Skip to Content

Adózóna

Tartalom átvétel
Adozona.hu RSS
Frissítve: 23 perc 17 másodperc

Tüntetéssorozat a túlóratörvény ellen

2018, december 16 - 20:07
Budapesten több ezren, néhány vidéki nagyvárosban (Békéscsabán, Debrecenben, Győrben, Miskolcon és Szegeden) több százan tüntettek a túlóratörvény és az Orbán-kormány politikája ellen.
Kategóriák: Adó

Listázta a NAV a számlakibocsátót, levonhatja-e az üzletfele az áfát?

2018, december 16 - 18:47
Partnercég szerepel a NAV áfamulasztókat tartalmazó listáján, levonásba helyezhető-e ennek ellenére a partnertől származó számla áfája? – kérdezte olvasónk. Dr. Verbai Tamás, a HÍD Adószakértő és Pénzügyi Tanácsadó Zrt. vezérigazgatója válaszolt.
Kategóriák: Adó

Átmenetileg csökken az okostelefonok eladása

2018, december 16 - 17:04
Miután tavaly először csökkent az okostelefonok eladása a világpiacon, idén tovább zsugorodhat az értékesítés, jövőre azonban már növekedés várható.
Kategóriák: Adó

Rekordáron kelt el egy Proust-mű

2018, december 16 - 16:00
Rekordáron, 1,51 millió euróért (490 millió forint) kelt egy Marcel Proust-mű első kiadása Pierre Bergé francia üzletember legendás könyvtárának árverésén pénteken Párizsban – tette közzé a Sotheby's aukciósház.
Kategóriák: Adó

NAV-tájékoztató az előadó-művészet adókedvezményes támogatásának megszűnéséről

2018, december 16 - 14:59
Az előadó-művészeti szervezetek támogatása alapján a társasági adóban igénybe vehető adókedvezmény, illetve adójóváírásra jogosító adófelajánlás 2019-től megszűnik – figyelmeztet közleményében a NAV.
Kategóriák: Adó

Havi 30 ezer forint megtakarítással már kielégítő nyugdíjkiegészítést ígérnek a harmincasoknak

2018, december 16 - 11:05
Nemcsak az idősebb korosztály, hanem a fiatalok is egyre nyitottabbak a nyugdíjcélú megtakarításokra a City Hitelbróker Kft. (CHB) saját ügyfelei körében, 5000 fős reprezentatív mintán végzett kutatása szerint.
Kategóriák: Adó

Velencei Bizottság: hatályon kívül kell helyezni a migrációs különadót, a Stop Sorost

2018, december 16 - 10:00
Hatályon kívül kell helyezni a civil szervezeteket érintő magyar migrációs különadóra vonatkozó szabályozást, hivatalos nevén a „Stop Soros” törvénycsomagot, mert az sérti a szólásszabadságot és az egyesülési szabadságot – jelentette ki az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ) és az Európa Tanács égisze alatt működő Velencei Bizottság közös állásfoglalásában pénteken.
Kategóriák: Adó

Tízmillió forint bírságot is fizethetnek az energiapazarló nagyvállalatok

2018, december 16 - 08:39
Tízmillió forintos bírsággal is számolhatnak a kötelező átfogó energetikai átvilágítást elmulasztó nagyvállalatok, miközben az audit akár komolyabb beruházás nélkül is 5-10 százalékkal csökkentheti az energetikai költségeket – hívta fel a figyelmet az MVM Partner Zrt.
Kategóriák: Adó

Evából katába: így kell bejelenteni a változásokat

2018, december 16 - 07:37
Evás bt. jelenleg a számviteli törvény hatálya alá tartozik. Január 1-jétől szeretne áttérni katára, csak a beltag működik közre, a kültag nem. Milyen feladatai lesznek az áttérés miatt? Milyen bevallást, illetve a bejelentkezés szükséges nyomtatványt kell beadni 2018 decemberében? – kérdezte olvasónk. Szipszer Tamás adószakértőnk válaszolt.
Kategóriák: Adó

Bajban az ökölvívó-szövetség

2018, december 15 - 21:36
Összesen 269 millió forintnyi követelést kell még kiegyenlítenie a Magyar Ökölvívó Szakszövetségnek (MÖSZ) az augusztusi budapesti ifjúsági világbajnokság szervezése kapcsán, ezen kívül még hiányzik 132 millió forint, amelyet más feladatok helyett a vb-re használt fel a szervezet.
Kategóriák: Adó

Demonstráció miatt korlátozások lesznek a fővárosi közlekedésben

2018, december 15 - 20:08
Demonstráció miatt közlekedési korlátozásokra kell számítani vasárnap 15 órától 18 óráig a Hősök tere és a Kossuth Lajos tér között, változhat több villamos, busz és troli közlekedése – tájékoztatta a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) szombaton az MTI-t.
Kategóriák: Adó

Két kérdés és két válasz a kivaalapról

2018, december 15 - 18:42
Kivaalap-e 2019-től a nyugdíjas munkavállaló bére, illetve mi az előírás a másodállású ügyvezető tagnak kifizetett jövedelemre? Olvasói kérdésekre Pölöskei Pálné adószakértő válaszolt.
Kategóriák: Adó

Szép summát adtak Marx kiadói szerződéséért és leveleiért egy árverésen

2018, december 15 - 17:15
Több mint 120 ezer euróért (39 millió forintért) kelt el egy párizsi aukciósház árverésén az a szerződés, amelyet Karl Marx írt alá Tőke című kötet francia kiadásáról.
Kategóriák: Adó

Óvatosságra inti a gépjárművezetőket a közterület-fenntartó

2018, december 15 - 15:06
Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése alapján a Fővárosi Közterület-fenntartónál (FKF) péntek este 22 órától emelt készültségi fokozat lépett életbe – közölte a társaság szombaton az MTI-vel.
Kategóriák: Adó

A munka törvénykönyve módosítása ellen tiltakoznak Ádernél a szakszervezetek

2018, december 15 - 14:04
A munka törvénykönyvének módosítása ellen tiltakozó levelet adott át a Köztársasági Elnöki Hivatalnak a Magyar Szakszervezeti Szövetség elnöke szombaton Budapesten.
Kategóriák: Adó

Potencianövelő és vágykeltő szereket importáltak engedély nélkül

2018, december 15 - 09:24
A NAV munkatársai mintegy 900 kilogramm különféle potencianövelőt, vágykeltő tablettát, valamint tömegnövelő hormonokat találtak egy Szingapúrból érkező légi szállítmányban.
Kategóriák: Adó

Brüsszeli csúcs: nem tárgyalható újra a Brexit feltételrendszere

2018, december 15 - 08:22
Semmiképp nem tárgyalható újra a brit EU-tagság megszűnésének feltételrendszerét rögzítő szerződés – szögezték le az Európai Unióban maradó tagállamok vezetői kétnapos brüsszeli csúcstalálkozójukon elfogadott zárónyilatkozatukban.
Kategóriák: Adó

Változás a pénztártagok által igényelhető adó-visszatérítésnél

2018, december 15 - 07:15
A célzott önsegélyező támogatás és a munkáltatótól kapott egészségpénztári hozzájárulás után is igényelhetnek-e 20 százalékos adó-visszatérítést a pénztártagok 2019. január 01-jétől? – kérdezte az Adózóna olvasója. Surányi Imréné adószakértő válaszában kiemelte, hogy két különböző juttatásról van szó.
Kategóriák: Adó

Fokozott figyelemre int az online jegyvásárlásoknál a GVH

2018, december 14 - 21:08
A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) arra figyelmezteti a fogyasztókat, legyenek körültekintőbbek az online jegyvásárlásoknál.
Kategóriák: Adó

Citrusos teszt: nem mindegyik citrom állta ki a próbát

2018, december 14 - 19:31
Citromokat vizsgált a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih). A szakemberek 10 különböző, hálós kiszerelésű déligyümölcsöt vontak komplex ellenőrzés alá. A növényvédőszer-maradékokon túl megmérték a termékek C-vitamin tartalmát, valamint ellenőrizték azok jelölését is. Egy citromnál megtévesztő jelölés miatt kellett intézkedni, míg egy másik gyümölcsnél hiányos címkét találtak a szakemberek – írja honlapján a Nébih.
Kategóriák: Adó