Skip to Content

Szabadföld

Tartalom átvétel
Frissítve: 27 perc 5 másodperc

Kinek mondjam el?

2018, december 16 - 15:00
Kategóriák: Belföld

Se virága, se termése

2018, december 16 - 13:00
Habár egyre jelentősebb a különböző gyógy- és gyümölcsteák térhódítása, a klasszikus tea népszerűsége aligha fog megrendülni.
Kategóriák: Belföld

A Pohlmann-dosszié

2018, december 16 - 09:00
KILENCSZÁZEZER TYÚK. Ha a tervek megvalósulnak, ennyi madár tojja a tojásokat a Vas megyei Mikosszéplakon. Legyünk rá büszkék? Ennek eldöntését az olvasóra bízzuk. Az azonban bizonyos, hogy a terv megvalósulása nemcsak a tojáspiacot rendezné át, de sokak életét is felborítaná. Még akkor is, ha a tulajdonos betartja a játékszabályokat. Ha.
Kategóriák: Belföld

Temetőben sose drogozz!

2018, december 15 - 15:00
Budapesten a Fiumei úti Nemzeti Sírkert méltán nevezhető az ország egyik legrangosabb végső nyughelyének. Ady Endre és múzsája, Léda, Arany János és fia, Lacika, Szendrey Júlia, Petőfi Sándor felesége, Vörösmarty Mihály, Krúdy Gyula és számos történelmi személyiség emléke előtt tiszteleghet, aki a főváros e nevezetes helyén megfordul.
Kategóriák: Belföld

Sorsokról fognak dönteni

2018, december 15 - 13:00
Nem csillapodnak a kedélyek a Munka törvénykönyvének megváltoztatása miatt: hétvégén Budapesten tüntettek ellene, hétfőn pedig az Országházban izzott az indulat az ellenzék és a kormánypárt között.
Kategóriák: Belföld

Emberi játszmák isteni szándékkal

2018, december 15 - 09:00
MAROSI Z. TAMÁS, vagy ahogyan többen ismerik, Pierrot EmeRTon és Fonogram – Magyar Zenei Díjas magyar zeneszerző, előadó, dalszövegíró, a Private Moon Studios vezetője és kreatív producere. Amit azonban talán kevesebben tudnak róla: sikeres játékfejlesztő. Zenéről ezúttal nem, játékról azonban annál többet beszélgettünk vele.
Kategóriák: Belföld

Tankoljunk, mondjuk, sört

2018, december 14 - 15:00
Következő szintre lépett az üzemanyag-háború: egy augsburgi bíróság visszaadta egy 2012-es dízeles Golf vételárát (30 ezer euró, 10 millió forint) a vevőnek, mert az autógyár „a károsanyag-kibocsátási adatok meghamisításával az eladások és a nyereség bármi áron történő növelését célozta”.
Kategóriák: Belföld

Kövessük nyomon!

2018, december 14 - 13:00
Gyakori kísérő tünete a fertőzéses légúti megbetegedéseknek a láz, ami egyrészt hasznos, mert segíti a szervezet öngyógyító folyamatait, ugyanakkor veszélyes is lehet, ha magasra szökik és hosszan tart.
Kategóriák: Belföld

Megtartó közösség

2018, december 14 - 09:00
EGY FECSKE IS csinálhat nyarat, jó példa erre Kisné Lovasi Mária. A semmiből szervezte meg Veszprém szociális ellátórendszerét, nyugdíjasként pedig karitászcsoportot hozott létre Kislődön.
Kategóriák: Belföld

Ez igazi ingyen hitel!

2018, december 13 - 16:00
A sertéstenyésztők, valamint az ültetvényekkel foglalkozó gazdaságok vehetik igénybe azt a hitelt, melyet az Agrár Széchenyi Kártya konstrukción belül hirdették meg.
Kategóriák: Belföld

Mozognak a hálók

2018, december 13 - 15:00
FOLYAMATOSAN dolgoznak a halászok, mindegy, mennyire hideg a víz, az igazi szezon most jött el. Ilyenkor esszük meg az éves halmennyiség harmadát-felét.
Kategóriák: Belföld

Sportnapló

2018, december 13 - 13:00
Év végi hajrába kezdett a magyar sport: szinte minden hétre jut valamilyen jelentős esemény, aminek a jutalma a rangos világversenyeken való részvétel.
Kategóriák: Belföld

Bátorságpróba receptre

2018, december 13 - 09:00
AKAD, AKI MÁR az utcára se mer kimenni. A fóbiák sokkal több ember életét nehezítik, mint ahányan segítséget kérnek. Kihez fordulhat, akinek életvitelét korlátozza a fóbiás szorongás? – erről kérdeztük a szakértőt.
Kategóriák: Belföld

Átment a parlamenten: a jövőben már csak így vehetsz földet!

2018, december 12 - 19:03
Az agrárkamara, valamint a kormányközelinek mondott Magosz vezetőinek javaslatára számottevően változott az év végén a földforgalmi törvény. Az önkormányzatok kimaradnak ezentúl a földeladás véleményezéséből, arra csak a kamara helyi és megyei szervezetei lesznek jogosultak.
Kategóriák: Belföld

KRESZ-teszt a gyakorlatban

2018, december 12 - 15:00
Egy motoros a főúton haladt egy busz mögött. A busz, annak ellenére, hogy elsőbbsége volt, megállt egy kereszteződésben, hogy jobbról felengedjen a főútra egy balra kanyarodó személygépkocsit.
Kategóriák: Belföld

Tengeri hagyma

2018, december 12 - 11:00
Urginea maritima)
Kategóriák: Belföld

Tűrni kell a repedéseket?

2018, december 12 - 09:00
ELKERÜLŐ ÚTSZAKASZ ÉPÜLT a kecskeméti tanyás térségben, s ezzel a nyomvonalhoz legközelebb lakók nyugalma megszűnt. Lapunkat megkereső olvasónk bírósághoz is fordult, de elvesztette a pert.
Kategóriák: Belföld

Hangyabolyok rémei

2018, december 11 - 15:00
Lombhullás után megnő az esélye, hogy megfigyelhessük a csupasz fák koronájában forgolódó hazai küllőféléket, a zöld és a hamvas küllőt. Mindketten a harkályfélék családjába tartoznak, ugyanúgy piros sapkát viselnek, de zöldes-szürkés színükkel eltérnek a fekete-fehér öltözetű rokonaiktól.
Kategóriák: Belföld

Megcsap a füstszag

2018, december 11 - 13:00
Az utóbbi évtizedben télen nosztalgiázhat az idősebb korosztály: egyes falvakba beérve megcsap minket a füstszag. Sokan ugyanis nem gázzal fűtenek, hanem már megint fával, szénnel, mindennel.
Kategóriák: Belföld

Jövőbiztos börtön

2018, december 11 - 09:00
„SZEGEDEN EGYSZER elmentem a Csillag börtön előtt. Ránéztem a bejáratra, és azt gondoltam: ilyen helyen szeretnék dolgozni! Milyen lehet egy cella? A rácsok? Félelmetes, nem? Hát ez vonzott.” Így indokolja egy kiskunhalasi hölgy, miért szeretne a jövőre megnyíló helyi börtönben dolgozni. A kisvárosban a büntetés-végrehajtó intézet lesz a második legnagyobb munkáltató.
Kategóriák: Belföld