Skip to Content

Objektív Hírügynökség

Tartalom átvétel Objektív Hírügynökség
Objektív Hírügynökség
Frissítve: 3 perc 33 másodperc

Tragikus vontatás

2019, május 22 - 21:40
Az elakadt jármű vontatása közben borult fel egy traktor Gyermely-Gyarmatpusztán, melynek vezetője életét vesztette – értesült az OBJEKTÍV Hírügynökség a rendőrség közleményéből.
Kategóriák: Belföld

Torna: Eszéken versenyeznek a felnőttek

2019, május 22 - 21:37
A magyar csapat hatfős különítménnyel indult el a horvátországi Eszékre, ahol részt vesznek a tornászok május 23-26. között megrendezésre kerülő World Challenge Cup újabb fordulójában – értesült az OBJEKTÍV Hírügynökség.
Kategóriák: Belföld

Potencianövelő szállítmány lapult a poggyászokban

2019, május 22 - 21:35
A NAV munkatársai egy osztrák autó ellenőrzésekor 153 levél gyógyszert találtak Röszkén – értesült az OBJEKTÍV Hírügynökség a Nemzeti Adó- és Vámhivatal közleményéből.
Kategóriák: Belföld

Május végén kártevők inváziója jön a kertekben

2019, május 22 - 21:32
Kártékony vendégek mindenki kertjében megfordulnak, csak az nem mindegy, hogy mennyien vannak. Néhány pajor, lóbogár vagy fonálféreg aligha árthat a gondosan ápolt gyepnek, de több ezer vagy milliónyi példány már komoly pusztítást végez a zsenge gyökérzetben. Mostanáig csak vegyszer kijuttatással vagy kényes mikrobiológiai szerekkel védekezhettünk ellenük, de egy új magyar fejlesztésnek köszönhetően már természetes úton is távol tarthatjuk őket a kertünktől – értesült az OBJEKTÍV Hírügynökség.
Kategóriák: Belföld

Ritmikus gimnasztika: Többszörös siker az Eb-n

2019, május 20 - 18:53
Magyarország a bravúros, 10. helyet szerezte meg a bakui ritmikus gimnasztika Európa-bajnokság csapatversenyében, Pigniczki Fanni pedig egyénileg ért el kimagasló eredményt, amellyel egy újabb utat is nyitott az olimpiai kvalifikációhoz – tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökséggel Kaszala Claudia.
Kategóriák: Belföld

Légi közlekedés veszélyeztetése

2019, május 20 - 16:33
Nyomozást rendelt el a Székesfehérvári Rendőrkapitányság a börgöndi kényszerleszállás ügyében – értesült az OBJEKTÍV Hírügynökség a rendőrség közleményéből.
Kategóriák: Belföld

Egyre hatékonyabb az illegális fakitermelés és kereskedelem elleni küzdelem Magyarországon

2019, május 20 - 16:27
Az elmúlt három év eredményei alátámasztják, hogy egyre hatékonyabban végzi a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) a teljes faanyagkereskedelmi lánc ellenőrzését Magyarországon. A hatóság éves tájékoztatási kötelezettségének eleget téve, mostantól a hivatal honlapján is elérhetőek a 2018-ban folytatott ellenőrzések számadatai és azok szöveges elemzése – értesült az OBJEKTÍV Hírügynökség.
Kategóriák: Belföld

Kozsák György bronzérmes a szambó Eb-n

2019, május 20 - 12:34
A harmadik helyen végzett a – NOB által tavaly elismert – Nemzetközi Sambo Szövetség spanyolországi Európa-bajnokságán Kozsák György. A magyar versenyző az orosz eredetű katonai birkózásból kifejlődött sportágban a combat szambó szakág 90 kg-os súlycsoportjában szerzett bronzérmet – tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökséggel közleményében a Magyar Sambo Országos Szakszövetség.
Kategóriák: Belföld

Több mint harminc beavatkozáshoz riasztották a tűzoltókat vasárnap éjjel Csongrádban

2019, május 20 - 09:51
Az erős szél fákat csavart ki, ágakat szakított le. A gyors beavatkozásoknak is köszönhetően senki sem sérült meg – értesült az OBJEKTÍV Hírügynökség a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi igazgatóságtól.
Kategóriák: Belföld

Éjfélkor jár le a határidő

2019, május 20 - 09:47
Éjfélig lehet kiegészíteni, illetve elfogadni az szja-bevallási tervezetet. Ma a NAV minden budapesti és megyeszékhelyen lévő központi ügyfélszolgálata este 20 óráig tart nyitva, és várják azokat, akik a tervezettel, bevallással, 1+1 százalékkal kapcsolatban segítséget kérnek. Aki egyetért a tervezetben foglaltakkal, azon nem változtat – az egyéni vállalkozókat, az őstermelőket és az áfás magánszemélyeket kivéve –, annak május 20. után automatikusan bevallássá válik a tervezete – értesült az OBJEKTÍV Hírügynökség a Nemzeti Adó- és Vámhivatal közleményéből.
Kategóriák: Belföld

Tizenkét magyar arany a budapesti kick-box világkupán

2019, május 20 - 09:44
Minden szempontból sikeres volt a fővárosi BOK Sportcsarnokban lebonyolított kick-box világkupa. Az immár 25. alkalommal megrendezett versenyen rekordlétszámú mezőny, 42 ország közel 1700 sportolója indult. A magyar versenyzők teljesítették a hazai szövetség céljait, miután 12 felnőtt aranyéremmel felülmúlták a tavalyi szereplést. A vk nagy sportdiplomáciai sikert is hozott: Király István lett a sportág európai szövetségének elnöke – tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökséggel közleményében a Magyar Kick-box Szakszövetség.
Kategóriák: Belföld

Családi öntözőrendszert adtak át Somodoron

2019, május 18 - 22:23
A Vidékfejlesztési Program kiemelt szerepet szán az öntözésfejlesztés ösztönzésére. Az 50 milliárd forint keretösszegű pályázati forrásból megvalósuló beruházások termelékenyebb gazdálkodást, jobb jövedelmezőséget, biztosabb jövőt ígérnek a gazdálkodóknak – fogalmazott Feldman Zsolt, a somodori Gabriella-major öntözőrendszerének ünnepélyes átadásán – értesült az OBJEKTÍV Hírügynökség.
Kategóriák: Belföld

Remekeltünk formagyakorlatban a pesti kick-box vk-n

2019, május 18 - 22:22
Több szakágban is szereztek érmeket a felnőtt magyar versenyzők a budapesti kick-box világkupa szombati napján. A verseny megnyitóján bejelentették, hogy Király István, a hazai szövetség alelnöke lett a sportág európai szövetségének első embere. A világkupa keretén belül ringbe lépett az elmúlt hónapokban a TV2 Exatlon vetélkedőjében országos népszerűséget szerzett három kick-boxos, Rákóczi Renáta, Jóni Máté és Murvai Lívia – tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökséggel Bányász Árpád.
Kategóriák: Belföld

Mentés a Dunából

2019, május 18 - 13:07
A budapesti vízirendőrök egy 29 éves férfit mentettek ki a vízből Ferencvárosban, a Fővám térnél – értesült az OBJEKTÍV Hírügynökség a rendőrség közleményéből.
Kategóriák: Belföld

Kényszerleszállás négy sérülttel

2019, május 18 - 13:05
Egy kisrepülőgép kényszerleszállást hajtott végre szombaton délelőtt a Börgöndi Repülőtéren. Négy ember könnyebben megsérült – értesült az OBJEKTÍV Hírügynökség a rendőrség közleményéből.
Kategóriák: Belföld

Rablás Hajdúböszörményben

2019, május 18 - 09:41
A rendőrök rövid időn belül azonosították és elfogták a bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható két személyt – értesült az OBJEKTÍV Hírügynökség a rendőrség közleményéből.
Kategóriák: Belföld

Gondatlanságból okozott tüzet

2019, május 18 - 09:38
A kiskőrösi rendőrök befejezték az ügy vizsgálatát – értesült az OBJEKTÍV Hírügynökség a rendőrség közleményéből.
Kategóriák: Belföld