Skip to Content

Prog.Hu

Tartalom átvétel
Prog.Hu RSS
Frissítve: 1 perc 17 másodperc

Teljesen ingyenes Java SE disztribúciót fog kiadni az Amazon

11 óra 4 perc
Az Amazon a napokban jelentette be, hogy Corretto néven egy új, teljesen ingyenes és platformfüggetlen, a Java SE-vel kompatibilis disztribúciót fog hamarosan kiadni az OpenJDK alapjain. A felhős szolgáltató ezzel kívánja egyszerűsíteni a Java alkalmazásokat futtatásának lehetőség anélkül, hogy ehhez az Oracle-nek fizetnie kellene.
Kategóriák: Informatika

Előtöltő gyorstártól lesz még gyorsabb a PHP 7.4

2018, november 19 - 08:00
Bár a PHP az utóbbi néhány évben megjelent kiadásaiban jelentősen gyorsult a korábbiakhoz képest, soron következő verziójában még fürgébbé válhat a benne írt oldalak működése. A PHP 7.4 ugyanis egy olyan előtöltési mechanizmust fog bevezetni, aminek köszönhetően a kódok már teljesen előfordított formában várhatják azt, hogy meghívásra kerüljenek, és így gyakorlatilag késlekedés nélkül futhatnak le.
Kategóriák: Informatika

Olcsóbb és kisebb lett az új Raspberry Pi 3A+

2018, november 16 - 09:00
A Raspberry Pi fejlesztői csütörtökön egy új, frissített változat kiadását jelentették be az általuk létrehozott miniszámítógép-család legerősebb tagjának. Az új Raspberry Pi 3A+ a korábbi 3B+ modell teljesítményét kínálja, de annál kisebb méretben és kedvezőbb áron.
Kategóriák: Informatika

New SAP meetupot rendez az Accenture

2018, november 16 - 08:00
Az SAP a legelterjedtebb vállalatirányítási rendszer a világon, amelyet leginkább nagy és közepes méretű vállalkozások alkalmaznak. Hazánkban többek között az energiaszektor, bankszektor, autóipar és a távközlés legnagyobb vállalatai is az SAP rendszerét használják. A platform azonban folyamatosan fejlődik, illetve átalakulásokon megy át, ami miatt a vele dolgozó fejlesztőknek és tanácsadóknak nem mindig egyszerű lépést tartani.
Kategóriák: Informatika

Webfejlesztőket segítő új oldalt indított web.dev néven a Google

2018, november 15 - 08:00
A Google a napokban Chromium blogjában jelentette be, hogy egy új, kifejezetten a webfejlesztőket segíteni hivatott oldalt indított el. A web.dev célja, hogy egyetlen helyen gyűjtse össze a weboldalak fejlesztése szempontjából legfontosabb információkat, illetve aktív eszközökkel is segítse azt.
Kategóriák: Informatika