Skip to Content

Szabadföld

Tartalom átvétel
Frissítve: 25 perc 22 másodperc

Ledarálta magát a kép

9 óra 2 perc
Hihetetlen történet: a híres és rejtőzködő graffitiművész, Banksy egyik alkotása a képkeretbe épített papírvágóval megsemmisítette önmagát, miután csaknem egymillió fontért (mintegy 400 millió forintért) elkelt egy londoni árverésen.
Kategóriák: Belföld

Veszélyes gumizátony

11 óra 2 perc
Eltávolítják a mesterséges zátonynak szánt autógumikat a dél-franciaországi part menti vizekből, mert kiderült, hogy mérgező anyagokkal szennyezik a környezetet. A több mint egymillió euróba kerülő műveletet a Michelin gumiabroncsgyártó vállalat és a francia állam fedezi.
Kategóriák: Belföld

Üvegbe zárt szeretet

15 óra 2 perc
TÍZ ÉVE, hogy Nógrád községben útjára indult a Tápláló szeretet program a helyi Napraforgó Hagyományőrző és Szociális Egyesület szervezésében. Az első évben 360 üveg befőttet, savanyúságot, lekvárt, szörpöt, paradicsomlevet adtak át a városokban élő nagycsaládoknak, az idén pedig több mint 1500 üveggel. Az október 4-i átadó ünnepségre lapunkat is meghívták.
Kategóriák: Belföld

Elillant gazdagság

2018, október 18 - 14:00
Talán a magány vezette csapdába azt a budapesti illetőségű, ám mostanában Írországban dolgozó férfit, aki rövid időre hazatért egy kicsit kikapcsolódni.
Kategóriák: Belföld

Kicsi a nagy előtt

2018, október 18 - 12:00
Október 6-án este fellobbant a III. nyári ifjúsági olimpia lángja Buenos Airesben. A versenyek, ahol már első napon két aranyérem is született – Rabb Krisztián kardozó és Milák Kristóf úszó – 20 sportágban október 18-ig tartanak. Magyarországot 79 fiatal sportoló képviseli. Az ifjúsági olimpia kapcsán még az indulás előtt beszélgettünk Kulcsár Krisztiánnal, a Magyar Olimpiai Bizottság elnökével.
Kategóriák: Belföld

Szabad a próba!

2018, október 18 - 08:00
A HIVATAL általában előír, vizsgál, figyelmeztet, tilt, büntet, mert ez a dolga. Egyszersmind óvhatja az egészségünket, takarékosságra inthet, segíthet a felelős állattartásban, s akár az erdőtüzek megelőzésében is.
Kategóriák: Belföld

Fizet a szippantós

2018, október 17 - 14:00
Két éven át feketén alkalmazott egy férfit egy szippantós kocsit működtető vállalkozó. Egyszer, amikor ez a munkás egyedül dolgozott valahol, a kardántengely feltekerte a pulóvere ujját, majd bekapta és összeroncsolta a kezét.
Kategóriák: Belföld

Tanítsuk meg védekezni!

2018, október 17 - 12:00
MINDEN HARMADIK GYEREKET ÉR online bántalmazás, számos esetre nem is derül fény. Érdemes elővigyázatosnak lenni, mert áldozatból és bántalmazottból könnyen válhat gyanúsítottá bárki.
Kategóriák: Belföld

Másokban él tovább

2018, október 17 - 08:00
SZERVDONOROK TISZTELETÉRE avattak emlékhelyet Kiskunfélegyházán. A kezdeményező, Csikós Józsefné elmesélte lapunknak, miként békélt meg a gondolattal, hogy hirtelen halált halt fia szervei más emberekben élnek tovább.
Kategóriák: Belföld

Mit tud a Solaris?

2018, október 16 - 14:00
Nem elég, hogy északon született, korán érik és számos gombabetegségnek ellenáll, de még aszú is készíthető belőle. Jogos hát felvetni: mire képes a Solaris névre keresztelt, németországi eredetű, fehérbort adó szőlőfajta a magyarországi körülmények között?
Kategóriák: Belföld

Józan ész és érzelmek

2018, október 16 - 10:00
ALIGHANEM IGEN ERŐS és költséges kampányra lenne szüksége a közép-és kelet-európai tojástermelőknek ahhoz, hogy a félreinformált fogyasztók szokásaihoz idomuló kereskedelmi láncok ne lehetetlenítsék el e térség termelőinek nagy részét.
Kategóriák: Belföld

Szerb kezek Mélykúton

2018, október 16 - 08:00
NOVEMBER 5-ÉN kezdődik a próbavágás a Hunent Zrt. mélykúti pecsenyekacsa-vágóhídján. Nem a vízi szárnyasokkal, hanem a munkáskezekkel lehet probléma.
Kategóriák: Belföld

Kutyaposta

2018, október 15 - 14:00
„Ha megszelídítesz, felelősséggel tartozol irántam”
Kategóriák: Belföld

Sorsfordító erőterek

2018, október 15 - 12:00
FOLYAMATOSAN KÖVETJÜK a Szabad Földben a Cegléd környéki tanyákon élők emberfeletti küzdelmét. Az ott lakók azt szeretnék elérni, hogy az Albertirsa– Kecskemét között építendő 400 kV-os magasfeszültségű távvezeték lakóházuktól távolabb épüljön meg. Most a bíróságon keresik az igazukat.
Kategóriák: Belföld

Nem védik, megelőzik

2018, október 15 - 08:00
MINT AZ IGAZI PAPARAZZÓK, úgy álltam fotós kollégámmal a dunaújvárosi kemping Duna-partján, ölbe tett kézzel bámultam a bajba jutottak mentését. Zokogó gyerekek, állapotos nő, sérült férfiak, még egy sérült kutya is előkerül a Magyar Vöröskereszt és a segítségére siető nemzeti társszervezetek mentőhajóiból. A nemzetközi segélyszervezet éves gyakorlatán jártunk.
Kategóriák: Belföld

Kinek mondjam el?

2018, október 14 - 14:00
Kategóriák: Belföld

Elveszik a holmijukat

2018, október 14 - 12:00
Október 15-én életbe lép a rendelet: tilos közterületen életvitelszerűen tartózkodni. A hajléktalanságot ugyan a legutóbb július 20-án módosított Alaptörvény betűi sem tudják betiltani, a rendőrség mégis eljárást indíthat az ellen, akinek nincsen otthona és az utcán él, és akár elzárással is büntethető.
Kategóriák: Belföld

Ember, cigaretta, csempész

2018, október 14 - 08:00
AMIÓTA HATÁR VÁLASZTJA EL Magyarországot Kárpátaljától, mindig is virult a csempészet. A cseh időkben –1920 és 1938 között Kárpátalja Csehszlovákiához tartozott – tőlünk főleg élelmiszert, onnan pedig ipari cikkeket hoztak-vittek. A szovjet időkben mérséklődött az illegális árucsere, de a birodalom széthullása után, az ukrán impérium megszületésével újból felerősödött. Ma a cigaretta a sláger. Határ- és pénzügyőreink persze mindent megtesznek a feketekereskedelem megakadályozásáért.
Kategóriák: Belföld

Fenyvesekben, nádasokban

2018, október 13 - 14:00
Ezúttal két bájos, cinege formájú kis madárral, a búbos és a barkóscinegével ismertetjük meg az olvasót, melyeket látni élményszámban megy. Cinege formájúnak mondtuk őket, mert a búbos cinege valóban az, de a barkós legföljebb csak távoli rokon.
Kategóriák: Belföld

Félretenni nem marad

2018, október 13 - 12:00
Csaknem harmada (28 százalék) a magyar fiataloknak az ifjúság legégetőbb problémájának az anyagi nehézségeket, a szegénységet tartja – derül ki a Magyar Ifjúság Kutatásból. A megkérdezett nyolcezer fiatal a pénztelenséggel és az alacsony keresetekkel volt a legelégedetlenebb.
Kategóriák: Belföld