Skip to Content

Hetek

Tartalom átvétel
Hetek RSS
Frissítve: 3 perc 33 másodperc

Elefántcsontparton járt a Hit Gyülekezete küldöttsége

0 másodperc
Nemcsak a Szentírás örömüzenetét, hanem a magyar hívők konkrét anyagi segítségét is eljuttatták az elefántcsontparti őserdőbe a Hit Gyülekezete missziós szolgálatának tagjai. Flaisz Endre lelkésszel és munkatársaival, Lévay Balázzsal és Petrőcz Jordánnal beszélgettünk.
Kategóriák: Friss

A szurikáta-ügy és a népharag

0 másodperc
Csak remélni lehet, hogy mire ez a cikk megjelenik, lecseng a szurikáta-ügy – ha mégsem, akkor súlyosabb a helyzet, mint gondoltuk. Tolnanémediben népszavazást tartottak arról, hogy a faluban ne létesülhessen fogyatékos gyerekek részére lakóotthon – sorolhatnánk a múlt heti híreket, melyek joggal válthatták volna ki tömegek együtt­érzését az érintettek felé. Ehelyett szolidaritási hullám árasztotta el az országot egy elpusztult kisállat miatt.
Kategóriák: Friss

Trump és a békedíj

0 másodperc
Finoman fogalmazva vegyes fogadtatásra lelt az amerikai republikánus törvényhozók május eleji kezdeményezése, amely arról szólt, hogy a koreai békefolyamat elősegítésében betöltött szerepe miatt Nobel-békedíj járna Donald Trump amerikai elnöknek. Előzőleg Mun Dzse In dél-koreai elnök adott hangot annak a véleményének, hogy a két Korea közötti közeledés előmozdításáért Nobel-békedíj járna Trumpnak. Mun ezt elődje, a 2000-es, legelső észak–déli csúcstalálkozót tető alá hozó Kim De Dzsung özvegyének szavaira re­agálva mondta, aki szerint a két Korea közötti közeledés előmozdításáért Mun Nobel-békedíjat érdemelne.
Kategóriák: Friss

A nagy gázai őszinteségi roham

0 másodperc
Régi adósságát pótolta az ENSZ Biztonsági Tanácsa, amikor a napokban végre megemlékezett az 1945. februári budai kitörés ártatlan civil áldozatairól. Értelmetlen halálukra, önfeláldozó hősiességükre csupán a Vér és Becsület és más progresszív emberi jogi szervezetek emlékeztettek évek óta anélkül, hogy a világ felfigyelt volna sorsukra. Az ENSZ főtitkára pártatlan nemzetközi vizsgálatot is követelt annak eldöntésére, ki felelt annak idején a sok ártatlan civil haláláért, hangsúlyozva, hogy bizony ide vezet az erőszak spirálja.
Kategóriák: Friss

A népesedéspolitika és abortusz

0 másodperc
Miután Orbán Viktor a választást követő nemzetközi sajtó­tájékoztatón demográfiai súlypontú kormányzást hirdetett meg, melynek szerves részét képezi az abortusz-szabályozás is, utánanéztünk, milyen a helyzet jelenleg Magyarországon e téren.
Kategóriák: Friss

A 40 év alatti férfiak 70 százalékának nincs gyereke

0 másodperc
Orbán Viktor személyesen szeretne megállapodást kötni a magyar nőkkel a népességfogyás megakadályozásában. Ám a férfiak gyermek­vállalási kedve pontosan olyan fontos kérdés, mint a hölgyeké. A harmincas magyar nő̋k kétharmada szeretne gyereket vagy a már meglévő gyermeke mellé másikat. Viszont csupán 20 százalékuk számít aktív tervezőnek, aki tartós párkapcsolatban él és mellőzi a fogamzásgátlást.
Kategóriák: Friss

Exkluzív interjú Nigel Farage brit EP-képviselővel

0 másodperc
Brüsszel olyan, mint a szovjet idők Moszkvája, Juncker egy őrült, Orbán pedig számukra a legnagyobb rémálom. A Brexit-–kampány arca az Európai Parlament épületében beszélt kollégánknak arról, mi okozhatja az Unió vesztét, mikor térne vissza a brit politikába, és miért csodálja annyira Donald Trumpot.
Kategóriák: Friss

Trump átállította a külpolitikai váltót

0 másodperc
Mi szolgálja jobban a békét: kapitulálni minden követelés és fenyegetés elől, vagy meghúzni egy határt és kitartani amellett? Az első irányzat eredményeit már láthattuk az amerikai külpolitikában, most úgy tűnik, kiderülhet, mennyire hatékony a második.
Kategóriák: Friss

Az elitliga és az MLSZ

2018, május 18 - 20:54
Az UEFA legújabb terveivel szemben csak egyértelmű tiltakozással lehet fellépni. „Gyors és hatalmas változások jönnek.” „Miért osztozzunk a pénzen, ha ti senkit nem érdekeltek?” Ezekkel a mondatokkal foglalható össze egy nyilatkozat az elmúlt napokból, amely elgondolkodtató folyamatokra mutat rá a labdarúgásban. És amely eklatáns példaként szolgál – valamelyest a sport világától függetlenül is –arra, hogyan nyúlhatnak át emberek millióinak a feje fölött „öltönyös” bürokraták bármiféle szakmai vitát ignorálva, kulturális vívmányokat szétcincálva, természetesen a „nemzetköziesítés” és a profit (egyoldalú) csiholása jegyében.
Kategóriák: Friss