Skip to Content

Prog.Hu

Tartalom átvétel
Prog.Hu RSS
Frissítve: 8 perc 26 másodperc

Már kipróbálható a .NET 4.8 első előzetes változata

2018, szeptember 19 - 07:00
A Microsoft a hét elején jelentette be, hogy elérhetővé tette fejlesztők számára .NET keretrendszere következő kiadásának első előzetes változatát. Az új .NET 4.8 Early Access build a báziskönyvtár, a futásidejű kódgenerátor, valamint többek között a Windows Forms és a WPF területén hoz apróbb javításokat és fejlesztéseket.
Kategóriák: Informatika

Végre leszámol a rabszolgasággal a Python is

2018, szeptember 17 - 07:00
Több száz évvel az után, hogy a világ fejlettebb részeiben felszámolták, hamarosan a Python is szakít egy szörnyű hagyománnyal. A programozási nyelv ugyanis hamarosan száműzi hivatalos nomenklatúrájából az olyan, rabszolgaságra utaló fogalmakat, mint a "slave" ("szolga") és a "master" ("úr", "parancsoló") is.
Kategóriák: Informatika

Automatikusan javítja a bugokat a Facebook új mesterséges intelligenciája

2018, szeptember 14 - 08:00
A Facebook csütörtökön egy olyan új fejlesztőeszközt jelentett be, ami a programozókat az egyik legidegőrlőbb feladatuktól szabadítja meg - vagy legalábbis drasztikusan csökkenti az időt, amit arra kénytelenek fecsérelni. A közösségi oldal ugyanis SapFix néven egy olyan mesterséges intelligenciát mutatott be, ami automatikusan képes felismerni és kijavítani a programokban megbújó bugokat.
Kategóriák: Informatika

Automatikus javítja a bugokat a Facebook új mesterséges intelligenciája

2018, szeptember 14 - 08:00
A Facebook csütörtökön egy olyan új fejlesztőeszközt jelentett be, ami a programozókat az egyik legidegőrlőbb feladatuktól szabadítja meg - vagy legalábbis drasztikusan csökkenti az időt, amit arra kénytelen fecsérelni. A közösségi oldalon ugyanis SapFix néven egy olyan mesterséges intelligenciát mutatott be, ami automatikusan képes felismerni és kijavítani a programokban megbújó bugokat.
Kategóriák: Informatika

Megjelent az ingyenes Delphi Community Edition!

2018, szeptember 14 - 07:30
[Ker-Soft] Új fejlesztők, startupok és hobbisták számára az Embarcadero egy új C++ Builder, Delphi kiadást kínál. A termék a fenti fejlesztőkörnyezetek Professional kivitelével megegyező funkcionalitással rendelkezik, azonban ingyenesen letölthető a cég weboldaláról. A programot olyan fejlesztők használhatják, akiknek az éves nettó bevétele nem éri el az 5000 dollárt (kb. 1 450 000 forintot).
Kategóriák: Informatika

Megérkezett a WinForms támogatás a .NET Core-ba - és villámgyors lett

2018, szeptember 13 - 12:30
A Microsoft a napokban elérhetővé tette Windows Forms keretrendszer a .NET Core feletti futásra tervezett változatának egy előzetes kiadását. Az új implementáció nem csak a Windows-on kívül fogja lehetővé tenni a WinForms-ra épülő asztali alkalmazások működését, de a jelek szerint jelentős előrelépést hozhat még az eredeti platformon is.
Kategóriák: Informatika