Skip to Content

Webbeteg Betegségek

Tartalom átvétel
Orvosoktól betegeknek, hitelesen
Frissítve: 6 perc 36 másodperc

Milyen szemüvegkeretet válasszunk?

2018, július 17 - 20:41
A szemüveg a látás egyik legfontosabb és talán legelterjedtebb segédeszköze. Nem érdemes kizárólag a divatot követni, sokkal fontosabb az egyén ízlése, stílusa. A jól megválasztott szemüvegkeret ékszer, öltöztet.
Kategóriák: Egészség

A prosztatamegnagyobbodás tünetei és következményei

2018, július 17 - 18:37
A prosztatamegnagyobbodás során jelentkező tünetek az életminőségen sokat ronthatnak, ugyanakkor az állapot napjainkban nagyszerűen kezelhető. Gyanús esetben nem szabad tehát halogatni az orvos felkeresését, és nem érdemes kétes eredményű praktikákkal kísérletezni.
Kategóriák: Egészség

Lizinnel a herpesz ellen

2018, július 17 - 17:25
Az emberi szervezet egészséges működéséhez elengedhetetlenek az esszenciális aminosavak. Ha egy esszenciális aminosavból hiány mutatkozik, ehhez igazodik az összes többi aminosav beépülésének mértéke is. Amennyiben ezekből nem kapunk eleget, hiánybetegség alakulhat ki.
Kategóriák: Egészség

A Crohn-betegség kezelése - Mi a teendő?

2018, július 17 - 16:20
A Crohn-betegség kezelése elsősorban gyógyszeresen történik, bizonyos esetekben azonban műtéti beavatkozásra van szükség. A megfelelő kezelés segítségével a Crohn-betegségben szenvedők képesek a rendes napi életvitelre.
Kategóriák: Egészség

Az emberek egyharmada szenved szemszárazságtól

2018, július 17 - 14:59
Minden harmadik embert érinti a száraz szem betegség, idősebb korban pedig ennél is gyakoribb, főként a nők körében - mondta Dr. Németh János. A Semmelweis Egyetem Szemészeti Klinikájának tudományos igazgatóhelyettese hozzátette, hogy a szemfelszínt, a kötőhártyát és a szaruhártyát könnyréteg védi a kiszáradástól, és ez a funkció sérül ezen kórkép során.
Kategóriák: Egészség

Melanoma malignum - Fontos időben felismerni

2018, július 17 - 13:01
Ismert, hogy a bőrdaganatok száma évről évre növekszik. Ezek közül is kiemelhető a melanoma malignum növekedése. Becslések szerint Magyarországon évente minden 100 000 emberből 10-12-nél alakul ki melanoma. Egyes jóslások szerint az új esetek száma tízévenként akár meg is duplázódhat.
Kategóriák: Egészség

Zöldségekkel és gyümölcsökkel is fokozhatjuk a bőr napozás közbeni védelmét

2018, július 17 - 11:25
A narancssárga vagy piros zöldségek és gyümölcsök, valamint a sötétzöld zöldségek béta-karotin-tartalmuk miatt elősegíthetik a bőr napozás közbeni védelmét - mondta Veresné Dr. Bálint Márta főiskolai tanár. Ám a napvédő készítmények alkalmazása mindenképpen szükséges. A Semmelweis Egyetem Egészségtudományi Kar Dietetikai és Táplálkozástudományi Tanszékének vezetője hozzátette, enyhébb leégés esetén a bőr regenerációját támogathatjuk A-, C- és E-vitamint tartalmazó ételekkel.
Kategóriák: Egészség

Látászavar, szédülés? Okozhatja a magas vérnyomás

2018, július 17 - 09:41
Bár a magas vérnyomásnak jellemzően nincsenek kifejezett tünetei, néhány esetben akár különösnek tűnő jelenségek hátterében is állhat vérnyomásprobléma. Dr. Kapocsi Judit, a KardioKözpont magasvérnyomás- és érkockázat-specialistája a szemet érintő gondokról és a szédülésről, ájulásról beszélt.
Kategóriák: Egészség

A hanyagtartás - Típusok és kezelési lehetőségek

2018, július 17 - 05:21
A rendszeres torna, sportolás, az egészséges életmód fontossága a gerincdeformitás megelőzése miatt rendkívül fontos. Különösen hasznos az úszás, a kosárlabda, a kézilabda. A visszahúzódó magatartás és pszichés zavarok szintén velejárói a kórképnek.
Kategóriák: Egészség

Hogyan kezelhető a szorongás?

2018, július 16 - 20:36
A szorongásos betegségben szenvedők nagyobb valószínűséggel lesznek betegek, és tovább is tart a betegségük. A háttérben álló szorongás azonban kezelhető, ezáltal nemcsak a szorongás tartható kézben, hanem a szövődmények is megelőzhetőek.
Kategóriák: Egészség

Egyre több az allergiás beteg hazánkban

2018, július 16 - 18:31
Az idei esztendőben sokkal hamarabb jelentkeztek az allergiás tünetek az arra valami okból érzékeny embereknél, mint a korábbi években. Magyarázattal, pontos válasszal egyelőre még a szakorvosok sem tudnak szolgálni, de a tényt elismerik. Sajnálatos módon évről évre emelkedik a páciensek száma, akik a tavaszi, nyári késő őszig tartó pollenallergiától szenvednek.
Kategóriák: Egészség

Empátia, odafigyelés, türelem - a szakasszisztensek mindennapjai

2018, július 16 - 17:25
A Semmelweis-napon ismét a figyelem középpontjába kerültek az egészségügyi szakdolgozók. A WEBBeteg.hu két olyan szakasszisztenst kérdezett, akik nehéz helyzetben lévő betegek mellett segítenek a szakrendeléseken, nyomon követik a műtétet, van, hogy évekig kapcsolatban vannak a páciensekkel. Örömteli és megrázó pillanatok.
Kategóriák: Egészség

Augusztusban visszavihetők a patikákba a szennyezett valsartan hatóanyagot tartalmazó gyógyszerek

2018, július 16 - 16:01
Az Európai Unió valamennyi tagállamában kivonták a szennyezett valsartan hatóanyagot tartalmazó gyógyszereket, így a betegek számára már csak a megfelelő minőségben gyártott készítmények elérhetők.
Kategóriák: Egészség

A napszúrás tünetei, megelőzése és kezelése

2018, július 16 - 13:01
A napszúrást (insolatio) sokan csak apró kellemetlenségnek tartják, pedig komoly egészségügyi probléma lehet, akár az életet veszélyeztető állapot is kialakulhat.
Kategóriák: Egészség

Mitől függ, hogy enyhe vagy súlyos tüneteket okoz a földimogyoró-allergia?

2018, július 16 - 11:25
A földimogyoró egyike azoknak az élelmiszereknek, amelyek gyakran okoznak táplálékallergiát. A tünetek súlyossága az egészen enyhe irritációtól az életveszélyes reakcióig is terjedhet. Hogy kinél, milyen súlyos tüneteket okozhat, egy új típusú allergiateszt segíthet eldönteni.
Kategóriák: Egészség

A diffúz hajhullás okai és kezelése

2018, július 16 - 05:21
Diffúz hajhullásról akkor beszélünk, ha a haj elszórtan, a fejbőr egész területéről hullik. Az átmeneti hajhullás másik nagy típusával, a foltos hajhullással szemben a diffúz hajhullás nem lokalizálódik a fejbőr bizonyos területeire. Meg kell különböztetnünk a férfias típusú hajhullástól is, ami hormonális változások hatására következik be.
Kategóriák: Egészség

A lágyéksérv tünetei és a sérvműtét

2018, július 15 - 20:09
A lágyéksérv 25 év felettieknél száz emberből két főt érint, ám 50 év felett az előfordulási arány meredeken növekszik. Férfiakat gyakrabban érint, mint nőket, náluk állás vagy fizikai munka után a herezacskók felé sugárzó tompa fájdalom jelezheti a betegséget.
Kategóriák: Egészség

A pajzsmirigydaganat - Jó- vagy rosszindulatú?

2018, július 15 - 17:25
Minden harmadik ember, akinek pajzsmirigydaganata van, nem is tud annak létezéséről.
Kategóriák: Egészség

A szájüregi daganatok és tünetei

2018, július 15 - 16:04
A szájüreg tumorai a legkönnyebben felfedezhető daganatos betegségek közé tartoznak - ennek ellenére sokan túl későn kerülnek orvoshoz.
Kategóriák: Egészség

Stressz és magas vérnyomás - Együtt jár?

2018, július 15 - 14:55
Kutatók arra hívják fel a figyelmet, hogy a krónikus mentális stressz és a magas vérnyomás közt összefüggés áll fenn. A krónikus mentális stressz többféle okra vezethető vissza.
Kategóriák: Egészség