom azt a felvételt, mert akkor még se a film nem jött be Magyarországra, se semmi. Én voltam az első itthon, aki a Kabaréból felvételt csinált itthon, de amikor aztán bejött a film, akkor szembesültünk vele, hogy ez valójában nem olyan vicces téma ám, a harmincas évek Németországában játszódik, és ha én ezt tudom, másképp énekeltem volna. Ezért mindenkit le is szoktam beszélni arról a számról, nehogy meghallgassa.

Fotó: Farkas Norbert / 24.hu

Dolgozott gyakran beatzenekarokkal is, nem akart velük szorosabb együttműködést?

Sok mindenkivel dolgoztam, a Bergendyékkel is van közös felvételem, sőt, még az Illéssel is. Koncz Zsuzsával is gyakran turnéztunk együtt vidéki haknikon. Én mind felléptem ezekkel a beatzenekarokkal, annak ellenére, hogy hozzám nem állt annyira közel ez a műfaj. Még a Bergendyék talán igen, ők azt a fajta zenét csinálták, fúvósokkal, amit én is szerettem.

Kezdő énekesnőként külföldön is szerezhetett rutint, ez hogy történt?

A pályám legelején volt, amikor még az első férjemmel és a zenekarával 15 hónapra külföldre szerződtünk a hatvanas évek közepén, ami akkor még nagyon keveseknek adatott meg. Dolgoztunk Finnországban, aztán Svájcban, meg Nyugat-Németországban, az összes nagyobb városban, Münchentől Hamburgig. Én gyakorlatilag ott tanultam meg énekelni, és olyan felszereléseket hoztunk haza, hogy amikor először játszottunk itthon, tódultak az emberek megnézni ezeket. Itthon kommunizmus volt, nem lehetett rendes erősítőket meg mikrofonokat kapni, és azt mondták, hogy ilyen hangzást itthon csak Vico Torrianitól hallottak, aki a korszak nagy sztárjaként lépett fel az Erkel Színházban pár évvel azelőtt. Nekem ez a tapasztalat adott egy olyan énekesnői gyakorlatot, hogy innen indulhatott a pályám, és az első Táncdalfesztiválon el is indulhattam, csak kár, hogy rossz számot kaptam.

Nem zavarta, hogy ezeken a dalversenyeken sosem nyert?

Lehet, hogy díjat soha nem kaptam, de volt egy nagy előnye a Táncdalfesztiváloknak: ez tett bennünket híressé. Akkoriban egy tévé volt csak, mindenki azt nézte, és Táncdalfesztivál idején a csapból is ez folyt. Ráadásul rá voltunk kényszerítve, hogy egyéniek legyünk: nekünk akkor nem volt lehetőségünk arra, hogy egy az egyben lemásoljuk a külföldi számokat, mint ma, amikor bárki nyolcvanhatszor meghallgathat Rihannától kezdve bárkit. Mi viszont akkor a vasfüggöny mögött voltunk, hozzánk leginkább csak orosz filmek és énekesek jöttek be, úgyhogy kénytelenek voltunk magunkat adni. Hozzátenném azonban azt is, hogy ahhoz is tehetség kell, hogy valaki jól lemásoljon egy külföldi sztárénekest, mert ha ez nincs, akkor hallgathatja bármennyiszer, akkor se fogja tudni jól visszaadni. A lényeg az, hogy én a rossz számok ellenére hálás vagyok a Táncdalfesztiváloknak, hogy engem ismertté tett. Másrészt az is igaz, hogy a közönségnek azok a mulatós jellegű számok kellettek, amire mehetett ez az orosz vastaps. Nézze meg az amerikai felvételeket, ott nincs vastaps, csak félórát tapsolnak. A mi országunk megszokta ezt a vastapsot, és a mi műsorainkban is annak volt sikere, amire lehetett, ezért én is ezeket adtam elő, hiszen ha nekiálltam volna áriázni, akkor csak néztek volna.

Nem merült fel, hogy kint maradjanak külföldön?

Egyikünk sem maradt kint, nekem már csak azért sem jöhetett szóba, mert itt volt a fiam, Péter, pedig akkor már jártam ki Amerikába és Kanadába is, ottani magyaroknak fellépni. Amikor pedig a fiam disszidált, akkor azért nem mentem, mert nekem itt volt még az idős édesapám és az édesanyám is, és egyébként is, én egy folyamatosan foglalkoztatott énekesnő voltam, mindig tele volt a naptáram, hétfőtől vasárnapig. Ezért meg sem fordult ez a fejemben. A gyerekem is azért ment ki, mert olyan szinten megtanult zenélni, hogy ő élőben akarta látni Chick Coreát és Herbie Hancockot, nem csak az anyja által hazahozott lemezekről hallgatni. Sajnos nálunk a jazznek sosem volt igazán nagy tábora, és itthon egyszerűen nem fejlődhetett volna annyit, mint odakint. Öt éves kora óta klasszikus zenét tanult, és még nem érettségizett, amikor már felvették a jazz konzervatóriumba. Kint pedig ösztöndíjjal fel is vették a Berklee College of Musicba, a világ legrangosabb jazz egyetemére, és onnan ment San Franciscóba, én pedig évente kimegyek hozzá, és az itthoni koncertjeire is elmentem. A világ egyik legjobb dobosával, Lenny White-tal meg a basszgitáros Victor Baileyvel játszott együtt, ezek óriási nevek a jazzben, és nagyon büszke is vagyok rá.

Fotó: Farkas Norbert / 24.hu

A táncdalfesztivál-korszak után miért nem maradt meg úgy, mint más kollégái, akiknek nagylemezük is volt?

Mert én is azok közé tartoztam, akinek nem jelenhetett meg lemeze. Voltunk jó páran, köztük olyan nagyszerű énekesek, mint Cserháti Zsuzsa, de nem lehetett nagylemezünk, mert Erdős Péter azt mondta, nincs igény rá. Erdős volt a mumus a mi szakmánkban, én se szerettem, de miért is szerettem volna, amikor rengeteg fellépésem volt, szeretett a közönség, ő mégis úgy döntött, ahogy. Én utána kezdtem csinálni ezeket a revüket a nagy helyeken: a Moulin Rouge-t két évig, ahol csak angolul énekeltem, mert oda csak külföldiek jártak. Előtte a Béke kupolatermébe viszont jártak magyarok is, és oda mindenki eljött a szakmából a premierre minden novemberben, mert olyan színvonalas műsort csináltunk. Tíz évig voltam ott, 1972-ben mentem át a Kamara Varietéből, de aztán bezárt a ház, és megszűnt a kupola is. Máté Péter, Korda György, Sankó László, többen is játszottunk ott rendszeresen: fél 11-kor kezdődött a műsor, tehát nem éjszakai lokál volt. ’82-be mentem át a Moulin Rouge-ba, ahol rám volt építve a műsor: tízen öltöztettek át, a közönség meg nézte a műsorfüzetet, hogy ki ez a szőke nő, amikor az előbb még vörös volt?

Vállal még fellépéseket?

Nem. Egy pár éve ugyanis elhatároztam, szabadságra küldöm magam, és szeretnék még kicsit lazítani, utazgatni, mert előtte dolgoztam én épp eleget, és soha nem lehettem a magam ura. Nem akartam oda jutni, mint egyes kollégák, akik nyolcvan fölött is hajtották magukat. Én inkább még élvezném kicsit az életet. Egy-egy alkalmat még elvállalok, felléptem a Fészek klubban, amikor Csongrádi Kata felkért, az S. Nagy Pista emlékestjére, voltam Bradányi Iván szerzői estjén, meg a Zalatnayval egyszer elmentünk egy falunapra, mert ott lakott a közelben egy közös haverunk. Sőt, egyszer még egy napra elmentünk pár éve Zürichbe is, egyetlen előadásra: Delhusa Gjon, Mátrai Zsuzsa, Mary Zsuzsi, Payer Andris, Zalatnay. Ebből az ötből már ketten nem élnek. De ez egy ragyogó program volt, és jól is fizettek. Azt viszont már nem vállalnám, hogy menjek le Nyíregyházára, másnap pedig Debrecenbe. Csináltam ezt több mint ötven évig. Tudja maga, milyen egy Wartburgban zötyögni? A Wartburg volt a hakniautó ugyanis, mert csak annak a csomagtartójába fért bele a dob.

Önről viszonylag sok filmfelvétel is fennmaradt, van, amit esetleg hiányol?

Régen volt egy hódolóm, aki a tévéből kilopott nekem vagy tíz régi, fekete-fehér felvételt a hatvanas évekből, később aztán ismétléseket, a Televarieté című műsorokét. Azt viszont sajnálom, hogy nem vehették fel, amikor Szécsi Palival együtt énekeltük a Viva Espana című számot, mindketten gyönyörű spanyol ruhában, de a jelmezes főpróbán egy dobogón kellett lejönnünk a színpadra, és az utolsó két lépcsőt eltévesztette, ezért le kellett ugrania, engem pedig magával rántott, és elrepedt a térdem. A mentő vitt el, hat hétig nem dolgozhattam, ezért ez nem mehetett le a tévében, viszont a Bradányi nemrég megtalálta ennek a dalnak a rádiófelvételét. Szécsi Palival egyébként együtt lépett fel az utolsó napján a Kamara Varietében, ott hülyéskedett velem előtte. Én voltam az utolsó, aki látta őt, másnap volt május elseje, három előadással, ő csinált volna egy részt, én a másodikat. Előtte elkapott a díszlettervező, hogy jaj drága művésznő, nagy baj van, a Palika megint öngyilkos lett. Ez akkor már a sokadik kísérlete volt neki, úgyhogy biztos voltam benne, ezt is túlélte, de ezúttal sajnos sikerült neki. El lehet képzelni, milyen előadás volt ez: lemondani nem lehetett, hiszen telt ház volt, csak a kasszánál kint volt egy tábla, hogy ma Payer András van, ami nem volt ritka, mert Palika, isten nyugosztalja, sokszor nem tudott megjelenni.

Kiemelt kép: Patkó Klári / MTI

Kategóriák: Friss

Survivor: Sírva hagyta el a szigetet a legutóbbi kieső

2 óra 34 perc

Habár már napokkal ezelőtt megtörtént a Gagamba és Agila törzs egyesülése, amiből megszületett a Bayani, a játékosok még nem álltak át fejben az új felállásra. Az egykori Gagambások ugyanis sorra szórják ki egykori ellenfeleiket.

Videó érkezett a Survivor eddigi legijesztőbb jelenetéről Az egyik játékos azonnali orvosi segítségre szorult, a videó szerint járni és beszélni sem tudott.

A Holtak szigetére elsőként Jeremy költözött át, utána pedig Nórit szavazták ki a törzsi tanácson. Most újabb volt Agilásnak kellett távoznia.

Rendhagyó módon ezúttal nem az egész csapat döntött a kieső sorsáról. Az első egyéni zsákmányszerzést Emese nyerte, aki azt a kiváltságot kapta, hogy eldöntheti, kit ejt ki a versenyből. Fanni és Eszter közül választhatott, hiszen a zsákmányszerző játék alapján ők álltak az utolsó két helyen. Emese pedig úgy határozott, – sokak meglepetésére – hogy Eszternek kell költöznie, aki sírva távozott.

Kiemelt kép: RTL Klub

Kategóriák: Friss

A nap legfontosabb hírei – 2018.10.19.

3 óra 22 perc
Kategóriák: Friss

A Barcelona is megszólalt a Neymar-pletykával kapcsolatban

3 óra 24 perc

Ismét felerősödtek azok a pletykák, amelyek szerint a Paris Saint-Germain brazil szupersztárja, Neymar visszatérne Barcelonába. Olyan hír is napvilágot látott, hogy a PSG-nek már tele van a hócipője a játékossal, és 220 millió euróért meg is válna tőle.

Most a Barca alelnöke, Jordi Cardoner reagált a hírekre. A sportvezető, ahogy számítani lehetett, azonnal cáfolt mindent, mondván, szóba sem került a futballista visszaigazolása.

Senki nem beszélt erről a lehetőségről az elnökségről, szóval nem is nagyon tudunk ezzel kapcsolatos kérdésekre válaszolni, mert nincsen terítéken a téma. Ő akart anno lelépni, nem mi küldtük el

mondta Cardoner a SER Catalunyának.

Neymar hosszú huzavona után 2017 nyarán 222 millió euróért igazolt Barcelonából a PSG-hez.

Kategóriák: Friss

Olaszországban ragadt a Wizzair több mint 200 utasa

3 óra 34 perc

Csütörtök éjjel törölte a Cataniából Budapestre induló járatát a Wizzair, ezért 204 utas Olaszországban ragadt – számolt be az RTL Klub Híradója. Volt olyan utas, akinek sikerült jegyet foglalni egy reggeli járatra, sokan viszont nem tudják, mi lesz. A magyar légitársaság közölte, hogy átmenetileg mindenkit elszállásolnak, és egy későbbi járattal hazahozzák őket.

Kiemelt kép: MTI/Kovács Tamás

Kategóriák: Friss

Nem biztos, hogy látni akartuk így Schobert Norbit

3 óra 46 perc

Habár Schobert Norbi elvállalta a Csak show és más semmi felkérését, eddig nem viselkedett túl proaktívan a műsorban. Az első adás végén, amikor feladatot kellett választani, egyetlen produkciónál sem mozdult meg, így azt kapta, ami maradt.

Itt a videó Rubint Réka sírva remegős összeomlásáról A fitneszceleb férje nyakába borulva zokogott.

A második részben Eke Angélával mutatnak be egy tűzzsonglőrös produkciót, amihez nagyon érdekes szerelést és külsőt kapott. Nem biztos, hogy szerettük volna látni a testfestett és piros hajú Schobertet, de felesége már a műsorkezdés előtt posztolt róla egy képet.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Réka Schobert (@rekarubint) által megosztott bejegyzés, Okt 19., 2018, időpont: 9:49 (PDT időzóna szerint)

Kiemelt kép: RTL Klub/StoryExtra

Kategóriák: Friss

Újabb dolgozók mondhattak fel az ajkai kórházban

4 óra 2 perc

A hét folyamán valamennyi dolgozó felmondott az ajkai kórház bér- és munkaügyi osztályon és csak az osztályvezető maradt – legalábbis ezt írja a Veszprémi Kukac.

A helyi hírportál megbízható forrásokra hivatkozva úgy tudja, hogy öt vagy hat munkatársról van szó, akik emberi, szakmai és erkölcsi okok miatt döntöttek így, mert nem tudtak együtt dolgozni az osztályvezetővel.

A hírportál megkereste az osztályvezetőt is, de ő nem kívánt nyilatkozni.

Szeptemberben számoltunk be arról, hogy felmondott az összes ápoló a kórház intenzív osztályán, majd távoztak az altatóorvosok is. Az emberhiányt bérnővérekkel és visszahívott nyugdíjasokkal próbálták pótolni.

Kiemelt kép: MTI/ Szigetváry Zsolt

Kategóriák: Friss

Három rendőrautóval állítottak elő egy hajléktalant, miközben a lakók próbálták megvédeni

4 óra 11 perc

Pénteken délután razziát tartottak a rendőrök a Móricz Zsigmond körtéren, írja a Mérce. Csak aznap kétszer figyelmeztették a rendőrök azt a hajléktalan férfit, akit azonnal el is vittek. Ő a negyedik hajléktalan, akit azért büntettek meg, mert hajléktalan.

A férfit hétfőn, rögtön a rendelet életbe lépése után egyszer már figyelmeztették, pénteken pedig kétszer is felszólították, hogy hagyja el a területet. Egyszer már 25 ezer forintra büntették, de később a kapualjba, ahol aludt, vasakat szereltek fel.

Hajléktalan férfit állítanak elő a Móriczon. Élőben a Mércén!

Közzétette: Mérce – 2018. október 19., péntek

A rendőrök az intézkedést követően cuccaival együtt elvitték a láthatóan rossz fizikai és egészségi állapotban lévő férfit. Az előállításhoz legalább három darab rendőrautó ment ki, de lehet, hogy több is van a videón, csak nem látszanak.

A Mérce szerint a hajléktalant a lakók jól ismerték, sokan segítettek is neki, és elmondták, hogy soha nem volt vele problémájuk. Többen is megpróbálták megvédeni a lakók és a járókelők közül. 

Egyikük azt mondta, hogy a ház és egyméteres környéke magánterület és nem közterület, ezért a férfit nem büntethetik meg. A lakók szerint a környéken a bulizó fiatalok sokkal több szemetet és zajt csinálnak.

Kategóriák: Friss

Közel két másodpercet kapott Hamiltontól Vettel Amerikában

4 óra 13 perc

A világbajnoki éllovas Lewis Hamilton (Mercedes) volt a leggyorsabb a Forma-1-es Egyesült Államok Nagydíja pénteki első szabadedzésén, Austinban.

A brit vb-címvédő – aki a hétvégén akár ötödször is világbajnok lehet – a részben esőben rendezett tréningen viszonylag nagy fölénnyel, 1.304 másodperccel bizonyult jobbnak csapattársánál, a másodikként záró finn Valtteri Bottasnál.

A harmadik helyen a holland Max Verstappen (Red Bull) végzett. A szintén négyszeres vb-győztes német Sebastian Vettel (Ferrari) ötödikként zárta az első gyakorlást.

Eredmények, 1. szabadedzés:

1. Lewis Hamilton (brit, Mercedes) 1:47.502 perc
2. Valtteri Bottas (finn, Mercedes) 1:48.806
3. Max Verstappen (holland, Red Bull) 1:48.847
4. Daniel Ricciardo (ausztrál, Red Bull) 1:49.326
5. Sebastian Vettel (német, Ferrari) 1:49.489
6. Kimi Räikkönen (finn, Ferrari) 1:49.928

Kategóriák: Friss

Több tucat embert gázolt halálra egy vonat Észak-Indiában

4 óra 24 perc

Legalább negyven embert gázolt halálra pénteken egy vonat az északnyugat-indiai Pandzsáb tartományban – jelentették helyi televíziócsatornák. Helyi hírforrások szerint akár ötvenen is meghalhattak a szerencsétlenségben.

Az Amritszár városban történt tragédia oka az első jelentések szerint az volt, hogy az egyik legfontosabb hindu ünnepélyt ünneplő tömeg a fesztivál zsivaja és a petárdák robaja miatt nem hallotta meg a közelgő vonatot. Más források szerint az ünneplők a hindu vallás egyik istenségét ábrázoló bábukat égettek.

Pratap Szingh Badzsva indiai kongresszusi pártvezető közlése szerint a tömeg figyelmét tűzijáték kötötte le, a vonat pedig nem állt meg, miután átgázolt a síneken tartózkodó tömegen.

(MTI)

Kiemelt kép: A fivérét siratja egy férfi az indiai Amritszárban, MTI/EPA/Raminder Pal Szingh

Kategóriák: Friss

Nem éri meg összenöveszteni a szemöldökünket

4 óra 41 perc
Colin Kaepernick haja és arca

Ahhoz képest, hogy nem is játszik, az NFL körül minden Colin Kaepernickről szól, sőt, a Nike hidegrázós reklámja óta már a ligát is kinőtte az irányító. Emlékezhetünk rá, a most 30 éves játékos a 2016-os előszezonban egyszer ülve maradt az amerikai himnusz alatt, a következő mérkőzésen pedig féltérdre ereszkedett a nemzeti dal idejére. Mikor megkérdezték erről, azt mondta, nem fog egy olyan ország zászlaja előtt tisztelegni, ahol mindennapos az elnyomás, és ahol a feketék elleni rendőri túlkapások megtorlatlanul maradnak.

Kaepernick ezzel a térdeléssel olyan mozgalmat indított el, ami mind a mai napig része az NFL-nek. Az irányító abban a szezonban még játszott, ám az idény után kilépett a szerződéséből a San Francisco 49ersnél, azóta sem volt senki, aki alkalmazta volna. Bár sokakban felmerült, hogy szerződtetnie kellene a 49ersnek, de nemrég elmagyaráztuk, ez miért nem fog bekövetkezni:

San Franciscóban most mindenki ugyanarra gondol, de sajnos hiába Elmagyarázzuk, miért nem lehetséges a nagy visszatérés.

Kissé váratlanul a Nike volt a cég, amelyik beállt a sportoló mögé és leforgatta az elmúlt évtizedek legfajsúlyosabb reklámját, aminek üzenete, hogy az emberek igenis merjenek kiállni amellett, amiben hisznek, még akkor is, ha ezzel feláldoznak mindent mást, mint ahogy Kaepernick is tette.

2018-at írunk, úgyhogy az emberek gyakorlatilag az első sokkból feleszmélve elkezdtek mémeket gyártani a Nike-kampány kapcsán, Colin Kaepernick és a hozzá tartozó Inked Flash le is védette a sportoló hajának és arcának fekete-fehérben való megjelenítését. Különböző termékeken így is találkozhatunk vele (Amerikában főleg), csakhogy az abból befolyt összeget Kaepernickék kezelik és a befolyt összeg jótékony célra megy majd.

JUST IN: @Kaepernick7 applies for a trademark to an image of himself, intends to use to merchandize and to connect it with self-empowerment & education https://t.co/QMfJshzz89 pic.twitter.com/lwzWZdMZwI

— Darren Rovell (@darrenrovell) 2018. október 10.

Anthony Davis szemöldöke

2012-ben kevés egyértelműbb dolog volt annál, minthogy Anthony Davist viszik el az NBA draftjának első helyén, a 208 centiméter magas center azóta is bizonyítja, hogy ő lesz az elkövetkező évek egyik, ha nem a legmeghatározóbb kosarasa. Davisnek amellett, hogy ipari mennyiségben szállította a dupla-duplákat volt még egy ismertetőjele:

a szemöldöke.

Jellegzetes, összefüggő szőrcsík húzódik a játékos szeme feletti területen, már szállóige vele kapcsolatban, hogy Fear the brow (féld a szemöldököt). A játékos még át sem lépte az NBA küszöbét, máris levédette a szemöldökét és annak ábrázolását.

Nem akartam, hogy az emberek miattam növesszék össze a szemöldöküket és ebből pénzt reméljenek, úgyhogy a családommal úgy döntöttem, inkább levédetem a formáját, mert az enyém annyira különleges

– indokolta döntését még egy 2012-es interjúban, bár az igazat megvallva, az összenőtt szemöldök azért nem olyan egyedi jelenség.

Anthony Davis egyszer megviccelt mindenkit egy videóban, sokan elhitték, hogy belenyírt a védjegybe, de mindannyiunk szerencséjére a szemöldök él és virul.

The people have spoken, time for a little change… pic.twitter.com/i5GiGdMei9

— Anthony Davis (@AntDavis23) 2018. március 31.

Itt vagyok, szóval nem büntethetnek meg

Marshawn Lynch kicsit olyan az NFL-nek, mint Kimi Räikkönen a Forma-1-nek: jól áll neki, hogy a hivatalos megjelenéseket látványosan a háta közepére kívánja, könnyen tudunk vele azonosulni. Az arckifejezések, amiket vág, a nyilatkozatok, amiket ad – instant mém lesz mindegyikből. A 2015 februári Super Bowl előtt azonban olyat tett, amire tényleg senki sem számított.

Bármit kérdeztek tőle, azt válaszolta: I’m just here so i won’t get fined (Itt vagyok, szóval nem büntethetnek meg). 29 alkalommal felelte ezt.

4 perc 51 másodpercig tartott a sajtótájékoztatója, majd Lynch – aki stopperrel mérte az eltelt perceket – felállt, azt mondta idő van, és kisétált a teremből. Ezzel le is tudta a kötelező megjelenést, amit az NFL elvár a játékosoktól. Lynch emellett megspórolt magának 500 ezer dollárt, ekkora lett volna a bírság, ha nem áll ki az újságírók elé. 200-an várták, hogy mikrofon elé üljön.

Lynch nem csak a védőjátékosok között, az üzleti életben is jól mozog, levédette a szállóigévé vált mondatot. Ugyanezt tette korábban a Beast Mode kifejezéssel is, ami azt hivatott leírni, amikor leszegett fejjel, a kezében a labdával, a nyakán több játékossal teszi meg a yardokat. Például így:

Nem válaszolok, ez egy hülye kérdés, haver

Vége a mérkőzésnek, a játékos még a meccs hatása alatt van, de oda kell állnia az újságírók elé, a fontosabb kérdéseket már feltették, ám még mindig van, aki szeretné, hogy a sportoló neki is válaszoljon – egy ilyen alkalom tökéletes táptalaja az igazán kínos pillanatoknak. 2012-ben Bryce Harpernek, a Washington Nationals baseballosáknak szegezték azt a kérdést, hogy milyen kanadai sörrel kíván ünnepelni egy találkozót követően.

Erre nem válaszolok, ez egy hülye kérdés, haver

– mondta Harper, az internet meg ezután, ahogy oly sokszor tette már, felrobbant.

Harperéknek volt annyi eszük, hogy a tweetek rohamos növekedését látva már másnap levédették a hülye kérdéses részt (That’s a clown question, bro).

2015-ben váratlan helyen, a Fehér Ház sajtótermében hangzott el ismét a kijelentés. Az akkori brit miniszterelnök, David Cameron mondta azt, Barack Obama sokszor havernak hívja, ami után Obama sajtófőnökét, Josh Earnestet kérdezték, hogy az amerikai elnöknek vannak-e különböző becenevei a világ vezetői között.

Hogy egy helyi baseball-játékost idézzek: ez egy hülye kérdés, haver

hangzott Earnest válasza.

Természetesen Conor McGregor ebből sem maradhat ki

Az ír ketrecharcos esete kicsit eltér a többiekétől, mindenesetre érdekes, képet kapunk a sport egy olyan részéről is, amiről ritkábban hallunk. Conor McGregor valóságos kultuszt épített maga köré, megjelenésével, trash talkjával, na meg persze az eredményeivel olyan magasságokba jutott el, hogy az oktagonból kilépve, a ringben csaphatott össze a bokszlegenda Floyd Mayweather Jr.-ral. Hiába kapott ki, csak ezzel a bunyóval keresett 100 millió dollárt, mint ahogy a legutóbbi, Habib Nurmagomedov elleni – szintén vesztes és botrányos véget ért – mérkőzéséért is kapott 3 milliót.

McGregor évek óta pörög a hírekben, tökéletes ember egy márka népszerűsítésére. Ugyanakkor nem könnyű személyiség a ketrecen kívül sem, ebből a Reebok kapott egy kis ízelítőt:

bár 2015 óta működnek együtt McGregorral, az ír egyszer beperelte őket.

Ennek oka az volt, hogy a sportszergyártó a ketrecharcos teljes nevével ellátott ruhákat dobott piacra, a sportoló azonban az unió területén belül birtokolta a saját nevével ellátott termékek jogait, és azzal érveltek, hogy a Reebok húzása összezavarja az embereket. A hágai bíróság McGregornak és ügyvédeinek adott igazat 2016-ban, a cégnek 5 millió forint körüli összeget kellett fizetnie az írnek kárpótlásul.

A nyitóképen Anthony Davis és legendás szemöldöke. Fotó: Sean Gardner/Getty Images

Kategóriák: Friss

Félmillió kisvállalkozót érinthet az áfamentesség határának emelése

4 óra 44 perc

Több mint 600 ezer kisvállalkozó adózónak jelenthet könnyebbséget, hogy az alanyi áfamentesség jelenleg nyolcmillió forintos felső határa jövőre tizenkétmillió forintra nő – mondta Izer Norbert, a Pénzügyminisztérium adóügyekért felelős államtitkára a tárca sajtótájékoztatóján, pénteken Budapesten.

A megemelt összeghatár megegyezik a kisadózó vállalkozások (a katával adózók) bevételi határával.

Az államtitkár közölte: az adóváltozásokról szóló törvényjavaslatot most nyújtotta be a Pénzügyminisztérium az Országgyűlésnek, a tervezett módosítások azt tükrözik, hogy a kormány a kis cégek számára számos, jelentős adócsökkentést és egyszerűsítést biztosít.

Az alanyi adómentes vállalkozásnak fő szabály szerint nem kell áfát felszámítania és fizetnie, sőt még áfa bevallást sem kell benyújtania. A katát választóknak érdemes megfontolni az alanyi mentességet is, hiszen így már ténylegesen minimálisra csökken az adminisztráció.

A PM államtitkára jelezte: a törvényjavaslat meghatározza, hogy elhúzódó projektek esetében milyen új építésű lakóingatlanokra alkalmazható 2020. január 1-jét követően is a kedvezményes, 5 százalékos mértékű lakásáfa. Ehhez a tulajdonjog ingatlan-nyilvántartásba történő bejegyzéséhez szükséges okiratot 2019. december 31-ig be kell nyújtani. Emellett a jövő év végéig a lakóingatlan szerkezetkész állapotú kell, hogy legyen, erről az ingatlan értékesítőjének egy formanyomtatványon nyilatkoznia kell a NAV-nak.

Izer Norbert az üzleti és magáncélra is használt személygépkocsik áfabevallásával kapcsolatban elmondta: jövőre a bejövő számlák áfa tartalmának 50 százaléka külön útnyilvántartás vezetése nélkül is levonható lesz. Azaz a használatot megosztó autók után az esedékes bérleti vagy lízingdíj áfatartalmának a felét automatikusan lehet majd levonni a javaslatcsomag elfogadását követően. Ebben az esetben tehát mentesülnek majd a cégek a szigorú útnyilvántartás vezetése alól.

A Pénzügyminisztérium közleménye arra is kitért, hogy jövőre többek között a kétgyermekes családok adókedvezménye havi ötezer forinttal emelkedik, az UHT és az ESL tej áfája a legalacsonyabb mértékű, öt százalékos, lesz.

(MTI)

Kiemelt kép: MTVA/Bizományosi: Oláh Tibor 

Kategóriák: Friss

Kezdődik a budapesti birkózó-vb, belehúztak a magyarok

4 óra 45 perc

A budapesti birkózó-világbajnokságon a versenyek szombaton kezdődnek, a nyitónapon érdekelt szabadfogásúak számára viszont már pénteken fontos eseményre került sor, mivel megtartották kategóriáik sorsolását, amely magyar szempontból felemás eredményt hozott. A szombati nap két hazai húzóneve közül Veréb István kedvezőnek mondható ágat kapott, a nehézsúlyú Ligeti Dániel viszont szinte a lehető legnehezebbet.

A szakág első számú hazai éremesélyese, a világ és Európa-bajnoki bronzérmes Veréb (86 kg) a svájci Stefan Reichmuth-tal kezd a selejtezőben, majd a nyolcaddöntőben a litván-libanoni meccs győztese következik a számára. Az első mérkőzés még Ligeti (125 kg) számára sem jelenthet nagy gondot, a papírforma ugyanis az ő sikerét ígéri az argentin Catriel Muriel ellen, a folytatásban viszont a grúzok olimpiai bronzérmese, a vb-címvédő Geno Petriasvili vár rá.

A másik két magyar közül Molnár József (61 kg) a szenegáli Adama Diatta ellen mutatkozik majd be, míg Gulyás Zsombor (74 kg) a kínai színekben versenyző Adanabaszier Adanabaszier ellen kezd.

Veréb István ága nem rossz, jó lenne, ha ezt ki tudná használni. Ligeti Danié viszont sajnos a lehető legerősebb

– értékelt röviden Gulyás István szövetségi kapitány az MTI-nek, hozzátéve, hogy Molnárnak is nagyon nehéz dolga lesz, mert második meccsén az idei Eb-győztes grúzzal kell majd megküzdeni. Fiára, Gulyás Zsomborra már a kínai rivális ellen is nagy csata vár, de képes lehet a sikerre.

Szombaton négy kategória, a 61, a 74, a 86 és a 125 kilogrammosok küzdelmeit rendezik meg az elődöntőkkel bezárólag. A selejtezők 10.30-kor kezdődnek, míg az elődöntőket 16.45-től rendezik a Papp László Sportarénában, a versenyzőknek viszont a reggeli programot megelőzően kell megjelenniük a mérlegelésen.

Kategóriák: Friss