Skip to Content

Hírextra

Tartalom átvétel Hírextra
hirextra.hu
Frissítve: 18 perc 43 másodperc

Mielőtt okostelefont vennél a gyereknek

2018, december 16 - 10:53
Egy közelmúltban készült felmérés szerint Angliában az 5-12 éves gyerekek 64 százaléka kevesebb időt tölt a szabadban, mint a börtönben ülő rabok, akiknek napi 1 óra séta van előírva. Valószínűleg nem kapnánk ennél biztatóbb eredményeket itthon sem.
Kategóriák: Friss

Telefon: a titkos napló

2018, december 15 - 11:14
A tinédzserek jó része a telefonján tárolt adatokat személyes információnak tekinti, ezért jobban ügyelnek azok védelmére, mint a felnőtt korosztály tagjai. Egy friss kutatásból kiderül az is: a kamaszok más típusú adatokat féltenek, mint a felnőttek.
Kategóriák: Friss

Amerikai-magyar adóügyi paktum

2018, december 14 - 13:34
Még az idén hatályba lép a már kihirdetett amerikai-magyar adóügyi megállapodás, amely a mintegy 105 ezer magyar munkavállalót foglalkoztató, ezerhétszáz amerikai cég magyar leányvállalatának hozhat jelentős adminisztrációs könnyebbséget - közölte a Pénzügyminisztérium (PM) az MTI-vel csütörtökön.
Kategóriák: Friss

Végre naperőmű Magyarországon is!

2018, december 14 - 11:32
A PV-Invest még az idén üzembe állítja első magyarországi naperőmű-rendszerét a Csongrád megyei Zsombón. A cég jövőre megduplázza az épülő erőművi kapacitásokat, ezért Gádoros, Árpádhalom és Molvány mellett Szolnokon, Kolontáron, Balástyán, Lesenceistvándon és Tápén is telepít naperőműveket - mondta Erik Aal, a PV-Invest Magyarország Kft. ügyvezetője csütörtökön sajtótájékoztatón Budapesten.
Kategóriák: Friss

Aki nem tud zenét írni az lop, sikeres lesz, majd fizet

2018, december 14 - 09:23
Robin Thicke és Pharell Williams ötmillió dollárt (1,4 milliárd forintot) fizethet egy hosszú idő után lezárult szerzői jogi perben, amely nagy sikerű számuk, a Blurred Lines miatt indult - számolt be róla a BBC News csütörtökön.
Kategóriák: Friss

Theresa berezelt: nem lesz Brexit-szavazás idén

2018, december 14 - 08:13
Theresa May brit miniszterelnök közölte csütörtökön, hogy nem számít azonnali áttörésre az Európai Unió csúcstalálkozóján a brit EU-tagság megszűnésének (Brexit) feltételrendszerét rögzítő megállapodás ügyében.
Kategóriák: Friss

Újabb ISIS-tagokat kaptak el

2018, december 13 - 16:40
A török rendőrség őrizetbe vette csütörtökre virradóra az Iszlám Állam terrorszervezet 12 feltételezett tagját Isztambulban - jelentette az Anadolu török állami hírügynökség.
Kategóriák: Friss

Túl magas határérték volt a kibocsátásra

2018, december 13 - 15:00
Az Európai Bizottság nem rendelkezik hatáskörrel arra, hogy az új vizsgálatok esetében módosítsa az Euro 6 motorokra vonatkozó kibocsátási határértékeket a valós vezetési feltételek mellett - közölte ítéletét az Európai Unió luxembourgi székhelyű bírósága csütörtökön.
Kategóriák: Friss

Dzsessz - a Sárik Péter Trió új lemeze!

2018, december 13 - 14:09
Harmadik Jazzkívánságműsor lemezét készítette el a Sárik Péter Trió. A formáció ezúttal kizárólag magyar pop-rock dalokat dolgozott át, valamennyit Falusi Mariann énekli, az album bemutatója pénteken lesz a MOM Kulturális Központban (MOMKult).
Kategóriák: Friss

Így intézte az ügyeit Trump

2018, december 13 - 12:41
A vádemelést elkerülő, peren kívüli megállapodásra jutott az ügyészség és a National Enquirer című bulvárlap kiadója a 2016-os amerikai elnökválasztás idején történt kifizetés ügyében - jelentette be az illetékes New York-i ügyész hivatala szerdán.
Kategóriák: Friss

Hetedikek lettünk

2018, december 13 - 11:38
A magyar női kézilabda-válogatott a hetedik helyen végzett a franciaországi Európa-bajnokságon, amelynek középdöntője szerda este zárult le.
Kategóriák: Friss

Theresa túlélte

2018, december 13 - 10:35
Theresa May konzervatív párti brit miniszterelnök megnyerte a saját pártja által ellene kezdeményezett, szerda este megtartott bizalmi szavazást.
Kategóriák: Friss

Az M1 megmagyarázza ezt is

2018, december 13 - 09:22
Ahol eddig 250 óra elrendelésére volt lehetőség, ott további 150 óra, ahol eddig 300 órára volt lehetőség, ott további 100 óra önként vállalt túlórára van mód kizárólag abban az esetben, hogyha a munkaadó illetve a munkavállaló írásban megegyezik - mondta Farkas Örs politikai elemző az M1 aktuális csatornán szerda este a munka törvénykönyvének módosításával kapcsolatban.
Kategóriák: Friss

Tüntetés a Kossuth téren

2018, december 13 - 00:17
Az ellenzéki pártok kezdeményezésére indult Kossuth téri rendezvény alkalmi felszólalásokkal kezdődött a fővárosban. A szervezők arra buzdították az összegyűlteket, hogy mondják el véleményüket a szerda délelőtt elfogadott törvénymódosításról. Közben többen azt kiabálták: "Vesszen a kormány!" A megmozdulásról a tüntetők a Fidesz Lendvay utcai székházához vonultak. A rendőrség tájékoztatása szerint két rendőr megsérült.
Kategóriák: Friss

Nincs magyar sérült Strasbourgban

2018, december 12 - 12:03
A Külgazdasági és Külügyminisztérium értesülései szerint a keddi strasbourgi lövöldözésnek nincs magyar érintettje - közölte Szijjártó Péter tárcavezető szerdán Budapesten, egy más témában tartott sajtótájékoztatót követően.
Kategóriák: Friss

Ripityára kell verni Romániát

2018, december 12 - 11:05
A címvédő norvég női kézilabda-válogatott 13 góllal legyőzte az előző tornán ezüstérmes Hollandia csapatát a franciaországi Európa-bajnokság középdöntőjének keddi játéknapján, Nancyban.
Kategóriák: Friss

Ma megbukhat Theresa May

2018, december 12 - 10:18
Bizalmi szavazást kezdeményezett Theresa May miniszterelnök ellen a kormányzó brit Konzervatív Párt alsóházi frakciója. A titkos szavazást szerda este tartják a konzervatív frakció tagjai.
Kategóriák: Friss

Theresának még több biztosíték kell

2018, december 12 - 10:01
A brit kormány biztosítékokat akar kapni az Európai Uniótól arra, hogy az ír-északír határellenőrzés visszaállításának megakadályozását célzó tartalékmegoldás csak átmeneti időre alkalmazható - mondta kedden a brit miniszterelnök.
Kategóriák: Friss

Rendesek ezek az oroszok

2018, december 12 - 09:58
Tájékoztatta az Emberi Jogok Európai Bíróságát az orosz igazságügyi minisztérium arról, hogy a Kercsi-szoros közelében történt incidens során elfogott 24 ukrán haditengerész és elhárító jogi segítségnyújtásban részesül - közölte kedden a moszkvai szaktárca az Interfax hírügynökséggel.
Kategóriák: Friss

Brexit: Tusk nem tudja, hogyan segíthetne

2018, december 12 - 08:23
Az Egyesült Királyság kiválása után bennmaradó európai uniós tagállamok segíteni akarnak a brit kormányfőnek a Brexit-megállapodás londoni parlamenti jóváhagyásában, kérdés azonban, hogyan segíthetnének - közölte Donald Tusk, az Európai Tanács elnöke kedden Brüsszelben, miután Theresa May-jel egyezetett.
Kategóriák: Friss