Skip to Content

Magyar Szó Kitekintő

Tartalom átvétel Magyar Szó Online RSS
Magyar Szó online, vajdasági magyar nyelvű napilap; Külföld/Magyarság rovat
Frissítve: 9 perc 45 másodperc

Emlékezzünk együtt 1956 hőseire! ((MTI))

7 óra 29 perc

Ezen a hétvégén az 1956-os forradalom szabadságharcosaira emlékezik a nemzet.

Kategóriák: Külföld

Öt éve nyereséges a jegybank ((MTI))

10 óra 41 perc

Az MNB 2017-ben is sikeresen és eredményesen működött, ahogy 2013 után minden évben – közölte a jegybank elnöke csütörtökön Budapesten az Országgyűlésben, az MNB 2017-es üzleti jelentése és beszámolója, valamint az annak elfogadásáról szóló országgyűlési határozati javaslat együttes általános vitájában.

Kategóriák: Külföld

Egyötöddel növelnék a magyar óvodások számát ((MTI))

2018, október 18 - 09:53

Grandiózus nemzetpolitikai programnak nevezte a Kárpát-medencei óvodafejlesztési programot a feladattal megbízott miniszteri biztos szerdán Budapesten.

Kategóriák: Külföld

A tartózkodás leadott szavazat ((MTI))

2018, október 18 - 00:02

A kormány az Európai Unió Bíróságához fordult szerdán, mert vitatja a Sargentini-jelentés európai parlamenti (EP) elfogadásának szabályszerűségét – jelentette be Trócsányi László igazságügy-miniszter Budapesten, sajtótájékoztatón.

Kategóriák: Külföld

Parlamenti szavazás a Sargentini-jelentésről ((Forrás: MTI))

2018, október 17 - 09:53

Megszavazta a parlament kedden a Magyarország szuverenitásának megvédéséről és az országgal szembeni rágalmak visszautasításáról szóló, a Sargentini-jelentés elleni határozatot, amely arra szólítja fel a kormányt: ne engedjen a zsarolásnak, utasítsa vissza a Magyarországot ért valótlan vádakat, és jogi úton is lépjen fel a csalással elfogadott, Magyarországot rágalmazó jelentéssel szemben.

Kategóriák: Külföld

Pályázat határon túli családszervezetek támogatására ((MTI))

2018, október 17 - 08:52

Kétszázmillió forintos keretösszeggel a határon túl működő, családokat segítő civil, egyházi szervezetek és vállalkozók támogatására hirdet pályázatot a Miniszterelnökség nemzetpolitikai államtitkársága – közölte Potápi Árpád János államtitkár kedden budapesti sajtótájékoztatón.

Kategóriák: Külföld

Az adottságként vett korlátok ((MTI))

2018, október 16 - 14:38

Közös világunk akadályait emberséggel, odafigyeléssel, egymást segítve tudjuk legyőzni – mondta a köztársasági elnök a százéves Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége (MVGYOSZ) székházában tett hétfői látogatásán.

Kategóriák: Külföld

Megemlékezés a negyvennégyes áldozatokról (K. F.)

2018, október 15 - 13:38

Minden évben más-más felekezet templomában emlékezik meg a VMDK Szegedi Tagozata Közhasznú Egyesület a 44/45-ös esztendő délvidéki magyar áldozatairól.

Kategóriák: Külföld

Eddig már több mint száz felújított óvodát adtak át ((MTI))

2018, október 13 - 12:48

Eddig már több mint száz felújított óvodát adtak át a külhoni magyar területeken a vállalt 450-ből – mondta a Kárpát-medencei óvodafejlesztési programért felelős miniszteri biztos pénteken Budapesten.

Kategóriák: Külföld

Bemutatkozás Európa szívében (Povázsánszki Csilla)

2018, október 13 - 11:33

Az idén már negyedik alkalommal rendezték meg a Brüsszeli Kárpátalja Napot Bocskor Andrea fideszes EP-képviselő és a Balassi Intézet – Brüsszeli Magyar Nagykövetség Kulturális Szolgálatának közös szervezésében.

Kategóriák: Külföld