Skip to Content

Hírextra

Tartalom átvétel Hírextra
hirextra.hu
Frissítve: 21 perc 33 másodperc

Mesterséges intelligencia központ

48 perc 4 másodperc
A Continental AG technológiai vállalat megnyitotta mesterséges intelligencia fejlesztő központját csütörtökön Budapesten.
Kategóriák: Friss

Nem megy úgy az INA-nak

3 óra 58 perc
Az INA horvát olajipari vállalat 2018-ban 20 százalékkal, 22,34 milliárd kunára (955,9 milliárd forint) növelte nettó bevételét, a nettó nyeresége 3,7 százalékkal 1,18 milliárd kunára (50,4 milliárd forint) csökkent 2017-hez képest.
Kategóriák: Friss

Amcsi fickó orosz fogságban

5 óra 7 perc
Csalással vádolta meg az ügyészség Michael Calveyt, az orosz piacon negyedszázada aktív Baring Vostok Capital Partners befektetési csoport amerikai alapítóját csütörtökön Moszkvában.
Kategóriák: Friss

Brexit: Juncker nem optimista

6 óra 21 perc
"Nem túl optimista" Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke az Egyesült Királyság rendezett európai uniós kiválásának esélyeit illetően.
Kategóriák: Friss

Rekordszámú filmnevezés

7 óra 8 perc
A Magyar Filmakadémia Egyesület az NMHH Médiatanácsa és a Magyar Nemzeti Filmalap támogatásával idén 2019. április 22-27. között rendezi meg az 5. Magyar Filmhetet a Corvin moziban. Rekord számú nevezés érkezett: hét kategóriában összesen 200 filmet regisztráltak a filmelőállítók és filmalkotók az idei Filmhétre.
Kategóriák: Friss

Tényleg kezelhető a szociális fóbia homeopátiával?

7 óra 34 perc
Mikor beszélhetünk szociális fóbiáról? Írunk egy példát, biztos mindenki ráismer: "Szóbeli felelés lesz az osztályban, de izgulok. Ha rosszul felelek, kicsúfolhatnak az osztálytársak!" vagy "Új lett a hajam, nem előnyös, vajon kicsúfolnak miatta a munkahelyemen?"
Kategóriák: Friss

Theresa megint hisztizik

9 óra 16 perc
Theresa May szerint nem helytálló, ahogy a kormányzó brit Konzervatív Párt három volt prominens képviselője a pártot kilépésének indoklásában jellemezte.
Kategóriák: Friss

Hogyan tisztítsuk ki a hátizsákot?

2019, február 21 - 20:05
Legegyszerűbb megoldás, ha bedobjuk a mosógépbe. Azonban nem ez a legjobb módszer. A hátizsákokat alapvetően kizárólag kézzel szabad tisztítani, de ez nem mindig életszerű. Ezért megfelelő odafigyeléssel megpróbálkozhatunk a mosógépes mosással is. Ha körültekintően járunk el, azzal megóvjuk a hátizsákunkat és a mosógépünket is.
Kategóriák: Friss

11 példa akadémiai felfedező kutatások hasznosulására

2019, február 21 - 16:43
Az alapkutatás esetében nem az a jó kérdés, hogy mi fog a kasszába kerülni a következő években, hanem az, hogy mi volt a hasznunk a korábbi alapkutatási eredményekből az elmúlt években. Bár az MTA kutatóintézet-hálózatában dolgozó kutatók elsősorban alapkutatással foglalkoznak, eredményeik alapján az elmúlt években is sok olyan alkalmazott kutatás indult el, amelyeknek köszönhetően új termék vagy alkalmazás született. Ezekből gyűjtött össze tizenegyet az mta.hu.
Kategóriák: Friss

Ők kapnak pénzt az NMHH-tól

2019, február 21 - 15:39
Huszonöt kisközösségi, kereskedelmi és közösségi rádió összesen 77,7 millió forintot kap a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsának hírműsorok, tematikus és közérdekű szolgáltató magazinműsorok készítését támogató pályázatának eredményeként, 12,1 millióval pedig fesztiválokat támogatnak - tájékoztatta az NMHH csütörtökön az MTI-t.
Kategóriák: Friss

Az M1 közeledik az oroszokhoz?

2019, február 21 - 14:34
A Geopolitikai Kutatóintézet vezetője szerint se Romániának, se Lengyelországnak nem érdeke, hogy az Egyesült Államok rakétákat telepítésen a szárazföldjeikre.
Kategóriák: Friss

Visszaesett a feldolgozóipar

2019, február 21 - 13:28
Februárban öt és fél éve a leggyengébb teljesítményt nyújtotta az euróövezeti feldolgozóipar a londoni IHS Markit gazságkutató intézet csütörtökön közzétett elemzése alapján.
Kategóriák: Friss

Jobbik: egyre pofátlanabb módon lopják el az uniós forrásokat

2019, február 21 - 12:35
Stop korrupció, stop Orbán! – írja közleményében a Jobbik, mondván, napi szinten derül fény arra, hogyan lopják el Fidesz-közeli szervezetek vagy oligarchák az uniós fejlesztési pénzeket.
Kategóriák: Friss

Miről veszed észre, hogy megtaláltad az álommelód?

2019, február 21 - 11:52
Pályakezdőként kevesek annyira szerencsések, hogy rögtön a hozzájuk passzoló munkahelyen találják magukat. A keresgélés és a váltás bizonyos pontig teljesen természetes folyamat. Elköteleződési problémákról csak akkor beszélünk, ha nem tudunk leállni a szakmák, pozíciók próbálgatásával.
Kategóriák: Friss

Kevesebb élelmet kellene kidobni

2019, február 21 - 10:20
Az élelmiszerhulladék 50 százalékos csökkentését célzó stratégiát fogadott el szerdai ülésén a német kormány, az évente 11 millió tonnás mennyiséget 2030-ig kellene megfelezni.
Kategóriák: Friss

Brexit: esnek szét a brit pártok

2019, február 21 - 09:23
Három alsóházi képviselő távozott szerdán a kormányzó brit Konzervatív Pártból, mindenekelőtt a kormány Brexit-politikájával szembeni komoly fenntartásaikkal indokolva a lépést.
Kategóriák: Friss

Kit képvisel az ügyészség valójában?

2019, február 21 - 08:07
Az ügyészség újra elutasította az MTVA-ban bántalmazott képviselők feljelentését. Három országgyűlési képviselő, Szél Bernadett, Hadházy Ákos és Varju László a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) segítségével újabb büntetőeljárást indít.
Kategóriák: Friss

Testtartást javító és fájdalomcsillapító ülőeszközök

2019, február 20 - 21:43
Az Értéksziget online bolt vásárlóinak többsége olyan gyógyászati segédeszközöket szeretne vásárolni, amelyek használatától derekuk, hátuk fájdalmának enyhítését, mi több, megszűnését várják, vagy a helytelen testtartás okozta panaszokat akarják megelőzni.
Kategóriák: Friss

Mit érdemes tudni az automatizált elégedettségmérésről?

2019, február 20 - 19:28
A BIX használatával az ügyfél elégedettség mérésének eszköztára naprakészen szolgáltatja az információt cégünk számára, hogy a vezetői döntéseket minél könnyebben meg tudjuk hozni a kapott adatok birtokában.
Kategóriák: Friss

Megvan Stonhenge kora és mikéntje

2019, február 20 - 16:55
Brit tudósoknak sikerült megállapítaniuk a Stonehenge köveinek korát és pontos származási helyét. Eredményeik alapján megkérdőjeleződik az a korábbi feltételezés, hogy a köveket hajón szállították Walesből az angliai síkságra.
Kategóriák: Friss