Skip to Content

inforádió Külföld

Tartalom átvétel InfoRádió - Külföld
InfoRádió - Külföld
Frissítve: 2 év 47 hét

Ismét gyanúban a már elítélt izraeli politikus

2016, március 30 - 09:50
Vizsgálatot rendelt el az ügyészség egy korrupciós ügyben Arije Deri izraeli belügyminiszter ellen, akit miniszterként elkövetett megvesztegetési vétségek miatt 2000-ben egyszer már három év börtönre ítéltek - jelentette szerdán egy izraeli televíziócsatorna.
Kategóriák: Külföld

Visszakoztak az amerikai elnökjelölt-aspiránsok

2016, március 30 - 09:24
Visszatáncoltak az amerikai republikánus párti elnökjelölt-aspiránsok azon korábbi ígéretüktől, hogy bárki legyen is a párt elnökjelöltje, támogatják.
Kategóriák: Külföld

Még a héten új kormánykoalíció alakulhat Brazíliában

2016, március 30 - 07:56
Még ezen a héten új kormánykoalíciót alakít Dilma Rousseff brazil elnök - közölte helyi idő szerint kedden Jaques Wagner, a leváltással fenyegetett államfő kabinetfőnöke, miután a brazil kormánypárttal, a baloldali Munkáspárttal (PT) szakított fő koalíciós partnere, a Demokratikus Mozgalom Pártja (PMDB).
Kategóriák: Külföld

Oroszország "elszalasztott lehetősége"

2016, március 30 - 07:42
Bírálta a Fehér Ház Moszkvát, amiért az nem vesz részt a csütörtökön kezdődő, kétnapos nukleáris biztonsági csúcstalálkozón Washingtonban.
Kategóriák: Külföld

Trump-ellenes kampányt indult

2016, március 30 - 07:30
"Mexikó Trump ellen" névvel kampányt indítottak helyi idő szerint kedden Mexikóban az ellenzéki, baloldali Demokratikus Forradalom Pártja (PRD) szenátorai Donald Trump republikánus elnökjelölt-aspiráns ellen.
Kategóriák: Külföld

Lezuhant egy kisrepülőgép Kanadában

2016, március 30 - 05:55
Lezuhant kedden egy kisrepülőgép a Kanada keleti partjainál fekvő Magdalen-szigeteken, a szerencsétlenségben heten meghaltak, köztük az 59 éves Jean Lapierre, az ország korábbi közlekedési minisztere - számolt be a helyi rendőrség.
Kategóriák: Külföld

Belpolitikai válság Brazíliában

2016, március 30 - 00:58
Szakított kedden a brazil kormánypárttal a fő koalíciós partnere, a Demokratikus Mozgalom Pártjának (PMDB) vezetősége közfelkiáltással döntött erről, még súlyosabb helyzetbe hozva a leváltással fenyegetett Dilma Rousseff baloldali elnököt.
Kategóriák: Külföld

Vádat emeltek a varsói bombariadó miatt

2016, március 29 - 22:13
Akár nyolcéves börtönbüntetést is kaphat az a férfi, aki ellen kedden az egyik varsói repülőtéren húsvétkor okozott hamis bombariadó miatt vádat emeltek.
Kategóriák: Külföld

Először fog közlekedni óceánjáró az északnyugati átjárón

2016, március 29 - 22:01
Katasztrófavédelmi gyakorlatot tartanak az amerikai és kanadai parti őrség illetékesei április 13-án, felkészülendő annak a luxustengerjárónak az esetleges mentésére, amely először fog végighaladni augusztusban az északnyugati átjárón.
Kategóriák: Külföld

A WHO szerint az ebola már nem jelent veszélyt a világra

2016, március 29 - 21:52
A Nyugat-Afrikában kitört ebola járvány már nem jelent veszélyt az egész világra, és az államok képesek megbirkózni az elszigetelt esetekkel - jelentette be kedden az Egészségügyi Világszervezet (WHO).
Kategóriák: Külföld

Több mint ezer migránst mentettek meg a Földközi-tengeren

2016, március 29 - 21:44
Közel 1400 migránst mentettek meg a Földközi-tenger déli részein az olasz parti őrség és a haditengerészet hajói kedden - közölték tisztviselők.
Kategóriák: Külföld

Megérkeztek Észtországba az első kvóta-menekültek

2016, március 29 - 21:34
Megérkezett Észtországba az első hét olyan menekült, akiket Tallinn az Európai Unió kvótarendszere keretében fogad be - közölte a tallinni belügyminisztérium kedden.
Kategóriák: Külföld

Harminckettő a brüsszeli áldozatok száma

2016, március 29 - 21:28
Minden információt összevetve a múlt kedden Brüsszelben elkövetett merényletek halálos áldozatainak száma harminckettő - írta Twitter-üzenetében Maggie De Block belga egészségügyi miniszter kedden. A korábbi hírekkel ellentétben nem nyitják meg szerdán a forgalom előtt a brüsszeli Zaventem nemzetközi repülőteret.
Kategóriák: Külföld

Olaszország félti a terroristáktól kulturális kincseit

2016, március 29 - 21:22
A brüsszeli terrortámadás után háromszázmillió eurót fordít 2018-ig az olasz kormány az ország húsz legfontosabb kulturális kincsének védelmére.
Kategóriák: Külföld

Továbbra is óvatos lesz a Fed

2016, március 29 - 21:07
Janet Yellen szerint a globális kockázatok nem fogják súlyosan érinteni az amerikai gazdaságot, ugyanakkor továbbra is az a helyes, ha az amerikai jegybank szerepét betöltő Fed "óvatosan jár el" a kamatok emelésével.
Kategóriák: Külföld

Elutasítja kiadatását a Hollandiában elfogott francia férfi

2016, március 29 - 20:48
Elutasítja kiadatását a Hollandiában elfogott francia állampolgár, Anis B., akit azzal gyanúsítanak a francia hatóságok, hogy merényletre készült az Iszlám Állam dzsihadista szervezet megbízásából - közölte kedden a holland ügyészség.
Kategóriák: Külföld

Romlanak a brit pénzügyi stabilitás kilátásai

2016, március 29 - 20:11
Romlanak a brit gazdaság pénzügyi stabilitásának kilátásai, és ennek okai között szerepel a brit EU-tagságról tervezett népszavazás is - áll a brit jegybank pénzügyi szakpolitikai bizottsága (Financial Policy Committee, FPC) kedden ismertetett féléves jelentésében.
Kategóriák: Külföld

Riportert bántalmazott Donald Trump kampányfőnöke

2016, március 29 - 20:09
Egy riporternő bántalmazása miatt őrizetbe vették kedden Corey Lewandowskit, Donald Trump republikánus párti elnökjelölt-aspiráns kampányfőnökét, aki ellen vádat emeltek.
Kategóriák: Külföld

Az iráni elnök lemondta ausztriai látogatását

2016, március 29 - 20:04
Biztonsági okokra hivatkozva lemondta Haszan Róháni iráni elnök szerdára tervezett ausztriai látogatását - közölte kedden az osztrák államfő hivatala.
Kategóriák: Külföld

Az IMF készenléti megállapodást köt Irakkal

2016, március 29 - 19:57
A Nemzetközi Valutaalap júniusban jóváhagyja a készenléti megállapodást (SBA) Irakkal, ha az áprilisi washingtoni megbeszélés során sikerül valamennyi kérdésben dűlőre jutni.
Kategóriák: Külföld