Skip to Content

Objektív Hírügynökség

Tartalom átvétel Objektív Hírügynökség
Objektív Hírügynökség
Frissítve: 28 perc 4 másodperc

Évről-évre nő a köztartozásmentes adózók száma

2018, július 17 - 13:25
Csak az elmúlt két évben több mint huszonhétezer magánszemély és vállalkozás élt a lehetőséggel, és kérte felvételét a köztartozásmentes adózói adatbázisba (KOMA), köszönhetően a számos előnynek, amit a tagság nyújt – tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökséggel a Nemzeti Adó- és Vámhivatal.
Kategóriák: Belföld

Egy órára csökkent a várakozási idő Röszkénél

2018, július 16 - 11:13
Több mint 342 ezer utazó használta a hétvégén a Csongrád megyei határátkelőhelyeket, akik mintegy 106 ezer járművel lépték át az országhatárt. A várakozási idő Röszkén kilépő irányban meghaladta a négy órát is, ami hétfő reggelre egy órára csökkent – értesült azt OBJEKTÍV Hírügynökség.
Kategóriák: Belföld

Tragikus baleset Somogyban

2018, július 16 - 11:11
Közúti közlekedési baleset során vesztette életét egy 62 éves férfi Kaposváron- értesült az OBJEKTÍV Hírügynökség a rendőrség közleményéből.
Kategóriák: Belföld

Tartós növekedés az építőiparban

2018, július 16 - 11:08
Idén májusban éves alapon 15,1 százalékkal nőtt az építőipari termelés. Az ágazatban megmutatkozó bővüléshez főként a kormánynak az elmúlt években meghozott, lakáspiacot támogató intézkedései járultak hozzá. Az Otthonteremtési Programnak és a kedvezményes lakásáfának köszönhetően 2018-ban további növekedésre lehet számítani, az idei év első öt hónapjában már 16,9 százalékkal erősödött az építőipar Magyarországon – tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökséggel az Innovációs és Technológiai Minisztérium.
Kategóriák: Belföld

Korszerűbb energia felhasználású épületekkel a fenntarthatóbb jövőért Ürömön

2018, július 16 - 11:02
Üröm önkormányzata napelemekkel szerelt fel három intézményt. Modern nyílászárókat és új szigetelést kaptak a közösség életében fontos szerepet betöltő épületek. A felújítás alatt zavartalanul működtek az intézmények és minden beruházás határidőre elkészült a lakosság legnagyobb örömére – értesült az OBJEKTÍV Hírügynökség. A Hóvirág Bölcsőde, a Napraforgó Óvoda és Üröm község polgármesteri hivatalának energetikai korszerűsítése a határidőknek megfelelve elkészült, így az ürömi lakosok korszerűbb energiafelhasználású épületeket vehetnek használatba. Üröm a korszerűsítésekhez szükséges támogatást a KEHOP-5.2.9-16-2017-00165 azonosító számú „Pályázatos épületenergetikai felhívás a közép-magyarországi régió települési önkormányzatai számára” című pályázaton nyerte el. 86 216 470 Ft, 100 százalékban vissza nem térítendő európai uniós támogatást használhattak fel a felújítási munkálatok kivitelezésére. A Hóvirág Bölcsőde épületére napelemes rendszert telepítettek és felújították a nyílászárókat, a fűtési energiára költött összeget meg tudják spórolni, az így keletkezett megtakarítást pedig a bölcsőde közösségének igényei szerint tudják felhasználni. A megújulóenergia-hordozóval felszerelt épület hozzájárul a hosszútávra tervezhető villamosenergia csökkenéshez is. A Napraforgó Óvoda homlokzatát teljesen felújították, az épület homlokzata új szigetelést kapott és gondoltak a nyílászárók cseréjére is. A hőtechnikai fejlesztés része volt napenergiával működő panelekkel is felszerelni az épületet. Az óvoda életét megkönnyítő beruházás, ami hozzájárul egy környezettudatosabb generáció neveléséhez. Az intézmény eddig is nagy hangsúlyt fektetett az óvodás korú gyerekek magas minőségű oktatására, most pedig egy megújult és költséghatékonyabb épületben folytathatják munkájukat. A pályázatnak köszönhetően Üröm polgármesteri hivatala is teljesen új hőszigetelést kapott, valamint az ablakok és ajtók is korszerűsítve lettek. A fűtési célú energiaköltségek mellet a villamosenergia költségek is csökkenni fognak a napelemes rendszer telepítésének köszönhetően Az energetikai korszerűsítés elengedhetetlen, a fenntartható városi környezethez. A napelemes rendszerek kiszámítható áramforrást és költséghatékony energiatermelést tesznek lehetővé, így a kiválóan hőszigetelt intézmények hosszútávon és megbízhatóan alacsony költségekkel fogják támogatni Üröm lakosságát. Hírforrás: OBJEKTÍV Hírügynökség 2018. július 16.
Kategóriák: Belföld

Torna: Minden szeren más a bajnok

2018, július 14 - 13:05
A Prolan Országos Szerenkénti Bajnokság első versenynapján minden szeren más állhatott a dobogó tetejére, Péter Sára, Fehér Nóra, Bácskay Csenge, Székely Zója, Boncsér Krisztián, Babos Ádám és Kiss Balázs nyakába is aranyérem került – tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökséggel Erőss Orsolya.
Kategóriák: Belföld

Sorompót tört össze

2018, július 14 - 13:03
A Kiskunhalasi Rendőrkapitányság befejezte az ügy vizsgálatát – értesült az OBJEKTÍV Hírügynökség a rendőrség közleményéből.
Kategóriák: Belföld

Minden rendben világos sör fronton

2018, július 12 - 17:12
A nyár és a meccsnézés egyik sláger termékét, a világos dobozos söröket tesztelte Szupermenta projektjében a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih). A vizsgált italok kiválasztásából most először az olvasók is kivehették a részüket. Végül nem ez lett a teszt egyetlen újdonsága: első alkalommal fordul ugyanis elő, hogy mindent rendben találtak a szakemberek, még jelölési hiba sem akadt. A tesztelt 20 világos dobozos sör tehát biztonsággal fogyasztható, persze – hasonlóan más alkoholos italokhoz – csak mértékkel – értesült az OBJEKTÍV Hírügynökség.
Kategóriák: Belföld

Kábítószer a lámpa mögött, Röszkén

2018, július 11 - 21:21
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei több mint 3 kilogramm marihuánagyanús anyagot találtak egy személyautóban, Röszkén tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökséggel Némedi-Varga Éva pénzügyőr alezredes sajtóreferens.
Kategóriák: Belföld