Skip to Content

InforMed Friss hrek

Tartalom átvétel InforMed - Friss hírek
InforMed Friss hírek
Frissítve: 17 perc 20 másodperc

Fáj a torka?

2019, október 1 - 00:00
A hűvös őszi időben gyakrabban panaszkodunk torokfájásra. Megfáztam, mondjuk, de vajon minden torokfájás megfázás-e, vagy épp fordítva, minden torokfájást azonnal antibiotikummal kell-e kezelni?
Kategóriák: Egészség

Hogyan vegyünk halat karácsonyra?

2018, december 16 - 13:34
A hal kiválasztása okozhat némi fejtörést. Mire érdemes odafigyelni?
Kategóriák: Egészség

A karácsonyi zabálás veszélyei

2018, december 16 - 12:34
Akár 2-3 kilót is magára szedhet karácsonykor, aki nem figyel oda. Az ünnepi asztalnál szinte mindenki többet eszik a megszokottnál, és bizonyos betegségek esetén ez veszélyes is lehet.
Kategóriák: Egészség

A céges karácsony erősíti a munkamorált?

2018, december 16 - 12:34
Brit egészségügyi és szociális szektor vállalkozásainak vezetői körében készült felmérés eredményei szerint a cégek úgy vélik, az év végi céges karácsony erősítheti az alkalmazottak elkötelezettségét, és lehetőséget ad arra, hogy a munkaadók honorálják alkalmazottaik...
Kategóriák: Egészség

Hogy ne legyen pokol az ünnepekből

2018, december 16 - 12:34
A karácsony és az újév gyakran próbára teszi a legjobb párkapcsolatot is. Hogyan kerüljük el a rejtett buktatókat?
Kategóriák: Egészség

Tájékoztatás a centrum kórházak pályázat eredményéről

2018, december 16 - 12:04
A kormány a magyar nemzet jövőjében gondolkodik, ezért politikája középpontjában a család és a gyermek áll - mondta az emberi erőforrások minisztere a centrumkórházak tervpályázatának eredményhirdetésén pénteken Budapesten.
Kategóriák: Egészség

LMP: a kormány haladéktalanul oldja meg a Honvédkórház problémáit!

2018, december 16 - 12:02
Az LMP arra szólítja fel a kormányt, hogy haladéktalanul számolja fel "a Honvédkórházban kialakult áldatlan állapotokat", amelyek az ellenzéki párt társelnöke szerint nemcsak mintegy másfél millió ember ellátását veszélyeztetik, de az ország védelmi képességeit is rontják.
Kategóriák: Egészség

14 miliárdot ígérnek a salgótarjáni megyei kórháznak

2018, december 16 - 11:59
A beruházás a Modern városok program keretében, Salgótarján önkormányzatának támogatásával valósul meg 13 milliárd 629 millió forintból: 2020 végére - a kórház alapításának 150. évfordulóján - megépül a legkorszerűbb sugárterápiás eszközparkkal ellátott onkológiai ...
Kategóriák: Egészség

Ünneplés férfiszemmel…

2018, december 16 - 11:56
A decemberi fagyos napokon, a munkahelyi év végi hajrá időszakában némi melegséget és békét csak a közeledő ünnepek gondolata lop mindennapjainkba. Ilyenkor az utcákon, a kirakatokban megjelennek a karácsonyi fények és dekorációk, masnik, csengettyűk…
Kategóriák: Egészség

2,7 százalékos nyugdíjemelés

2018, december 16 - 11:56
Jövőre 2,7 százalékkal emelkednek a nyugdíjak a kormány inflációs adatok alapján hozott szerdai döntése nyomán - mondta Gulyás Gergely, sajtótájékoztatón.
Kategóriák: Egészség

Hordható bőrszenzor figyelmeztet az UV-sugárzásra okostelefonon

2018, december 15 - 12:57
USA-beli kutatók kifejlesztettek egy miniatürizált UV-fénymérő eszközt, mely a ruházaton, de ujjon vagy akár fülbevalóként is viselhető, és áramforrás nélkül átviszi a mérési eredményeket a tulajdonos okostelefonjára. Az ismertetett eszköz figyelmezteti a nyaralókat a fenyeg...
Kategóriák: Egészség

A gyógyászati segédeszközökről

2018, december 14 - 12:49
Az Orvostechnikai Szövetség (OSZ) fontosnak tartja, hogy a közvélemény hiteles információkhoz jusson a gyógyászati segédeszköz ellátásról az elmúlt napokban a gyógyászati segédeszköz ellátásról megjelent téves információk miatt.
Kategóriák: Egészség

Emelkedik az ápolási díj, bevezetik a gyermekek otthongondozási díját

2018, december 14 - 12:46
2019 januártól 15 százalékkal emelkedik az ápolási díj és bevezetik a gyermekek otthongondozási díját - döntött az Országgyűlés szerdán.
Kategóriák: Egészség

Szigorodnak a homeopátiás készítményekre vonatkozó szabályok

2018, december 14 - 12:43
Homeopátiás gyógyszer ajánlása esetén részletes írásos tájékoztatást kell a beteg rendelkezésére bocsátani, ennek elmaradása pedig szabálysértésnek minősül - döntött az Országgyűlés, amikor 130 igen szavazattal szerdán elfogadta az egyes egészségügyi és egészségbizto...
Kategóriák: Egészség

Uniós pénz nővérszállók építésére és felújítására

2018, december 12 - 16:41
Az ország 13 megyéjében újulnak meg vagy épülnek új nővérszállók a közeljövőben, a beruházások 8,5 milliárd forint uniós forrásból valósulnak meg - jelentette be Kásler Miklós.
Kategóriák: Egészség

Nem véd a keresztrejtvény a demencia ellen

2018, december 12 - 16:20
Egy új tanulmány szerint a keresztrejtvényfejtés vagy a sudoku nem véd a demenciától. A BMJ folyóiratban közölt tanulmányt az Aberdeeni Királyi kórház és az Aberdeen-i Egyetem kutatói készítették.
Kategóriák: Egészség

A képernyő előtt töltött idő veszélye

2018, december 10 - 22:27
Egy új vizsgálat szerint a képernyő előtt töltött túl sok idő hatással van a gyerekek agyi fejlődésére: az amerikai gyermekorvosok nem tanácsolják a kisgyerekek digitális média használatát.
Kategóriák: Egészség

Új gazdálkodási rendszer várható a kórházakban

2018, december 10 - 21:46
Béremelés és új gazdálkodási rendszer lesz a kórházakban - mondta el a Magyar Idők hétfői számában megjelent interjújában Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere, aki azt is hangsúlyozta: több fronton is folyamatosan halad az egészségügyi ágazat megújulása.
Kategóriák: Egészség

Univerzális rákteszt

2018, december 10 - 18:08
A Queensland-i Egyetem kutatói tízperces ráktesztet fejlesztettek ki, 90 százalékos bizonyossággal lesz képes kimutatni a rákot a vérből. Eredményeiket a Nature Communications című folyóirat közölte.
Kategóriák: Egészség

Óh jaj, jön a karácsony!

2018, december 10 - 16:37
A stressz a legtöbb ember számára ugyanúgy hozzátartozik a karácsonyi ünnepekhez, mint a családi összejövetelek és a finom ennivaló. Az ünnepekkel járó stresszt nem kerülhetjük el teljesen, de sokat segíthet, ha megtanuljuk, hogyan lazítsunk, így enyhíthetünk a társadalmi, gaz...
Kategóriák: Egészség