Skip to Content

Szabadföld

Tartalom átvétel
Frissítve: 19 perc 50 másodperc

Odalett a pénz

52 perc 47 másodperc
VANNAK TÖRTÉNETEK, amelyeknek a megírásával a megkárosított olvasókon segíteni már nemigen tudunk, viszont a tanulságuk annál több. Ilyen a Bács-Kiskun megyei Lajosmizse külterületén élő Takó Tibor traktorvásárlási esete. Érdemes elkerülni a csapdát, amelybe jóhiszemű olvasónk belesétált.
Kategóriák: Belföld

Ne szelfizzünk kocával!

2018, május 24 - 14:00
Korunk újabb hóbortja a szelfizés, azaz mobiltelefonunk fényképezőgépével megörökíteni magunkat különböző, nemegyszer kockázatos (extra) helyzetekben.
Kategóriák: Belföld

Még mindig hátrányban

2018, május 24 - 12:00
„600 ÉVE ÉLÜNK EGYÜTT a cigányokkal, és mind a mai napig nem tudtuk őket integrálni, hogy beszéljünk világosan” – közölte nem is olyan régen Lázár János, még miniszterként. „Olyan korban élünk, amikor démonizálják a romákat, bűnbaknak tekintik őket” – hangzott el nem is olyan régen a Friedrich Ebert Alapítvány és a Budapesti Corvinus Egyetem konferenciáján. Két állítás, egy ország.
Kategóriák: Belföld

Egyelőre sok a kétely

2018, május 24 - 08:00
ÚGY TŰNIK, tévedtek, akik aggodalmaiktól szabadulva kicsit hátradőltek az elmúlt hónapokban. Kiderült ugyanis, hogy az unió valóban keményen le akarja faragni az agrár- és vidékfejlesztési támogatásokat 2020 után. A maradék pénzeket pedig vélhetően kemény feltételek mellett vehetik igénybe az érintettek.
Kategóriák: Belföld

Sportnapló

2018, május 23 - 14:00
Győrött hétfőn este a Duna Kapunál ünnepelt a város! A Győri Audi ETO KC női kézilabdacsapata elképesztően izgalmas, hosszabbítással dúsított mérkőzésen 27-26 arányban legyőzte a macedón Vardar Szkopje együttesét, és megvédte elsőségét a Bajnokok Ligájában.
Kategóriák: Belföld

Mindentudó bélagy

2018, május 23 - 12:00
A BELEKBEN REJTŐZIK immunrendszerünk kétharmada, mégis kevesen találják csodálatosnak a nyolc méter hosszan kígyózó rendszert. Több kutató szinte már megkérdőjelezi az agy vezető szerepét, s a belekből megbetegedések jeleit próbálják „kiolvasni”. Úgy tekintenek a bélre, mint a második agyunkra…
Kategóriák: Belföld

Testvéri közösségben

2018, május 23 - 08:00
ÚJ FŐAPÁTOT VÁLASZTOTTAK a bencések idén a negyedik ciklust már nem vállaló Várszegi Asztrik utódjául. Hortobágyi T. Cirillre negyven örökfogadalmas pannonhalmi rendtársa voksolt, ő a 996-ban alapított monostor 87. elöljárója. A szerzetes gazdasági vezetőként korábban is a pannonhalmi főapátság egyik meghatározó személyisége volt.
Kategóriák: Belföld

Kié az út?

2018, május 22 - 14:00
Kategóriák: Belföld

Pécs nem enged

2018, május 22 - 12:00
A Mecsekben egyelőre bizonyosan nem nyílik uránbánya. A hír nem is érdemelne figyelmet, ha nem tudnánk, hogy vannak, akik napjainkban is próbálkoznak.
Kategóriák: Belföld

Veszélyes műemlékek

2018, május 22 - 08:00
Kecskemét földrajzilag szerencsés helyzetben van. Mivel az ország közepén terül el, bárhonnan könnyen megközelíthető. És jönnek is a turisták szép számmal, itthonról és külföldről egyaránt. Aki például vonattal érkezik, mindjárt lelombozódik az állomás épületét látva, hiszen hosszú idők óta nem fordítottak rá figyelmet az illetékesek, pedig régen ráférne a felújítás, hozzá kellene igazítani az európai esztétikához.
Kategóriák: Belföld

Elszalasztott nyármeleg

2018, május 21 - 14:00
A MÚLT HÉTEN keseregtem az időjárás miatt, most viszont már inkább irigykedem. Azokra, akik nem konzervatív módon, a sokéves tapasztalatukra utalva alakítják évről évre a veteményt, s mernek kockáztatni is.
Kategóriák: Belföld

Levegőért kiált a világ

2018, május 21 - 12:00
MA MÁR NEM KÉRDÉS: a Földön az egyik legnagyobb egészségügyi kockázatot a környezetszennyezés jelenti. Több emberrel végez, mint a világ összes háborúja, erőszakos eseménye, természeti katasztrófája vagy betegsége együttvéve.
Kategóriák: Belföld

Nem csak az ima segít

2018, május 21 - 08:00
VIZSGADRUKKBAN töltik napjaikat az érettségizők, az egyetemisták előtt pedig szigorlatok tornyosulnak. Mit tegyen, aki nem akar éjt nappallá téve magolni, s aztán görcsbe rándult gyomorral tételt húzni?
Kategóriák: Belföld

Kutyaposta

2018, május 20 - 14:00
Kategóriák: Belföld

Fedél nélkül maradnak

2018, május 20 - 12:00
Idén egy hónappal hosszabbították meg a kilakoltatási moratóriumot, de május elsejétől már vége a türelmi időszaknak, a hónap elejétől családok ezreit fenyegeti a veszély, hogy utcára kerülnek. Közülük legtöbben devizahitelesként kerültek bajba.
Kategóriák: Belföld

Méreg a dobozban?

2018, május 20 - 08:00
Országos felhívásban figyelmeztették a vásárlókat a_hétvégén: csak olyan tejet vegyenek meg, melyiknek sértetlen a csomagolása, ugyanis több üzletlánchoz érkezett bejelentés: mérgezett tejek lehetnek a_polcokon.
Kategóriák: Belföld

Kinek mondjam el?

2018, május 19 - 14:00
Kategóriák: Belföld

Felrúgott atomalku

2018, május 19 - 12:00
Donald Trump – választási ígéretének megfelelően– bejelentette, hogy az Egyesült Államok kilép az iráni atomprogramról 2015-ben aláírt többhatalmi szerződésből. Az amerikai elnök újból szankciókkal sújtja Teheránt, mondván, az Obama-korszak külpolitikailag legsikeresebbnek tartott egyezségét az iráni fél megszegte.
Kategóriák: Belföld

Óvakodjunk a szúnyogoktól!

2018, május 18 - 14:00
RÉGEN JELENTEK MEG ilyen korán és ennyire nagy számban a vérszívó rovarok, de érdemes mindet komolyan venni!
Kategóriák: Belföld

Ha vega a gyerek

2018, május 18 - 12:00
Egyre többen táplálkoznak húsmentesen, számos vegetáriánus vagy vegán étrendet követő családban a gyerekek is követik a szülői mintát.
Kategóriák: Belföld