Skip to Content

Webbeteg Életmód

Tartalom átvétel
Orvosoktól betegeknek, hitelesen
Frissítve: 29 perc 52 másodperc

Mikor szedjünk probiotikumot?

2018, május 24 - 18:56
A probiotikumok a bél mikroflórájának olyan, jótékony hatással bíró, természetes, élő mikroorganizmusai, melyek segítenek megőrizni és helyreállítani bélflóránk egészségét, és ezzel immunrendszerünk megfelelő működésében is nélkülözhetetlenek.
Kategóriák: Életmód

Mennyi káliumra van szükségünk, és miért?

2018, május 24 - 13:11
A kálium olyan ásványi anyag, amely segíti a sejtek megfelelő működését. Elengedhetetlenül fontos az idegek, az izmok és a szív megfelelő működése szempontjából.
Kategóriák: Életmód

Miért nem eszik a gyerek? Az étvágytalanság okai

2018, május 24 - 05:21
Gyermekeknél különböző okok vezethetnek étvágytalansághoz. Van, akinél rövidebb ideig tart, míg más gyerekeknél elhúzódó jellegű a probléma.
Kategóriák: Életmód

Klimax - A bőr és a haj szerkezetének változásai és a hőhullámok

2018, május 23 - 17:25
A változókor a nők életének természetes fázisa, a női szervezet hormonális átállásának időszaka. Ne tekintsük tehát betegségnek! A hormonális változás számos testi és lelki változással jár együtt.
Kategóriák: Életmód

Ezeket a tüneteket nem szabad félvállról venni

2018, május 23 - 09:41
Fiatalabb korban az egészségügyi ismeretek és panaszok csak nagyon kevéssé foglalkoztatnak bárkit is. Pedig rengeteg ok van arra, hogy ne csak az idősebbek figyeljenek jobban egészségükre - következzenek azok a tünetek, amik mellett nem szabad szó nélkül elmenni.
Kategóriák: Életmód

Mi történik a holttesttel?

2018, május 22 - 17:25
Egy ember a hozzátartozójának a halálakor nem azzal foglalkozik, hogy mi történik a holttesttel, hanem legfőképp az elhunyt személy békés-nyugodt eltemetése az elsődleges. Ám a gyász enyhültével esetleg már sokan elgondolkodtak azon, hogy amikor valaki meghal a kórházban vagy kórházon kívül - legyen ez magánterületen, közterületen - hova kerül a holtteste, hol és hogyan őrzik? Mi történik vele?
Kategóriák: Életmód

Nem tudok hízni - Mi okozhatja a soványságot?

2018, május 22 - 14:55
Amikor a média, a fitneszvilág s a mindennapok reklámjai szinte egyfolytában a fogyást, a testsúlycsökkentést szajkózzák, talán kevesen gondolnak bele abba, hogy léteznek köztünk olyanok, akik számára éppen alacsony testsúlyuk okozza a legnagyobb problémát. Ők azok, akik sokszor bármit megadnának egy-egy felszedett kilóért cserébe, akik számos túlsúlyos társukhoz hasonlóan szégyellik testüket, csak éppen egy egészen másfajta látvány miatt.
Kategóriák: Életmód

Fogamzásgátló módszerek, amikhez nincs szükség orvosi közreműködésre

2018, május 21 - 22:07
Az első részben az orvosi közreműködést nem igénylő, kényelmes és olcsó, ám sok esetben nem kellő hatékonyságú fogamzásgátló módszereket ismertetjük.
Kategóriák: Életmód

Laboreredmények - Miért lehet intézményenként változó egy-egy normálérték?

2018, május 20 - 14:55
Akár általános ellenőrzésről, akár célzott kivizsgálásról van szó, a laborlelet kézhezvételekor mindenki azt szeretné látni a papírjain, hogy nincs semmi eltérés, minden rendben van. Ehhez a kiértékelő dokumentumon szereplő referenciaértékeket nézzük meg, azonban ezek a normálértékek nem egységesek. Hogyan lehetséges ez?
Kategóriák: Életmód

Brideorexia - A menyasszonyok táplálkozási zavara

2018, május 20 - 09:41
A brideorexia az anorexiának azon fajtája, mely azokat a menyasszonyokat érinti, akik esküvőjük előtt nagyon gyorsan és egészségtelen mértékben fogynak. Sajnos egyre jobban elterjedt étkezési rendellenességről van szó.
Kategóriák: Életmód

Az őszülés és hajhullás orvosi magyarázata

2018, május 19 - 22:20
Kihullik a hajam tőle - mondogatjuk gyakran, ha úgy érezzük, megoldhatatlan és bosszantó feladattal állunk szemben, amibe aztán akár bele is őszülhetünk. Vajon van-e valóságalapja a felsorolt kifejezéseknek és a túlzott mértékű stressznek valóban hajunk látja kárát?
Kategóriák: Életmód

Rectus Diastasis - Ártalmasabb, mint hinnénk!

2018, május 19 - 20:01
A szülő nők jelentős részét, kutatások szerint több mint a felét érinti az egyenes hasizmok szétválása (rectus diastasis), amely sajnos nem csupán esztétikai probléma. Az elváltozás kezelése nélkül komoly gerincproblémák, állandósult deréktáji fájdalom, sőt, akár nőgyógyászati betegségek és vizelet visszatartási zavarok is kialakulhatnak.
Kategóriák: Életmód

Rutin vérkép - A leggyakoribb vérvizsgálati adatok értelmezése

2018, május 19 - 14:55
A szervezetünk vizsgálatának a legegyszerűbb és leggyorsabb módja a vérkép elemzése, a laboratóriumi vizsgálata. Az egészségi állapotunk felmérésére éppúgy alkalmas vizsgálati módszer, mint bizonyos betegségek felismerésére.
Kategóriák: Életmód

A babák súlygyarapodása - Mikor aggódjunk és mikor ne?

2018, május 19 - 11:25
A kizárólag szoptatott csecsemők anyukáinak nagyon gyakori félelme, hogy a kicsinek esetleg nem elegendő a rendelkezésre álló anyatej mennyisége. A baba súlygyarapodásának nyomon követésével könnyen ellenőrizhetjük, hogy eleget eszik-e a gyermekünk, a túlzott aggodalom azonban az anyatej elapadását is okozhatja.
Kategóriák: Életmód

Tanácsok a derékfájás megelőzéséhez

2018, május 18 - 12:53
Mit tehet dereka és háta egészségének megőrzéséért?
Kategóriák: Életmód

Mi mindenre jó a pálinka? Tényleg van gyógyító hatása?

2018, május 18 - 09:41
Mint a tengeri hajósoknak a rum, a magyar embernek a pálinka volt az univerzális, külsőleg-belsőleg használható csodagyógyszer. Milyen előnyei és hátrányai vannak a fogyasztásának?
Kategóriák: Életmód