Skip to Content

Prog.Hu

Tartalom átvétel
Prog.Hu RSS
Frissítve: 3 perc 16 másodperc

Durván erős lett, két monitort is meg tud hajtani az új Raspberry Pi 4

6 óra 5 perc
A Raspberry alapítvány hétfőn meglepetésszerűen jelentette be, hogy máris megvásárolhatóvá tette jól ismert miniszámítógépes platformja követő generációs változatának első képviselőjét. Az új Raspberry Pi 4 Model B gyakorlatilag lezárja az eddig tátongó viszonylag nagy szakadékot a Pi-alapú gépek és a hagyományos PC-k között.
Kategóriák: Informatika

Közúti emléktáblát kapott a BASIC programozási nyelv

2019, június 24 - 07:00
Bár mi itt a prog.hu-n gyakran megemlékezünk - jellemzően évfordulóik kapcsán - a szoftverfejlesztés és az informatika történének utólag meghatározónak bizonyult eseményeiről, ezek legtöbbjéről a szélesebb nyilvánosság nem értesül és semmit sem tud. Ez azonban alapvetően fog megváltoznia az amerikai New Hampshire államban, ahol mostantól egy közúti emléktábla fog mindenkit tájékoztatni arról, hogy hol és mikor is született meg az egyik legrégebbi és legismertebb programozási nyelv, a BASIC.
Kategóriák: Informatika

Teljes értékű WebAssembly-támogatással jön az új Qt 5.13

2019, június 21 - 07:00
A Qt Company a héten új verzió kiadását jelentette be névadó keretrendszeréből. Az új Qt 5.13 egyik legfontosabb újdonsága, hogy teljes értékű célplatformmá lépett elő benne a WebAssembly (WA), aminek köszönhetően immár böngészőben is futtathatóvá váltak a vele készült - jellemzően C++-ban írt - programok.
Kategóriák: Informatika

Költséges tervezési hibától szenvednek az új Raspberry Pi-k

2019, június 19 - 12:30
A Raspberry Pi sorozat legújabb generációs tagjai egy komoly tervezési hibától szenvednek, ami miatt egyetlen véletlen érintéssel végleg ki lehet nyírni őket. Ha a fatális érintés megtörténik, a tápellátást jelző LED ugyan világít továbbra is az egységeken, de azok valójában nem képesek elindulni - és megjavítani sem lehet őket.
Kategóriák: Informatika