Skip to Content

Hetek

Tartalom átvétel
Hetek RSS
Frissítve: 8 perc 36 másodperc

Hadjárat az „apa” és az „anya” szó ellen

11 perc 21 másodperc
A franciaországi iskolákban ezentúl nem apaként és anyaként, hanem szülő1 és szülő2 néven kell adminisztrálni a szülőket, a nem heteroszexuális családok védelmében. A jelek szerint most is a nép „feje fölött” döntött gendertémában a nemzetgyűlés.
Kategóriák: Friss

A hálózat csapdájában

14 perc 40 másodperc
„A szervezett hálózatok által támogatott homoszexuális program pestise szerte az egyházban terjed” – fogalmazott az a két konzervatív katolikus bíboros, akik a szexuális bántalmazásokkal kapcsolatos vatikáni konferenciára időzítve írtak nyílt levelet a témában. Szerintük az isteni és a természeti törvényeket is tagadja mindaz, ami a katolikus egyház bizonyos köreiben zajlik.
Kategóriák: Friss

Keresztények a nemzetért

18 perc 4 másodperc
Mark Beliles keresztény szerző, prédikátor és előadó úgy véli, a hívőknek mozgalmi szinten részt kell venniük a politikában és a közéletben, ezzel elősegítve nemzetük felemelkedését. Interjú.
Kategóriák: Friss

Híres perek, meghasonlott abortuszikonok

21 perc 20 másodperc
Az Egyesült Államok abortuszszabályozásában több kulcsfontosságú ügy esetében súlyos visszaélések és eljárásjogi hibák történtek; és több Legfelsőbb Bírósági döntés főszereplője később életpárti lett, vagy már eleve az volt. Róluk azonban mélyen hallgat az abortuszpárti tábor, ahogy azokról a korábbi abortuszklinikai dolgozókról is, akik nyíltan vállalják az élet védelmét.
Kategóriák: Friss

Születésellenesség felemelkedőben?

23 perc 45 másodperc
A magyar kormány itthon és külföldön egészen extrém kritikákat kapott új családtámogató intézkedései miatt. A hazai születésszám növelésével szemben túlnépesedésre, környezetvédelemre és globális tudatosságra hivatkoznak – de mi lehet emögött?
Kategóriák: Friss

Árnyak a múltból

27 perc 23 másodperc
Újabb botrányok hiteltelenítik a Jobbikot, ráadásul súlyos anyagi gondok terhelik a pártot. A radikálisok ennek ellenére tovább munkálják a baloldali ellenzékkel megkezdett együttműködést. Az ezt megakadályozni kívánó kormány-oldalról egyre sűrűbb csapások érik a Jobbikot, általában nem alaptalanul – ám a hadjáratban a kormányközeli média időnként vállalhatatlan exjobbikosokat is bevet.
Kategóriák: Friss

Eltérített forradalom

32 perc 2 másodperc
1979 februárjában a The New York Times a „népi forradalom új modelljeként” üdvözölte az iráni eseményeket, és azt jósolta, Irán majd megmutatja, mit jelent „egy harmadik világbeli országot emberségesen kormányozni”. Óriásit tévedtek.
Kategóriák: Friss

Egy lépés Jeruzsálem felé

35 perc 5 másodperc
Magyarország diplomáciai rangú külgazdasági képviseletet nyit Jeruzsálemben. Az eredetileg V4–Izrael-csúcs-Találkozónak indult esemény a sajnálatos izraeli–lengyel- vita miatt kétoldalú találkozók sorozatává vált, ám magyar szempontból jelentős eredménnyel zárult.
Kategóriák: Friss

Homorú tükröt kaptam örökül

2019, február 15 - 16:46
„Élni annyi, mint ide-oda rakni azt, ami veszendő holmi” – írta az 1977-ben elhunyt cigány költő és festőművész, Balázs János. Az iskolázatlan őstehetség emlékének és életművének megőrzését szolgálja a Műcsarnokban nemrég megrendezett kiállítás is.
Kategóriák: Friss

Jön a kiberháborúk kora?

2019, február 15 - 16:40
Magyarország is epizódszereplővé vált az Egyesült Államok és Kína közötti kereskedelmi és infotechnológiai háborúban. A Huawei-ügy azonban túlmutat önmagán: előrevetíti a kiberháborúk korát.
Kategóriák: Friss

Muszlim imám: Jeruzsálem nem a mi szent városunk

2019, február 15 - 16:38
Jeruzsálem három monoteista világvallás szent városa – ezt a szlogent gyakran idézik politikusok és a nemzetközi média egyaránt. A zsidó és keresztény kötődéshez nem fér kétség, de az iszlám szempontjából már korántsem ilyen egyértelmű a helyzet, mint azt egy január végén megjelent tanulmány bizonyítja.
Kategóriák: Friss

Kevés beszéd, sok mosoly

2019, február 15 - 16:34
Pártja alig egy hónapos, de az Izraeli Védelmi Erők egykori főparancsnokát sokan már most az izraeli miniszterelnök legesélyesebb riválisának tartják. Úgy tűnik azonban, hogy a Gantz-jelenségnek egyelőre nagyobb a füstje, mint a lángja.
Kategóriák: Friss

Régi kisgazda szlogenre épülnek Orbán évértékelői

2019, február 15 - 16:31
Elsősorban a gigantikus demográfiai fordulatról szólt Orbán Viktor idei évértékelője. De vajon mik voltak a kormányfő év eleji beszédeinek közös motívumai az elmúlt húsz évben?
Kategóriák: Friss

Nem kiadás, hanem befektetés

2019, február 15 - 16:29
A miniszterelnök által meghirdetett családtámogatás nemzetközi visszhangjáról, a demográfiai növekedést célzó kormányzati intézkedésekről, valamint a hazai abortuszhelyzetről beszélt a Heteknek az EMMI államtitkára.
Kategóriák: Friss

Világtörténelem és a 21. század

2019, február 15 - 16:24
A világ legkorábbi múzeumát egy brit régész, Leonard Woolley fedezte fel 1925-ben. Az épület Ur városában, a mai Irak területén található, és az Újbabiloni Birodalom utolsó királyának – bizonyos Nabú-naid – lánya, Ennigaldi hercegnő építtette i. e. 530 körül, s melyet a mezopotámiai régiségeknek szentelt. Olyan agyag hengerek kerültek elő, melyeken a kiállított tárgyak leírásai három nyelven olvashatók. Talán furcsa, hogy már 2500 évvel ezelőtt is fontosnak tartották a történelmet, miközben azt hisszük, az csak ilyen „távolságból” érdekes.
Kategóriák: Friss

A Liget kiemelt európai úticéllá emeli Budapestet

2019, február 15 - 16:05
A múzeumi világ a nyugalom szigete a kultúrharcos széljárások közepette – állítja a lapunknak adott nagyinterjúban Baán László. A Szépművészeti Múzeum főigazgatója tavaly ősz óta miniszteri biztosként felügyeli az Európában egyedülálló Liget-projekt megvalósítását is.
Kategóriák: Friss