Skip to Content

InforMed Friss hrek

Tartalom átvétel InforMed - Friss hírek
InforMed Friss hírek
Frissítve: 1 óra 30 perc

Fáj a torka?

2019, október 1 - 00:00
A hűvös őszi időben gyakrabban panaszkodunk torokfájásra. Megfáztam, mondjuk, de vajon minden torokfájás megfázás-e, vagy épp fordítva, minden torokfájást azonnal antibiotikummal kell-e kezelni?
Kategóriák: Egészség

Egészségtelen a levegő

2 óra 19 perc
Négy településen is egészségtelen a levegő a magas szálló por koncentráció miatt - közölte az Országos Közegészségügyi Intézet (OKI).
Kategóriák: Egészség

Mérhető a szexuális orientáció?

2 óra 25 perc
A kéz ujjainak hossza "összefügghet a szexualitással": azok a nők, akiknek a bal mutató- és gyűrűsujja eltérő hosszúságú, valószínűbb, hogy leszbikusok - állapította meg egy új, kis létszámú brit kutatás.
Kategóriák: Egészség

Gyapotmagból liszt és sok más.

2 óra 32 perc
Engedélyezte az amerikai mezőgazdasági minisztérium a génmódosítással emberi fogyasztásra alkalmassá tett gyapot termesztését, a fehérjében gazdag növény új élelmiszerforrás lehet a gyapottermesztő országokban, ahol széleskörű az emberek alultápláltsága.
Kategóriák: Egészség

Poloska csapda

2 óra 43 perc
Az MTA növényvédelmi kutatói már dolgoznak egy hatékony poloskacsapda kifejlesztésén, amellyel reményeik szerint jelentősen csökkenthetik majd a kártevő rovarok egyedszámát - közölte kedden az MTA.
Kategóriák: Egészség

Alapvető felszerelések hiányoznak

2 óra 52 perc
A Demokratikus Koalíció (DK) frakciószóvivője felháborítónak nevezte, hogy - a hírek szerint - alapvető felszerelések is hiányoznak az Országos Közegészségügyi Intézet Klinikai és Járványügyi Mikrobiológiai Igazgatóságán.
Kategóriák: Egészség

Lázár javaslata

2 óra 57 perc
A kormány nem foglalkozott a 2020 január 1-je után születőkre vonatkozó dohányvásárlási tilalom kérdésével, mivel Lázár János ilyen javaslatot egyelőre nem tett le hivatalosan a kabinet asztalára - válaszolta a Kormányzati Tájékoztatási Központ az MTI megkeresésére.
Kategóriák: Egészség

Kinevezték az új egészségügyért felelős államtitkárt

3 óra 3 perc
Horváth Ildikó orvost nevezte ki a köztársasági elnök - Kásler Miklós, az emberi erőforrások miniszterének javaslatára - keddtől az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) egészségügyért felelős államtitkárává - közölte a tárca közleményben.
Kategóriák: Egészség

Miért hazudnak a politikusok és miért ússzák meg büntetlenül?

2018, október 18 - 00:00
Vajon miért hazudnak olyan gyakran a politikusok, miért torzítják el a tényeket? A rövid válasz: Mert hatásos. Az emberek gyakran nem veszik észre, hogy hazudnak nekik és ennek számos pszichológiai oka van.
Kategóriák: Egészség

Az osteoporosis tünetei és diagnosztikája

2018, október 18 - 00:00
A kor előrehaladtával a csontszerkezet folyamatos átépülése a csontbontás irányába tolódik el. Ez a folyamat egy bizonyos ponton oda vezet, hogy a csontgerendák elvékonyodnak, folytonosságuk helyenként megszakad, és már kis fizikai behatásra is csonttörések lépnek fel. Ezt az ál...
Kategóriák: Egészség

Fogamzásgátlás és a férfiak

2018, október 17 - 00:00
A férfiak egyharmadát nem érdekli, melyik fogamzásgátló módszer okoz kellemetlenséget a nőknek, az óvszer használatát viszont tízből nyolcan kényelmetlennek, sőt vágyölőnek tartják.
Kategóriák: Egészség

A mélyvénás trombózis

2018, október 17 - 00:00
Az alsó végtagi izmok között futó mélyvénák heveny, vérrög okozta elzáródása a mélyvénás trombózis. A betegség fiatal nőknél gyakoribb, idősebbeknél nincs jelentős eltérés a nemek között.
Kategóriák: Egészség

Mi az igazság a császármetszéssel kapcsolatban?

2018, október 15 - 16:27
Mivel egyre több a császármetszés, fontos, hogy a várandós anya tisztában legyen azzal, mint jelent az eljárás a szervezete és az egészsége szempontjából.
Kategóriák: Egészség

Vizelettartási problémák

2018, október 15 - 16:27
A vizelet inkontinencia részben más betegségek kísérő tünete lehet, részben az életkor előrehaladtával keletkező anatómiai eltérések következtében alakul ki. A felnőtt népességben a kórkép előfordulása 5-10%-ra tehető, míg a 60. életév után aránya 30%-ra módosul.
Kategóriák: Egészség

A gyomorégés leggyakoribb okai

2018, október 15 - 16:27
Gyakori panaszról van szó, a reflux-betegségben (GERD) szenvedőknél akár állandósulhat is a gyomorégés. Bizonyos esetekben egyértelmű, mi váltja ki a gyomorégést, az erős paprika, a chili, a csokoládé vagy az alkohol. A gyomorégésnek azonban nem csak étkezéssel összefüggő ok...
Kategóriák: Egészség

ATV interjú a szívsebésszel

2018, október 15 - 11:25
Székely László eltávolítása miatt vannak olyan betegek az országban, akik műtétre várnak. Bizonyos szempontból életveszélyben vannak ezek az emberek. Erről a Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézet elbocsátott főorvosa beszélt az ATV Heti Napló Sváby Andrással című m...
Kategóriák: Egészség

A pánikroham tünetei

2018, október 15 - 10:10
A pánikroham hirtelen ránktörő félelemérzéssel jár, ráadásul bármikor előfordulhat, még álmunkban is. Sokan összetévesztik a szívrohammal, olyan erős halálfélelemmel járhat.
Kategóriák: Egészség

Az MSZP látni szeretné a szívbeteg férfi halála miatti vizsgálat dokumentumat

2018, október 13 - 08:55
Az MSZP látni szeretné annak a vizsgálatnak a dokumentumait, amelyeket a kardiológiai intézetből elbocsátott szívsebész betegének halála ügyében folytattak le - közölte az ellenzéki párt frakcióvezető-helyettese pénteken Budapesten újságírókkal.
Kategóriák: Egészség

Kásler szerint mindenki azt szeretné, hogy a magyar egészségügy átalakuljon

2018, október 13 - 08:53
Mindenki azt szeretné, hogy a magyar egészségügy átalakuljon, és ehhez meg kell határozni az ágazat struktúráját, tevékenységét - erről az emberi erőforrások minisztere beszélt a Medicina konferencián pénteken Budapesten.
Kategóriák: Egészség