Skip to Content

InforMed Friss hrek

Tartalom átvétel InforMed - Friss hírek
InforMed Friss hírek
Frissítve: 3 hét 3 nap

Néhány kevéssé ismert tény a csernobili katasztrófáról

2018, április 27 - 18:21
A csernobili katasztrófa 32-ik évfordulója alkalmából a Szevodnya című ukrán napilap csütörtökön 32 különleges, kevésbé közismert érdekességet tett közzé internetes oldalán a világ eddigi legsúlyosabb atomerőművi balesetéről.
Kategóriák: Egészség

A leggyakoribb betegségek nyáron

2018, április 27 - 18:20
A nyár az üdülés, a felhőtlen kikapcsolódás ideje, de veszélyeket is rejt magában. Az alábbiakban közreadjuk azt a néhány leggyakoribb nyári panaszt, ami megkeserítheti a legszebb programunkat is.
Kategóriák: Egészség

Ismét utcára vonultak az egészségügyben dolgozók Romániában

2018, április 27 - 18:18
Több ezer egészségügyi dolgozó tüntetett csütörtökön Bukarestben a kormány épülete előtt pótlékaik korlátozása ellen, miután márciustól az új bértörvény miatt elsősorban a kiegészítő személyzet jövedelme csökkent.
Kategóriák: Egészség

Szydlo: Brüsszelnek foglalkoznia kellene a gyógyíthatatlan brit kisfiú ügyével

2018, április 27 - 18:15
Beata Szydlo lengyel kormányfőhelyettes csütörtöki nyilatkozata szerint az Európai Bizottságnak foglalkoznia kellene Alfie Evans ügyével, s a gyógyíthatatlan betegségben szenvedő, ezért bírósági döntés nyomán az életben tartó gépekről lekapcsolt brit kisfiú szüleit Andrzej ...
Kategóriák: Egészség

Fogyókúra tippek a fürdőruha-szezon előtt

2018, április 27 - 18:10
Sokak számára a tavasz a legnehezebb időszak. Már csak néhány hét van a strandidényig, és ha felpróbáljuk a fürdőruhát vagy a rövidnadrágot, bizony lelepleződnek a hurkák. Az alábbiakban néhány tippet közlünk a testmozgással kapcsolatban.
Kategóriák: Egészség

Drónokról szétszórt steril moszkitókkal akadályozzák meg a zikavírus terjedését Brazíliában

2018, április 27 - 17:50
Milliószámra szórnak le drónokról steril moszkitókat Brazília egyes részein, hogy akadályozzák a zikavírust terjesztő moszkitók szaporodását.
Kategóriák: Egészség

A kullancsok által terjesztett betegségekről

2018, április 27 - 16:40
A kullancsok terjeszthetnek olyan vírusokat, amelyek a járványos agyvelőgyulladást okozzák. Nem minden kullancs terjeszt vírust, de ha igen, akkor súlyos betegséget okozhat.
Kategóriák: Egészség

Ötvenre nőtt Romániában a kanyaró halálos áldozatok száma

2018, április 27 - 16:23
Ötvenre nőtt Romániában a kanyaró halálos áldozatainak száma, miután újabb gyerek vesztette életét a járvány miatt - közölték pénteken a román hatóságok.
Kategóriák: Egészség

Kertészkedés panaszok nélkül

2018, április 27 - 16:20
A kerti munka fárasztó, és az ízületeket is rendkívül megterheli, főleg tavasz elején, a téli pihenő után. Akinek porckopása, ízületi fájdalmai vannak, különösen megterhelőnek érezheti az első pár napot. Íme néhány gyakorlati tipp.
Kategóriák: Egészség

Kezdődik a pázsitfűfélék pollenszórása

2018, április 27 - 16:13
Kezdődik a pázsitfűfélék pollenszórása, pollenjük a hétvégén már többfelé tüneteket okozó koncentrációban lehet jelen - figyelmeztet az Országos Közegészségügyi Intézet pénteken a hivatalos Facebook-oldalán közzétett jelentésében.
Kategóriák: Egészség

Továbbra sem mutatható ki az ebolavírus a magyar kutató szervezetében

2018, április 27 - 16:12
Továbbra sem mutatható ki az ebolavírus annál a magyar kutatónál, aki április 13-án szenvedett balesetet az Országos Közegészségügyi Intézet (OKI) Nemzeti Biztonsági Laboratóriumában állatkísérletek közben - nyilatkozata Szlávik János, a Dél-pesti Centrumkórház infektológu...
Kategóriák: Egészség

Sport szívinfarktus után

2018, április 27 - 16:07
Svéd orvosok által az EuroPrevent 2018 európai kardiológiai kongresszuson ismertetett vizsgálat szerint, ha szívinfarktus után a betegek elkezdenek többet mozogni, azzal felére csökken a halálozás kockázata.
Kategóriák: Egészség

Az UV-sugárzás veszélyeire figyelmeztet a meteorológiai szolgálat

2018, április 27 - 15:53
A nyárias hosszú hétvége előtt az UV-sugárzás veszélyeire figyelmeztet az Országos Meteorológiai Szolgálat.
Kategóriák: Egészség

Rétvári: radikálisan csökkent az orvosok és ápolók elvándorlása

2018, április 27 - 15:51
Nyolc éve folyamatosan csökken az elvándorló orvosok száma, a kormányváltás óra annyira kevés orvos nem akart még külföldre menni, mint 2017-ben. 2010 óta 60 százalékkal csökkent a külföldi munkavállalásra jelentkező orvosok száma, és 2015-höz képest 30 százalékkal csökk...
Kategóriák: Egészség

A csokoládé jót tesz a memóriának és az immunrendszernek

2018, április 27 - 15:31
A csokoládé kedvezően hat a memóriára és az immunrendszerre, a közérzetre, csökkenti a stresszt és a gyulladást – számoltak be két előadásban a kaliforniai Loma Linda-i Egyetem kutatói a San Diegóban tartott Experimental Biology 2018 kongresszuson.
Kategóriák: Egészség

MOGYE-ügy - Rektora szerint a Sapientia egyetem nem fordíthat hátat a magyar orvosképzésnek

2018, április 26 - 10:09
A Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem rektora szerint meg kell őrizni a romániai magyar orvosképzés jelenlegi, román állam által fenntartott kereteit, de az anyanyelvű oktatást ellehetetlenítő további intézkedések esetén az Erdélyi Magyar Tudományegyetem otthont nyújthat a M...
Kategóriák: Egészség

OGYÉI: új biztonsági elemekkel látják el a vényköteles gyógyszereket 2019 februárjától

2018, április 25 - 20:15
Kétdimenziós vonalkóddal és egy "dézsmabiztos", manipulálás elleni kóddal is el kell látni a vényköteles gyógyszereket 2019 februárja után egy európai bizottsági döntés nyomán - közölte az Országos Gyógyszerészeti és Élelmiszer-egészségügyi Intézet (OGYÉI) szerdán az ...
Kategóriák: Egészség

DK: a kormánynak továbbra sem fontos az egészségügy és az oktatás

2018, április 24 - 23:58
A Demokratikus Koalíció szerint Balog Zoltán távozása az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) éléről azt jelzi, hogy az Orbán-kormánynak továbbra sem fontos az egészségügy és az oktatás.
Kategóriák: Egészség

Túlélte a halálos beteg kisfiú, hogy levették a lélegeztetőgépről

2018, április 24 - 23:56
Meglepte az orvosokat, hogy a 23 hónapos Alfie hat órával azután is életben van és segítség nélkül lélegzik, hogy lekapcsolták az őt életben tartó gépekről.
Kategóriák: Egészség

Egészséges újszülött a Jahn Ferenc kórház inkubátorában

2018, április 24 - 23:45
Egészséges újszülött kislányt találtak a budapesti Jahn Ferenc Kórház dolgozói az intézmény sürgősségi osztályának bejáratánál elhelyezett babamentő inkubátorban kedden kora reggel - tájékoztatta a kórház közleményben az MTI-t.
Kategóriák: Egészség