Skip to Content

Adózóna

Tartalom átvétel
Adozona.hu RSS
Frissítve: 6 perc 13 másodperc

Limuzinosokat ellenőriztek, akadtak szabálytalanságok

1 óra 23 perc
Limuzinosokat ellenőrzött a fővárosi kormányhivatal. Újabb akciót hajtott végre Budapest Főváros Kormányhivatala a személyszállítási szolgáltatásokkal kapcsolatos szabálytalanságok kiszűrése és megelőzése érdekében.
Kategóriák: Adó

Egyre hatékonyabb a NAV, mégis érdemes vele vitatkozni

2 óra 55 perc
Minden eddiginél eredményesebbek az adóhatóság ellenőrzései, mégis célszerű bíróságon vitába szállni a szervezet néhány megállapításával – mutat rá a Vámosi-Nagy Ernst & Young Ügyvédi Iroda. Szakértők szerint azok a vállalatok indulnak jó esélyekkel egy esetleges adóvitában, amelyek a saját jogaik mellett tisztában vannak a hatóság kötelezettségeivel és a bírósági esetjoggal is.
Kategóriák: Adó

Kórházi fertőzések – miben reménykedhetnek a betegek?

4 óra 22 perc
November 15-én publikálják a kórházi fertőzések és azok megelőzése érdekében bevezetett intézkedések eredményeit felmérni hivatott úgynevezett pontprevalencia (PPV) vizsgálat eredményeit. A második alkalommal lezajlott európai vizsgálat előzetesen elérhető számai tartós magyar lemaradást jeleznek az uniós átlaghoz képest. A kórházi fertőzések visszaszorítására készült, októberben hatályba lépett miniszteri rendelet pedig több sebből vérzik – derült ki az IME egészségügyi szaklap szerdai, infekciókontrollt napirendjére tűző konferenciáján – írja a napi.hu.
Kategóriák: Adó

Hárommilliárd forint óvodai és bölcsődei konyhák fejlesztésére

5 óra 54 perc
Hárommilliárd forintból országszerte 99 településen kezdődhet el az önkormányzati tulajdonú óvodai és bölcsődei konyhák fejlesztése – mondta Berczik Ábel, a Pénzügyminisztérium helyettes államtitkára az M1-en pénteken.
Kategóriák: Adó

Benyújtották az új adócsomagot

7 óra 43 perc
A pénzügyminiszter T/2931 számon benyújtotta ma az egyes adótörvények uniós kötelezettségekhez kapcsolódó, valamint egyes törvények adóigazgatási tárgyú módosításáról szóló törvényjavaslatot.
Kategóriák: Adó

A pénzügyminiszter beterjesztette a pénzügyi közvetítőrendszert érintő törvények módosítását

8 óra 50 perc
Varga Mihály pénzügyminiszter beterjesztette az Országgyűlésnek a pénzügyi közvetítőrendszert érintő egyes törvények jogharmonizációs célú módosítását.
Kategóriák: Adó

Szochokedvezmény 2019: megváltozott munkaképességűek

10 óra 15 perc
Jövő évtől ugyan megszűnik a Rehabilitációs Kártya, de megváltozott munkaképességű személyek foglalkoztatásakor továbbra is jár a szochokedvezmény. Pozitív változás, hogy jövő évtől emelkedik az egészségi állapot mértékére vonatkozó határ, ami alatt igénybe vehető a kedvezmény, amit a D vagy E kategóriába tartozó munkavállalók foglalkoztatására is kiterjesztették.
Kategóriák: Adó

Új élelmiszerbiztonsági kockázatot jelenthetnek a fekete élelmiszerek

11 óra 23 perc
A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) új élelmiszerbiztonsági kockázati tényezőként azonosította az ún. fekete élelmiszerek csoportját. Ezek, a napjainkban divatot, trendet képviselő élelmiszerek az aktív szénnek, ritkább esetben más élelmiszer-színezékeknek köszönhetően nyerik el a különlegességnek számító, egyeseknél averziót, másoknál fogyasztási kedvet kiváltó fekete színüket. Érdemes azonban azzal számolni, hogy az aktív széntartalom hosszú távú fogyasztás esetén hiányállapotok kialakulásához vezethet, gyógyszert szedőknél pedig akut egészségkárosodást idézhet elő – írja honlapján a Nébih.
Kategóriák: Adó

November végéig pályázhatnak a fővárosi földutak aszfaltozására az önkormányzatok

12 óra 24 perc
November végéig pályázhatnak a budapesti földutak aszfaltozására azok a fővárosi önkormányzatok, amelyek már megkezdték ennek tervezését vagy rendelkeznek jogerős építési engedéllyel – mondta a Miniszterelnökség Budapesti Útépítési Program koordinálásával kapcsolatos feladatokat ellátó miniszteri biztosa az M1-en pénteken.
Kategóriák: Adó

Karácsonyi ajándékok: a külföldről rendelt postacsomagok vámszabályai

12 óra 41 perc
A karácsony előtti hetekben kiemelkedő a csomagforgalom, illetve a nemzetközi bejövő küldemények száma. A téli, ünnepi szezonban a naponta kezelt árutartalmú küldemények mennyisége átlagosan kétszer akkora, mint máskor. A logisztikai csúcsidőszakra a Magyar Posta idén is növelte kapacitásait, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal pedig felkészült az ilyenkor szokásos megnövekedett számú vámügyintézésre – írja honlapján a NAV.
Kategóriák: Adó

Gyermek közétkeztetésbeli ételek vizsgálata és minősítése: itt vannak az eredmények

13 óra 52 perc
A közétkeztetésben felszolgált ételekkel kapcsolatos nagy számú, élvezeti értékkel és minőséggel kapcsolatos panasz, valamint a növekvő ételhulladék, illetve maradék mennyisége indokolttá tette a közétkeztetésből származó készételek programszerűen végzett érzékszervi vizsgálatát – írja honlapján a Nébih.
Kategóriák: Adó

Informátori díj: akár ötvenmillió forint szja-mentesen

15 óra 18 perc
A tisztességtelen piaci magatartás és a versenykorlátozás tilalmáról szóló törvény szerint az úgynevezett kőkemény kartellről nélkülözhetetlen információt szolgáltató személyek (informátorok) díjra lehetnek jogosultak a törvényben meghatározott feltételek mellett – írja honlapján a Gazdasági Versenyhivatal.
Kategóriák: Adó

Elhatárolt veszteség keletkezése, a veszteség felhasználása

16 óra 51 perc
Az elhatárolt veszteség keletkezésének a társasági adóban történő értelmezésével, a veszteség felhasználásával kapcsolatosan időről időre merülnek fel kérdések. Írásunk ezek egy részét szedi csokorba.
Kategóriák: Adó

Kétszámjegyű béremelést kérnek a vasutasok

2018, október 18 - 20:28
Tizenöt százalékos béremelést kérnek jövőre a vasutasok, és erről minél előbb megkezdenék a tárgyalásokat a MÁV vezetésével – közölte a Vasutasok Szakszervezete (VSZ) csütörtökön az MTI-vel.
Kategóriák: Adó

Ma este üzemszünet lesz az ekáerben

2018, október 18 - 19:16
Üzemszünet lesz ma este az ekáerben – közölte a NAV.
Kategóriák: Adó

Érdekegyeztetést sürget a létszám-leépítésről a Közszolgálati Szakszervezetek Szövetsége

2018, október 18 - 16:46
A minap bejelentett létszámcsökkentéssel összefüggésben közleményt adott ki a Közszolgálati Szakszervezetek Szövetsége.
Kategóriák: Adó

Így ismerheti fel az adathalászokat

2018, október 18 - 14:00
Az adathalászok nem a bankok IT-rendszereit támadják, hanem magukat az ügyfeleket igyekeznek rábírni arra, hogy az elektronikus felületeken önként adják meg a banki azonosító adataikat – hívta fel a figyelmet a Magyar Nemzeti Bank (MNB).
Kategóriák: Adó

Előleg vagy foglaló? Nem mindegy

2018, október 18 - 12:35
Számtalan esetben fordul elő, hogy a szerződni kívánó felek nem tudnak különbséget tenni a foglaló és az előleg között, vagy éppen szinonim fogalmaknak tekintik őket, ami akár súlyos károkat is okozhat nekik bizonyos helyzetekben.
Kategóriák: Adó

Adócsalással vádolnak autókereskedőket

2018, október 18 - 11:19
A gyanú szerint mintegy 600 millió forintnyi adó befizetését kerülte el két autókereskedő, az ügyészség indítványozta letartóztatásukat – tájékoztatta a Csongrád Megyei Főügyészség szóvivője csütörtökön az MTI-t.
Kategóriák: Adó

Indokolási hiba miatt dobta vissza a Kúria az áfa-visszaigénylési ügyben hozott bírósági ítéletet

2018, október 18 - 10:18
Új eljárásra kötelezte a Kúria Kfv.I.35.646/2017/10. számú jelentős (áfa-visszaigénylési) ügyben hozott döntésében a bíróságot, mert az nem ad számot a saját belső meggyőződéséről, hanem az alperesi határozatban foglaltak egy- az egyben történő átemelésével indokolta ítéletét.
Kategóriák: Adó