Skip to Content

Magyar Szó Kitekintő

Tartalom átvétel Magyar Szó Online RSS
Magyar Szó online, vajdasági magyar nyelvű napilap; Külföld/Magyarság rovat
Frissítve: 9 perc 27 másodperc

Potápi: a diaszpóra magyarsága bizonyította élni akarását ((MTI))

4 óra 42 perc

A diaszpóra közösségei bizonyították élni akarásukat, és azt, hogy meg akarják őrizni magyarságukat, identitásukat - mondta Potápi Árpád János nemzetpolitikai államtitkár a hétvégi magyar iskolák találkozóján pénteken Budapesten.

Kategóriák: Külföld

Venezuelai magyarokat fogadott be Magyarország (y-A)

6 óra 20 perc

Az index.hu csütörtökön közölt cikket arról, hogy „mintegy háromszáz magyar felmenőkkel rendelkező venezuelai menekültet fogadott be a magyar kormány”.

Kategóriák: Külföld

Orbán: az embereknek joguk van tudni, mire készül Brüsszel ((MTI))

7 óra 29 perc

Az európai parlamenti (EP) választás tétje a bevándorlás, Európa jövőjéről van szó, az embereknek pedig joguk van tudni, mire készül Brüsszel - mondta Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

Kategóriák: Külföld

Kövér László: az anyanyelv megtartása mellett a helyi gazdaság megerősítése is a nemzetiségek megmaradását szolgálja ((MTI))

2019, február 21 - 18:56

Az anyanyelv megtartása, a nemzetiségi kultúra értékeinek megőrzése mellett a határ menti térségek gazdaságának megerősítése is a nemzetiségek megmaradását szolgálják - hangoztatta csütörtökön Felsőszölnökön Kövér László, az Országgyűlés elnöke, aki kollégája Dejan Zidan a szlovén nemzetgyűlés elnökének társaságában látogatott el a Rába-vidék központjába.

Kategóriák: Külföld

Ukrajnában változatlanul működik a magyar útlevélbiznisz ((MTI))

2019, február 21 - 17:47

Ukrajnában változatlanul működnek közvetítőcégek, amelyek bizonyos összegért akár a magyar nyelvet nem beszélő ukrán állampolgároknak is szereznek magyar útlevelet, annak ellenére, hogy Magyarországon a nemrég napvilágra került információk szerint büntetőeljárások indultak jogtalanul megszerzett magyar állampolgárságok ügyében – írta az UNIAN hírügynökség két újságírója szerdán megjelent cikkében.

Kategóriák: Külföld

Alulról kell építkezni ((MTI))

2019, február 21 - 09:52

A harmadik üteménél tartó Kárpát-medencei óvodafejlesztési programmal a kormány meg akarja teremteni a lehetőségét annak, hogy minden magyar gyermek és minden vegyesházasságban született gyermek magyar bölcsődébe, magyar óvodába járhasson.

Kategóriák: Külföld

Magyar külgazdasági képviselet nyílik Jeruzsálemben ((-))

2019, február 20 - 09:52

Külgazdasági képviseletet nyit a magyar kormány Jeruzsálemben, ami újabb előrelépés lesz a magyar–izraeli kapcsolatok szorosabbra fűzésében – mondta Orbán Viktor miniszterelnök kedden Jeruzsálemben.

Kategóriák: Külföld

Tőkés László: igazságtétel nélkül az egykor elkezdődött rendszerváltozás nem vihető sikerre ((MTI))

2019, február 19 - 12:14

Igazság- és jóvátétel nélkül "országunk jelenlegi válságos állapota nem orvosolható", és az egykor elkezdődött rendszerváltozás sem vihető sikerre, amiért "mi is mindnyájan meghátrálás nélkül harcolunk, és amiben állhatatosan reménykedünk" - jelentette ki Tőkés László fideszes európai parlamenti képviselő Brüsszelben kedden.

Kategóriák: Külföld

Képviselői túlóra a Suzukinál ((szerkesztőségi összefoglaló))

2019, február 19 - 11:27

A képviselői munka ellenzéki bojkottjával zárult decemberben az Országház munkája, és azzal folytatódott tegnap a parlament munkájának a februári nyitónapja is.

Kategóriák: Külföld

Erős családok nélkül nincs sikeres Magyarország (MTI)

2019, február 18 - 08:49

Erős családok nélkül nem létezhetnek helyi közösségek, ezek nélkül pedig nincs sikeres Magyarország, amely képes felelősséget vállalni a világ bármely pontján élő magyarok iránt – mondta Latorcai János, az Országgyűlés alelnöke szombaton Budapesten, az Országházban, a Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetségének (KCSSZ) családi napján.

Kategóriák: Külföld

Egyre csak fogy a székely megyék lakossága ((Forrás: 3szek.ro))

2019, február 17 - 22:52

Aggasztó adatokat közölt a székely megyékről az Erdélystat.

Kategóriák: Külföld

Orbán szeretné, ha Trump ismét nyerne ((Forrás: MTI/magyarnemzet.hu/portfolio.hu))

2019, február 17 - 22:12

A következő fél év politikai és kormányzati menetrendjét ismertette a magyar miniszterelnök a Fidesz–KDNP kihelyezett frakcióülésén Balatonalmádiban.

Kategóriák: Külföld

Rekordszámú maskarás búcsúztatja a telet ((MTI))

2019, február 17 - 21:38

Minden eddiginél több maskarás űzi el a telet a mohácsi busójáráson, amely február 28-án kezdődik.

Kategóriák: Külföld

Szijjártó: a Budapest Folyamat a bevándorláspárti erők megállításának szimbóluma lesz (MTI)

2019, február 16 - 18:46

A Budapest Folyamat a bevándorláspárti erők megállításának szimbóluma lesz - közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szombaton az MTI-vel.

Kategóriák: Külföld

Tóth Bertalan vezeti az EP-listát ((MTI))

2019, február 16 - 15:42

Tóth Bertalan, az MSZP-elnöke, frakcióvezető vezeti a szocialisták európai parlamenti (EP) listáját.

Kategóriák: Külföld

Latorcai: erős családok nélkül nincs sikeres Magyarország ((MTI))

2019, február 16 - 14:52

Erős családok nélkül nem létezhetnek helyi közösségek, ezek nélkül pedig nincs sikeres Magyarország, amely képes felelősséget vállalni a világ bármely pontján élő magyarok iránt - mondta az Országgyűlés alelnöke szombaton az Országházban, a Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetségének családi napján.

Kategóriák: Külföld

Százak mennek a parlamenti családi napra ((MTI))

2019, február 16 - 09:46

A Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetsége az idén is megrendezi hagyományos családi napját a magyar parlamentben, amelyre több száz magyar család érkezik a Kárpát-medencéből.

Kategóriák: Külföld