Skip to Content

Objektiivhir.hu

Tartalom átvétel Objektív Hírügynökség
Objektív Hírügynökség
Frissítve: 12 perc 6 másodperc

Megkezdődött a szüret, forr a must – legyünk óvatosak!

2018, augusztus 15 - 18:21
Az áprilisi és a májusi meleg időnek is köszönhetően idén a megszokottnál jóval korábban kezdődött a szüret. Már a móri borvidék több pincéjében is forr a must. A szőlő levének erjedéskor keletkező szén-dioxid veszélyéről azonban még a rutinos borászoknak sem szabad megfeledkezniük. Ez a színtelen, szagtalan, a levegőnél másfélszer nehezebb gáz, zárt térben kiszorítja a levegőt, ezáltal rosszullétet és fulladást okozhat – tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökséggel a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.
Kategóriák: Friss

Drogot csempészett, lebukott

2018, augusztus 14 - 09:11
Gépkocsiba rejtve próbált kábítószert átcsempészni Röszkénél egy férfi – értesült az OBJEKTÍV Hírügynökség a rendőrség közleményéből.
Kategóriák: Friss

Tragédia Alsóbereckiben

2018, augusztus 13 - 19:37
Életveszélyesen megsebesítette nőismerősét az a férfi, aki végül önkezével vetett véget az életének – értesült az OBJEKTÍV Hírügynökség a rendőrség közleményéből.
Kategóriák: Friss

Baleset az 54-es főúton

2018, augusztus 13 - 16:49
Teljes útlezárás mellett helyszínelnek a rendőrök Jakabszállás határában – értesült az OBJEKTÍV Hírügynökség a rendőrség közleményéből.
Kategóriák: Friss

Ki akart mászni a határkerítésen

2018, augusztus 13 - 16:21
Emberölés miatt adott ki az iraki férfi ellen nemzetközi elfogatóparancsot a francia hatóság, akit a határzár kerítésen mászva fogtak el a rendőrök – értesült az OBJEKTÍV Hírügynökség.
Kategóriák: Friss

80 millió forint értékű kokain

2018, augusztus 13 - 13:49
A nyomozók Budapesten fogták el a terjesztőt, aki egy X. kerületi droglaborban ütötte fel a kábítószert - értesült az OBJEKTÍV Hírügynökség a rendőrség közleményéből.
Kategóriák: Friss

A Nébih felfüggesztette a dietanolamint tartalmazó állatgyógyászati készítmények forgalmazását

2018, augusztus 13 - 13:39
A fogyasztókra jelentett esetleges veszélye miatt határozatlan időre felfüggesztette a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) hét, dietanolamint tartalmazó állatgyógyászati készítmény forgalmazását. A korlátozás bevezetésére Magyarországon ez év májusában került sor, azóta az Európai Unió több tagállama követte a hazai példát. Az intézkedés kapcsán fontos tudni, hogy a megbetegedett állatok kezelése más, hasonló javallatú készítményekkel továbbra is megoldható – tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökséggel a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal.
Kategóriák: Friss

Torna Eb: Magyarország az elitben, 5. hely az éremtáblázaton

2018, augusztus 13 - 13:37
A magyar válogatott az 5. helyen végzett a vasárnap zárult torna Európa-bajnokság összesített éremtáblázatán egy arany-, egy ezüst- és egy bronzéremmel. A küldöttség aranyérmét Dévai Boglárka szerezte női ugrásban, az ezüstöt a junior nyújtódöntőben Balázs Krisztián, a bronzot pedig a felnőttek nyújtófináléjában Vecsernyés Dávid szerezte meg – értesült az OBJEKTÍV Hírügynökség.
Kategóriák: Friss

Aki teheti, kerülje az M0-s déli szektorát!

2018, augusztus 10 - 17:56
Az M0-s autóút déli szektorán az eddigieknél is intenzívebb forgalom tapasztalható, még a csúcsidőszakokon kívül is. Az autóút mindkét irányában telítettek a sávok, napközben közel 10 kisebb-nagyobb koccanásos, utoléréses baleset nehezítette és jelenleg is nehezíti a közlekedést – tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökséggel a Magyar Közút Nonprofit Zrt.
Kategóriák: Friss

Szombaton folytatják az M0-s soron kívüli hídjavítási munkáit

2018, augusztus 10 - 17:49
Az M0-s autóút M1-es autópálya felé vezető oldalán, a MÁV vasútvonal és Nagytétényi út feletti híd külső sávjának dilatációs szerkezetét péntek kora reggel soron kívül javíttatta a Magyar Közút Nonprofit Zrt. A szakasz belső sávjaiban feltárt hibákat a tervek szerint szombaton 10 és 16 óra között végzik majd a szakemberek – tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökséggel a Magyar Közút Nonprofit Zrt.
Kategóriák: Friss

Mi virít a nyári réteken a Pilisi Parkerdőben?

2018, augusztus 10 - 17:45
Kígyószisz és seprence, gyújtoványfű és harangvirág – a Pilisi Parkerdő erdészei a nyári virágokból gyűjtöttek egy csokorra valót, hogy ki-ki megismerhesse az erdei utak mellett, a tisztásokon és réteken, vagy a gyepekkel tarkított bokorerdőkben előforduló fajoka tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökséggel a Pilisi Parkerdő Zrt.
Kategóriák: Friss

Magyarországon táborozott a kick-boxos világelit

2018, augusztus 10 - 17:42
Két héten keresztül Csongrádon okult és oktatott a kick-box sportág színe-java, amelyet a világ egyik legeredményesebb klubja, a magyar Halker-Király Team látott vendégül. A csepeliek július végétől rendezték hagyományos nemzetközi pointfighting edzőtáborukat, ahol magyar világbajnokok tanították a résztvevőket, egy hétre rá pedig a light-contact és kick-light szabályrendszerek világelitjébe tartozó külföldi instruktorok adták át tudásukat – tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökséggel a NVESZ sajtó.
Kategóriák: Friss

Szabadtéri tüzek Fejérben

2018, augusztus 10 - 17:40
Hulladéklerakóban csaptak fel a lángok augusztus 9-én, csütörtökön délután Adonynál. A felhalmozott szemét háromszáz négyzetméteren égett. A lángokat a pusztaszabolcsi és a dunaújvárosi hivatásos tűzoltók több vízsugárral elfojtották, majd a telep munkagépei földdel takarták le a még izzó, füstölgő hulladékkupacot. Az oltási munkálatokat Sárbogárdról egy vízszállító segítette – tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökséggel a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.
Kategóriák: Friss

Soron kívüli hídjavítási munkákat kell végezni az M0-s autóút déli szektorában

2018, augusztus 9 - 21:00
Az M0-s autóút M1-es autópálya felé vezető oldalán, a MÁV vasútvonal és Nagytétényi út feletti híd dilatációs szerkezete a külső sávban olyan mértékben károsodott, hogy soron kívüli javítási munkát kellett elrendelnie a Magyar Közút Nonprofit Zrt.-nek. A munkákat külső szakkivitelező bevonásával péntek hajnalban végzik majd – tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökséggel a Magyar Közút Nonprofit Zrt.
Kategóriák: Friss

Hetedhét Tábor Ágasegyházán

2018, augusztus 9 - 20:56
A Bács-Kiskun megyei rendőrök három alkalommal látogattak el az alapítványi táborba – értesült az OBJEKTÍV Hírügynökség.
Kategóriák: Friss

Állatvédők a Sziget Fesztiválon

2018, augusztus 9 - 20:53
A Sziget 2018 Fesztivál Civil Sziget részlegén a kulturális, szociális, államigazgatási, egészségügyi, esélyegyenlőségi szervezetek mellett környezet-és állatvédő szervezetekkel is találkozhatnak a látogatók – értesült az OBJEKTÍV Hírügynökség.
Kategóriák: Friss

Magas hazai szőlő- és borárakat hozhat az európai szárazság

2018, augusztus 9 - 20:51
A tavalyinál magasabb borszőlő árakra számít idén az Agrárminisztérium – közölte a mezőgazdaságért felelős államtitkár. Feldman Zsolt hozzáette: Európa nagy szőlőtermő vidékein az előzetesen vártnál alacsonyabb lehet a szőlőtermés, ezért drágul a bor alapanyaga – tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökséggel az AM Sajtóiroda.
Kategóriák: Friss