Skip to Content

Prog.Hu

Tartalom átvétel
Prog.Hu RSS
Frissítve: 3 perc 50 másodperc

Szólni fog a GitHub, ha sebezhető a Python kódbázisunk

2018, július 17 - 11:30
A közelmúltban a Microsoft birtokába került GitHub a napokban egy olyan új szolgáltatás jelentett be, aminek elsősorban a Pythonnal dolgozó fejlesztők örülhetnek majd. Az oldal ugyanis a jövőben figyelmeztetni fogja őket ha kiderül, hogy az említett nyelvben készült valamelyik kódtárukról kiderül, hogy olyan kódbázisra épít, amiben valamilyen sebezhetőséget fedeztek fel.
Kategóriák: Informatika

Kiszáll a Python fejlesztéséből a nyelv egykori megalkotója

2018, július 16 - 07:00
Közel három évtizeddel a nyelv alapjainak lefektetése után visszavonul annak további fejlesztéséből Guido van Rossum. A jelenleg 62 éves szakember döntését a múlt hét végén jelentette be a nyelv fejlesztési listáján.
Kategóriák: Informatika

Több pénzt fog adni az Unreal-fejlesztőknek az Epic

2018, július 13 - 07:00
Az Epic Games a héten egy olyan változtatást jelentett be Unreal motorjához kapcsolódó piacterén, aminek köszönhetően az utóbbira dolgozó fejlesztők és alkotók több pénzt kereshetnek majd. A cég ugyanis csökkenteni fogja a jutalékot, amit az alkotások értékesítéséből lecsíp magának - így a bevételek nagyobb részét fogja továbbadni utóbbiaknak.
Kategóriák: Informatika

Jön a PHP 8.0 - és ezek lehetnek a legfontosabb újdonságai

2018, július 12 - 07:00
A PHP készítői azt tervezik, hogy a közismert webes értelmező 7.3-as verziójának őszi kiadása után ismét egy nagyot mernek, és nekiugranak a nyelv következő főverziója fejlesztésének. Ezzel összefüggésben a közelmúltban el is kezdődött az egyeztetés arról, hogy mik is legyenek a PHP 8.0 legfontosabb újdonságai, illetve változtatásai a korábbiakhoz képest.
Kategóriák: Informatika

Programozóknak kedveskedik a Bing új fejlesztésével a Microsoft

2018, július 11 - 07:00
A Microsoft a hét elején egy olyan új fejlesztést jelentett be keresőjében, amivel kifejezetten a fejlesztők munkáját kívánja segíteni, illetve gyorsítani. A Bing ugyanis mostantól automatikusan fel fogja ismerni, ha valamilyen egyértelműen programozási jellegű dologra keresünk rá, és speciális eljárásban részesíti ezeket a műveleteket.
Kategóriák: Informatika