Skip to Content

Adózóna

Tartalom átvétel
Adozona.hu RSS
Frissítve: 15 perc 24 másodperc

Augusztus 20. – A vonatközlekedés rendje is változik

1 óra 12 perc
Az augusztus 20-ai munkaszüneti nap miatt változik a vonatok közlekedési rendje: augusztus 19-én az ünnepnapi, 20-án a vasárnapi, 21-én, kedden már a szokásos munkanapi menetrend szerint közlekednek a vonatok – közölte a MÁV csütörtökön az MTI-vel.
Kategóriák: Adó

NAV: megszűnt a magánszemélyek 75 százalékos különadója

2 óra 50 perc
Július 26-tól megszűnt a magánszemélyek 75 százalékos mértékű különadója, már a 2018. január 1-jétől megszerzett jövedelmekre sem kell alkalmazni – hívja fel a figyelmet az adóhatóság a honlapján szerdán közzétett tájékoztatóban.
Kategóriák: Adó

Munkahelyi adatkezelés: mit jelent az érdekmérlegelési teszt?

4 óra 22 perc
Az Európai Parlament és a Tanács (EU) 2016/679. számú rendelete – azaz az általános adatvédelmi rendelet, más nevén a GDPR – különböző jogalapokat határoz meg a személyes adatok kezelésének jogszerűsége kapcsán. A jogalap leegyszerűsítve azt jelenti, hogy fennáll valamilyen, jogszabályban foglalt olyan tény vagy körülmény, amely a jogszerűséget megalapozza.
Kategóriák: Adó

Irtsa a parlagfüvet és más gyomokat, ha agrártámogatást akar kapni!

6 óra 13 perc
A parlagfűvel szennyezett területet kizárják az agrártámogatásból, ha a támogatási szerv tudomására jut a nem megengedett mértékű fertőzöttség, például a helyszíni ellenőrzések során – közölte Nagy István agrárminiszter a parlament honlapján.
Kategóriák: Adó

Szigorúbb fellépés a tisztességtelen forgalmazókkal szemben

2018, augusztus 15 - 18:51
A visegrádi országok szigorúbb fellépést szorgalmaznak a tisztességtelen forgalmazói magatartásokkal szemben – közölte az Agrárminisztérium (AM).
Kategóriák: Adó

Magyarországon rendszeres a hidak vizsgálata

2018, augusztus 15 - 17:29
A hidak forgalmától függően akár hetente hídellenőrzéseket, félévente hídszemlét tart, évente pedig hídvizsgálatot végez az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) felügyelete alatt álló Magyar Közút Nonprofit Zrt. – közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM). Hozzátették: a karbantartási feladatokra 2018-tól nagyobb összeget fordít a kormány.
Kategóriák: Adó

Pénzügyi válság: ennyit fizet a skót bank a balhéért

2018, augusztus 15 - 16:02
A washingtoni igazságügyi minisztérium megerősítette érvényében a Royal Bank of Scotland (RBS) bankra a 2008-as pénzügyi válságot megelőzően a jelzálogalapú származékos befektetési eszközökkel végzett szabálytalan műveletek miatt kivetett 4,9 milliárd dolláros (4,3 milliárd eurónak, illetve 1764 milliárd forintnak megfelelő összegű) bírságot.
Kategóriák: Adó

Bírságolható az online számlázás elmulasztása

2018, augusztus 15 - 14:55
Már szankcionálhatja a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) az online számlaadat-szolgáltatás elmulasztását, számlánként 500 ezer forint is lehet a bírság – hívta fel a figyelmet Sztankó Dániel, az RSM Hungary vezető adószakértője az M1 aktuális csatornán.
Kategóriák: Adó

Gigantikus fizetést kapnak a legnagyobb brit tőzsdei cégek vezetői

2018, augusztus 15 - 13:42
A legnagyobb piaci tőkeértékű brit tőzsdei cégek vezetői évi medián 3,93 millió fontért dolgoztak tavaly. (A tavalyi nagyjából 360 forintos font átlagárfolyam mellett ez 1,4 milliárd forintnak felel meg.) A 2016-ban mért 3,45 millió font medián értékhez képest 11 százalékos a növekedés – derül ki a brit emberierőforrás-menedzserek legnagyobb szakmai szövetsége, a Chartered Institute of Personnel and Development (CIPD) és a High Pay Centre független elemzőközpont által ismertetett adatokból. A teljes munkaidőben foglalkoztatott munkavállalók fizetése mindeközben csak 2 százalékkal emelkedett tavaly.
Kategóriák: Adó

Egy kérdés a jövő évi cafeteriaszabályokról

2018, augusztus 15 - 12:35
Ha a munkáltató egészségpénztári hozzájárulást adna dolgozójának, akkor azt a béréhez hozzá kellene tenni, és neki kellene adóznia utána? A munkáltató semmilyen jogcímen nem vállalhatja át a munkavállaló helyett a közterheket a juttatás után? – kérdezte a 2019-es cafeteriaváltozások kapcsán az Adózóna olvasója. Surányi Imréné okleveles közgazda válaszolt.
Kategóriák: Adó

Százmilliárdokat spórolhatna az ország a készpénzmentes fizetéssel

2018, augusztus 15 - 10:45
A készpénzfizetési rendszer évente mintegy 450 milliárd forint költséget ró a nemzetgazdaságra, ezt megspórolhatná az ország a készpénzmentes fizetéssel – mondta Hornung Ágnes pénzügyekért felelős államtitkár a Sziget fesztiválon tartott sajtótájékoztatóján.
Kategóriák: Adó

Csődbűncselekmény miatt öt év börtönt is kaphat a lebukott vállalkozó

2018, augusztus 15 - 09:44
Öt év börtönt is kaphat az a közép-dunántúli vállalkozó, aki különböző trükkökkel próbálta kimenteni vagyonát csőd szélén álló cégéből, a társaság ellen csődbűncselekmény miatt indult eljárás – közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV).
Kategóriák: Adó

Törökország bekeményített, durva vámokat vetett ki amerikai termékekre

2018, augusztus 15 - 08:41
Törökország megemelte több amerikai termék, például a személygépkocsik, a szeszes italok és a dohányáruk vámját, válaszul az amerikai szankciókra – közölte Twitter-üzenetében Fuat Oktay török alelnök.
Kategóriák: Adó

Adóbevallások, amelyeket soron kívül be kell nyújtani

2018, augusztus 15 - 06:33
Ha a szokásostól eltérő, nem mindennapi, rendkívüli körülmények, események következnek be a vállalkozásnál, akkor soron kívüli adóbevallást kell benyújtani.
Kategóriák: Adó

Lázár János miniszterelnöki biztos lesz

2018, augusztus 14 - 21:05
A nemdohányzók védelméért felelős miniszterelnöki biztosnak nevezte ki Lázár Jánost augusztus 15-étől Orbán Viktor kormányfő a keddi Magyar Közlönyben publikált miniszterelnöki utasítás szerint.
Kategóriák: Adó

Elektromos kerékpárokat töltő hálózat létesült a Balatonnál

2018, augusztus 14 - 19:35
Elektromos kerékpárokat töltő hálózat kezdte meg működését a Balaton körül, 14 töltőhellyel – számolt be az ötletgazda Győrffy Árpád, a balatontipp.hu szerkesztője, a balatoni ebike töltőhálózat koordinátora az MTI-nek.
Kategóriák: Adó

Vidéken is egekben az ingatlanárak, erős az autóipar hajtóereje

2018, augusztus 14 - 18:09
Az autóipari beruházások a vidéki ingatlanpiacot is felpörgetik, a tavalyihoz képest több helyen 20 százalékkal is emelkedett az eladásra kínált ingatlanok értéke – derül ki az Otthon Centrum legfrissebb felméréséből.
Kategóriák: Adó

Devizahitel-károsultak: azonnal leállítaná a kilakoltatásokat a Jobbik

2018, augusztus 14 - 16:17
A devizahitelek miatti kilakoltatások azonnali leállítását sürgeti a Jobbik – mondta Z. Kárpát Dániel, a Jobbik alelnöke mai sajtótájékoztatóján.
Kategóriák: Adó

Nyugdíjügyek: ebben is vízválasztó a 40 éves kor

2018, augusztus 14 - 15:01
Egyre inkább felismerik a fiatalabb generációk a nyugdíjcélú megtakarítás fontosságát, ugyanakkor a legtöbben továbbra is csak 40 éves koruk körül kezdenek el félretenni nyugdíjas éveikre.
Kategóriák: Adó

Egyre kevesebben tudnak áfát csalni

2018, augusztus 14 - 13:46
Sikertörténetnek nevezte az áfacsalások elleni küzdelemben az online pénztárgépek bevezetését Sors László, a Pénzügyminisztérium Nemzeti Adó- és Vámhivatalt vezető államtitkára, aki a Növekedés.hu portálnak adott interjúban arról is beszélt, hogy az élelmiszerautomaták NAV-hoz való bekötése is már napi 70 millió forint feletti forgalomról küld adatokat az adóhatóságnak.
Kategóriák: Adó