Skip to Content

InforMed Friss hrek

Tartalom átvétel InforMed - Friss hírek
InforMed Friss hírek
Frissítve: 4 hét 20 óra

Fáj a torka?

2019, október 1 - 00:00
A hűvös őszi időben gyakrabban panaszkodunk torokfájásra. Megfáztam, mondjuk, de vajon minden torokfájás megfázás-e, vagy épp fordítva, minden torokfájást azonnal antibiotikummal kell-e kezelni?
Kategóriák: Egészség

Alzheimer-kór teszten dolgoznak

2019, január 24 - 20:23
Már a tünetek megjelenése előtt megbízhatóan jelzi az Alzheimer-kórhoz vezető agyi károsodásokat egy egyszerű vérvizsgálat.
Kategóriák: Egészség

Influenza - Tovább nő a megbetegedések száma

2019, január 24 - 20:11
Intenzíven terjed az influenza: az év harmadik hetében - január 14. és 20. között - kétszer annyi, 38 200 beteg fordult orvoshoz panaszával, mint egy héttel korábban - derült ki a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) heti jelentéséből.
Kategóriák: Egészség

Románia: influenza halálozás

2019, január 24 - 20:07
Romániában 34-re emelkedett az influenza halálos áldozatainak száma, szerdán öt ember halt meg a vírusfertőzés miatt.
Kategóriák: Egészség

New York állam: finanszírozzák az abortuszt is,

2019, január 24 - 20:04
York államban Andrew Cuomo kormányzó aláírta és ezzel életbe léptette azt a kedden megszavazott törvényt, amely előírja, hogy a munkaadók által biztosított egészségbiztosításoknak kötelezően vállalniuk kell az abortusz finanszírozását
Kategóriák: Egészség

Neonatológia- zavartalan az ellátás a HM szerint

2019, január 24 - 20:01
Zavartalan az ellátás a Honvédkórház Koraszülött Intenzív Osztályán, annak ellenére, hogy a honvédelmi alkalmazotti jogviszony elfogadásáról szóló határozatot nem írta alá a Honvédkórház PIC részlegének eddigi vezetője.
Kategóriák: Egészség

Álljon meg a menet!

2019, január 24 - 19:57
Először támogassa Orbán a magyar kórházak rendes működését, utána a szíriai kórházakét, mondja a Jobbik sajtóközleményében.
Kategóriák: Egészség

Politikai hisztériakeltés helyett valódi megoldásokat

2019, január 24 - 19:54
Fülöp Attila EMMI államtitkár szerint a gyerekek otthongondozási díja (GYOD) körül politikai hisztériakeltés zajlik. Az LMP érteni véli, hogy ezt a kommunikációs panelt küldték el neki, de ezen túlmenően meggyőződésünk, hogy a GYOD ebben a formájában diszkriminatív.
Kategóriák: Egészség

LMP: válságkezelésre van szükség a Honvédkórházban

2019, január 24 - 19:52
Az LMP érdemi válságkezelő intézkedéseket vár a Honvédelmi Minisztériumtól a párt szerint krízisben lévő Honvédkórház érdekében.
Kategóriák: Egészség

A magyar kórházakra költsön a kormány, mondja DK

2019, január 24 - 19:50
A Demokratikus Koalíció törvénymódosításban kezdeményezi, hogy ne lehessen külföldi templomokra vagy kórházakra költeni a magyar adófizetők pénzét, amíg egyetlen magyar kórháznak is tartozása van - közölte Gréczy Zsolt, az ellenzéki párt parlamenti frakciójának szóvivőj...
Kategóriák: Egészség

Csak semmi pánik!

2019, január 24 - 19:48
Minden valóságalapot nélkülöző, a közvéleményt szándékosan megtévesztő, felesleges pánikkeltésnek nevezte Benkő Tibor honvédelmi miniszter a honvédelmi alkalmazotti jogállás bevezetésével kapcsolatos vádakat.
Kategóriák: Egészség

Magyarország egy évig finanszírozza három szíriai kórház működését

2019, január 24 - 19:46
Orbán Viktor elmondta: Magyarország elkötelezett a Közel-Keleten szükséget szenvedő közösségek és családok megsegítésében, és szeretne hozzájárulni a háború okozta humanitárius katasztrófa enyhítéséhez.
Kategóriák: Egészség

Influenza - További intézményekben rendeltek el látogatási tilalmat

2019, január 21 - 20:40
Az influenzajárvány miatt további intézményekben rendeltek el részleges vagy teljes látogatási tilalmat - derül ki a Nemzeti Népegészségügyi Központ honlapján közzétett legfrissebb adatokból.
Kategóriák: Egészség

Horvátországban már hét halálos áldozata van a járványnak

2019, január 21 - 20:37
Horvátországban december óta csaknem kilencezer influenzás beteget regisztráltak, és már hét halálos áldozata van a járványnak - közölte Vladimir Drazenovic, a Nemzeti Influenza Referencia Központ vezetője pénteken a horvát közszolgálati televízióban (HRT).
Kategóriák: Egészség

Bélbaktérium véd a tejallergia ellen?

2019, január 21 - 19:27
Egészséges csecsemők bélbaktériumainak felhasználásával gátolták meg a tehéntej-allergia kialakulását egereknél amerikai és olasz kutatók.
Kategóriák: Egészség

Idegsérülések

2019, január 21 - 01:00
Az idegek az agyból illetve a gerincvelőből visznek jeleket a szervezet többi része számára. Az ideg egy elektromos kábelhez hasonlítható, melyet szigetelőréteg borít. Egy szövetréteg veszi körül az ideget, úgy mint a szigetelés a kábelt.
Kategóriák: Egészség

Diéta diverticulosis esetén

2019, január 21 - 01:00
A növényi rost fogyasztásnak fontos szerepe van az egészséges táplálkozásban, az egészség megőrzésében. A rosthiányos táplálkozás számos betegség kialakulásához vezethet. Elsősorban a vastagbélbetegségek (székrekedés, bélfal-kiboltosulás, vastagbélpolip és rák) kialaku...
Kategóriák: Egészség

Idült légzési betegségek

2019, január 21 - 01:00
Az idült légzési betegségek (COPD) elnevezés gyűjtőfogalom, amelybe három különböző eredetű és lefolyású, kimenetelű betegség - az idült hörghurut, a tüdőtágulás és az asztma - tartozik.
Kategóriák: Egészség

A túlmunka beteggé tesz

2019, január 18 - 11:44
Ha nő a munkaidő, a munkavállalók gyakrabban fordulnak orvoshoz - állapították meg német kutatók.
Kategóriák: Egészség

Kidolgozták az "ideális étrendet"

2019, január 18 - 11:39
A vörös húsok és a cukor globális átlagfogyasztásának felére csökkentése, valamint a gyümölcsök, zöldségek, hüvelyesek és magvak fogyasztásának megkétszerezése jelenti a kulcsot az emberek és a bolygó egészségének megőrzéséhez - állítják kutatók.
Kategóriák: Egészség