Skip to Content

Prog.Hu

Tartalom átvétel
Prog.Hu RSS
Frissítve: 27 perc 13 másodperc

Hihetetlenül élethű Unreal demót mutatott be az Epic

12 óra 15 másodperc
Az Epic Games a héten megrendezésre került GDC konferencián egy olyan demót mutatott be Unreal Engine motorja legújabb változatának alapjain, ami alapvetően változtatja meg azt, amit a számítógépes grafikáról gondolunk. A "Rebirth" valós időben generált képkockái ugyanis gyakorlatilag megkülönböztethetetlenek a valóságtól, és senki meg nem mondja, hogy azok minden egyes pixelét csak egy 3D-s motor generálta.
Kategóriák: Informatika

Végre hivatalos honlapot kapott a JavaScript is

13 óra 30 perc
Bár a legtöbb programozási nyelv már régebb óta rendelkezik valamilyen hivatalos honlappal, a JavaScript esetében elképesztő népszerűsége ellenére nem ez volt a helyzet - legalábbis eddig. A hivatalosan ECMAScript-nek hívott nyelv fejlesztését végző TC39 munkacsoport ugyanis a napokban útjára indította a nyelv hivatalos honlapját, ahol egy helyen lehet megtalálni az azzal kapcsolatos minden "hivatalos" információt és dokumentumot.
Kategóriák: Informatika

Teljes értékű WebAssembly támogatással jön az új LLVM 8.0

2019, március 21 - 08:00
Az LLVM fordító-infrastruktúra készítői szerdán jelentették be, hogy letölthetővé tették az immár számos fejlesztőeszköz alapját képező eszközkészletük legújabb verzióját. Az új LLVM 8.0 egyik legfontosabb újítása, hogy a WebAssembly teljes értékű célplatformmá lép elő benne, amire ugyanúgy lehet a kódokat fordítani, mint a már régebb óta támogatott hardverplatformok bármelyikére.
Kategóriák: Informatika

Eldőlt mikkel fog okosodni a JavaScript 2019-ben

2019, március 20 - 08:00
Az Európai Számítógépgyártók Szövetségének (ECMA) TC39-es munkacsoportja a közelmúltban véglegesítette a hétköznapokban csak JavaScript-ként emlegetett ECMAScript idei frissítésének tervezetét. Ezek szerint az ECMAScript 2019 a tömbök, az objektumok, valamint a szimbólumok kezelése terén is hoz majd újdonságokat, de a JSON és a kivételkezelés is továbbfejlesztésre kerül benne.
Kategóriák: Informatika

Fegyencek vehetik el a programozók munkáját hamarosan

2019, március 18 - 10:00
A mesterséges intelligenciák és a kismamák után hamarosan újabb konkurensekkel kell majd szembenézniük a programozóknak a fejlesztői munkákért folytatott versenyfutásban - legalábbis Nagy-Britanniában. A szigetország kormányzata ugyanis egy olyan új programot akar bevezetni, aminek keretében a büntetésüket börtönben töltő elítélteket is fejlesztővé képzik át előbbi végrehajtási ideje alatt.
Kategóriák: Informatika