Skip to Content

Objektiivhir.hu

Tartalom átvétel Objektív Hírügynökség
Objektív Hírügynökség
Frissítve: 26 perc 44 másodperc

Torna-vb – Ma utazik a csapat

2018, október 18 - 15:07
Csütörtökön este elutazik a magyar válogatott a torna-világbajnokságra. A vb-t Katarban rendezik meg október 25. és november 3. között – tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökséggel a Sajtócsapat.
Kategóriák: Friss

Külföldről rendelt postacsomagok vámszabályai

2018, október 18 - 15:04
A karácsony előtti hetekben kiemelkedő a csomagforgalom illetve a nemzetközi bejövő küldemények száma. A téli, ünnepi szezonban a naponta kezelt árutartalmú küldemények mennyisége átlagosan kétszer akkora, mint máskor. A logisztikai csúcsidőszakra a Magyar Posta idén is növelte kapacitásait, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal pedig felkészült az ilyenkor szokásos megnövekedett számú vámügyintézésre. Felhívják a figyelmet arra, hogy az online vásárláskor vegyék figyelembe a webáruház által jelzett szállítási időt és a vámszabályok ismeretében tudatosan döntsenek a megrendelésekről – értesült az OBJEKTÍV Hírügynökség.
Kategóriák: Friss

Torna: Büszkék a kapitányok az éremszerző ifi olimpikonokra

2018, október 17 - 20:58
Az Argentínában zajló ifjúsági olimpián a magyar tornasport is képviseltette magát. A fiúknál Balázs Krisztián remekelt, aki egy csapattal szerzett aranyérem mellett talajon második, nyújtón pedig harmadik hellyel gazdagodott, illetve további finálés helyezései is voltak. A lányok mezőnyében Bácskay Csenge indult, aki az egyéni összetett mellett az ugrás döntőjébe is bejutott, ahol ezüstérmet nyert. Bácskay Csenge teljesítményét Draskóczy Imre, a női válogatott szövetségi kapitánya értékelte, Balázs Krisztiánét pedig Puskás Jenő, a férfi utánpótlás tornászok szövetségi kapitánya – tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökséggel a Sajtócsapat.
Kategóriák: Friss

Megújul a Kelebia-Baja összekötő út

2018, október 17 - 15:07
A Magyar Közút Nonprofit Zrt. 2018-ban a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretein belül országosan több mint 526 kilométernyi út teljes körű felújítását indíthatja el. A program egyik elemeként Bács-Kiskun megyében az 5501-es jelű út több mint 1,1 kilométeres szakaszához kapcsolódóan a kivitelezési munkák folyamatban vannak – értesült az OBJEKTÍV Hírügynökség.
Kategóriák: Friss

Megújul a Kalocsa-Bácsalmás összekötő út

2018, október 17 - 15:05
A Magyar Közút Nonprofit Zrt. 2018-ban a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretein belül országosan több mint 526 kilométernyi út teljes körű felújítását indíthatja el. A program egyik elemeként Bács-Kiskun megyében az 5312-es jelű út több mint 2 kilométeres szakaszához kapcsolódóan a kivitelezési munkák folyamatban vannak – értesült az OBJEKTÍV Hírügynökség.
Kategóriák: Friss

Melléképület égett Kisteleken, egy ember súlyosan megsérült

2018, október 17 - 11:41
A hivatásos és az önkéntes egységek közösen végezték el a beavatkozást – tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökséggel a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.
Kategóriák: Friss

Felfüggesztette a Nébih egy Pest megyei sütőüzem működését

2018, október 17 - 11:39
Egy tavaly óta működő Pest megyei pékségben végeztek ellenőrzést a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) szakemberei október elején. Az ellenőrök a helyszínen megállapították, hogy a vállalkozás semmilyen nyomon követési dokumentációt nem vezet, ezért 45 nem nyomon követhető élelmiszertételt kivontak a forgalomból. Az üzemben tapasztalt elégtelen higiéniai körülmények miatt, a súlyos élelmiszerbiztonsági kockázatokra való tekintettel a hatóság azonnali hatállyal felfüggesztette a sütőüzem működését – értesült az OBJEKTÍV Hírügynökség a Nébih közleményéből.
Kategóriák: Friss

Több mint 280 millió forintot érő kábítószert talált Kicsi

2018, október 17 - 11:36
Több mint 113 kilogramm marihuána-gyanús anyagot találtak egy kisbusz falában a Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai – értesült az OBJEKTÍV Hírügynökség.
Kategóriák: Friss

75 százalékkal csökkent az adategyeztetésben érintett egységes kérelmek száma

2018, október 17 - 11:34
A Magyar Államkincstár (MÁK) és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) együttműködésének köszönhetően két év alatt 75 százalékkal csökkent az adategyeztetésben érintett egységes kérelmek száma. A 2016. évi több mint 27 ezerrel szemben idén már csak kevesebb mint 7 ezer kérelemnél szükséges elvégezni az adategyeztetést – tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökséggel a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara.
Kategóriák: Friss

Torna: Balázs Krisztián bronzérmet nyert nyújtón

2018, október 16 - 11:42
A tornászok számára véget értek az ifjúsági olimpia küzdelmei. Az utolsó napon Balázs Krisztián két szeren volt érdekelt. Nyújtón a kimagasló harmadik hellyel, míg korláton a hetedik pozícióval gazdagodott – tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökséggel a Sajtócsapat.
Kategóriák: Friss

Te mit tennél, ha medvét látnál?

2018, október 15 - 11:56
Az utóbbi időkben gyakoribbá váltak a medveészlelések hazánk területén. Bár ez alapvetően jót jelent, mindannyiunk közös érdeke, hogy elkerüljük a közvetlen találkozásokat, és néhány apró praktikával minimalizáljuk a konfliktusokat az együttélés érdekében. A WWF Magyarország ezért egy szórakoztató infografika-sorozatot indít, amelyből mindannyian tanulhatunk – értesült az OBJEKTÍV Hírügynökség.
Kategóriák: Friss

Dunántúlon terem a legtöbb szelídgesztenye

2018, október 15 - 09:30
A szelídgesztenye jellemzően októberben érik, így a napokban frissáruként megtalálható már a piacokon, az üzletek polcain; ha pedig beköszönt a hidegebb idő, az utcai gesztenyesütőknél is megjelenik. Hazánkban a legtöbb a Nyugat- és a Dél-Dunántúlon, valamint a Börzsönyben terem belőle – tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökséggel közleményében a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara.
Kategóriák: Friss

Túrázót mentettek a Vértesben

2018, október 15 - 09:27
Hordágyon mentettek le a tűzoltók egy túrázót október 14-én, vasárnap – tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökséggel hétfőn a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.
Kategóriák: Friss

A biztos megélhetést, a helyben maradást segíti a LEADER program

2018, október 14 - 11:37
Az Agrárminisztérium számára kiemelt jelentőségű a vidéki térségben található munkahelyek megőrzése, amelyek biztos megélhetést jelentenek, valamint helyben maradásra ösztönzik a mezőgazdaságból élő lakosságot. A LEADER program keretében hozzáférhető támogatások is ezt a célt szolgálják – jelentette ki Farkas Sándor parlamenti államtitkár az erdélyi Mezőpetriben tartott Leader Napok rendezvényen.
Kategóriák: Friss

Három magyar karatés bronz az olimpia helyszínén

2018, október 14 - 11:35
A hazai karate történetének egyik legjelentősebb eredményét érte el Tadissi Martial, Hárspataki Gábor és Molnár Dániel, hiszen dobogóra állhattak egy olimpiai kvalifikációs sorozatba tartozó versenyen. A három magyar küzdő ráadásul a sportág 2020-as ötkarikás debütálásának helyszínén, a Tokióban megrendezett - 70 ország 664 sportolóját felvonultató - Karate1 Premier League viadalon szerzett bronzérmet. Eredményük komoly reményekre jogosít a novemberi világbajnokság előtt – értesült az OBJEKTÍV Hírügynökség.
Kategóriák: Friss

Torna: Két szeren is ezüstérmet szereztek a tornászaink

2018, október 14 - 11:32
A hölgyeknél Bácskay Csenge ugráson, míg a fiúknál Balázs Krisztián talajon szerzett ezüstérmet, az Argentínában zajló ifjúsági olimpián – tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökséggel a Sajtócsapat.
Kategóriák: Friss

Torna: Bácskay Csenge tizennegyedik

2018, október 13 - 13:04
Folytatódtak a döntők az ifjúsági olimpián. A Buenos Aires-i rendezvényen, a női egyéni összetett fináléban Bácskay Csenge versenyzett – tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökséggel a sajtócsapat.
Kategóriák: Friss

Elfogták a tragédiát okozó cserbenhagyót

2018, október 13 - 13:02
A gyanú szerint a 62 éves sofőr elgázolt egy gyalogost, majd megállás és segítségnyújtás nélkül továbbhaladt. A rendőrök néhány órán belül előállították – értesült az OBJEKTÍV Hírügynökség a rendőrség közleményéből.
Kategóriák: Friss

200 milliót érő hamis ruha és 15 milliós cigifogás Budapesten

2018, október 13 - 12:55
Hamis ruhákat és nagy mennyiségű adózatlan cigarettát találtak a pénzügyőrök Budapesten, egy ellenőrzéssorozatban – értesült az OBJEKTÍV Hírügynökség a NAV közleményéből.
Kategóriák: Friss