Skip to Content

Vaskarika - Sport

Tartalom átvétel
Vaskarika a kultúracél
Frissítve: 10 perc

Éld meg Büköt! - Interjú Pálffy Tamással, "Vas megye Turizmusáért Díjas" turisztikai szakemberrel

4 óra 41 perc
Bük egy kis település, ami alkalmas arra, ha az ember egy nagyvárosból "ki akar törni", és zöld környezetben szeretne kikapcsolódni, hátrahagyva a napi problémáit, lassítva mindennapos életvitelén - Pálffy Tamás TDM menedzserrel beszélgettünk Bük turizmusáról.
Kategóriák: Sport

Hévízi Tradicionális Kúra: 220 éves tradíció Hévízen

2019, március 21 - 11:00
2015-ben Hévíz saját védjegyet hozott létre a Hévízi-tó gyógyhatására alapozott terápiák akkreditálása érdekében. A mozgásszervi panaszok enyhítésében kiváló eredményekkel bíró Hévízi Tradicionális Kúra (HTK) hatékonyságát 220 éves fürdőgyógyászati múlt, gyógyult vendégek ezrei és modern orvosi kutatások is igazolják.
Kategóriák: Sport

Kék séta, kék mozi, flashmob - Autizmus Világnapja Szombathelyen (márc. 25. - ápr. 2.)

2019, március 20 - 11:45
Idén több érdekes programmal is bővül Szombathelyen az Autizmus Világnapi rendezvény. A hagyományos, április 2-i kék sétán túl március 25-én szakmai fórumot tartanak, amelynek témája a helyi autizmusellátás lesz, valamint flashmob, kék futás és kék mozi is várja az érdeklődőket. Április 2-án este ismét kék fényben fog ragyogni az Emlékmű.
Kategóriák: Sport

Használjuk a nyírfa varázserejét! - Lendüljünk formába természetesen

2019, március 20 - 10:15
Korán kopogtatott idén a tavasz, talán minden eddiginél korábban kezdtünk el szétnézni a tavaszi és a nyári ruháink között. És bizony, kevesen állják ki a próbát, hogy végigedzették a telet, és nemet mondtak minden kalóriában dús ételre, szóval egy szó, mint száz, legtöbben ilyenkor kapunk a fejünkhöz, hogy ideje lesz formába lendülni valahogy a sokat emlegetett bikiniszezonra.
Kategóriák: Sport

Mikor ajándékoz a magyar? – Elkészült a Nagy Ajándék felmérés

2019, március 19 - 12:00
Születésnap, karácsony – ilyenkor mindenki ad ajándékot, na de mi a helyzet a diplomaosztóval, a nőnappal, a babaváró bulival és az apák napjával, na meg a rengeteg egyéb alkalommal, amikor meg lehet egymást ajándékozni? Ilyenkor is szoktunk szívből jövően ajándékozni vagy sokszor csak illendőségből szerzünk be holmi sablonajándékot? A Bónusz Brigád és a GKI Digital közös kutatásában annak járt utána, hogy milyen alkalmakra és miket szoktunk ajándékozni.
Kategóriák: Sport

Rangadót vesztett a Szombathelyi Röplabda Sportegyesület

2019, március 19 - 02:00
Zalaegerszegen lépett pályára a Szombathelyi Röplabda Sportegyesület csapata a Dunántúli Amatőr Bajnokság soron következő fordulójában, melyen a végső győzelemre is esélyes szombathelyi és zalaegerszegi alakulat feszült először egymásnak.
Kategóriák: Sport

Kirándulástippek: Szalónak vára

2019, március 18 - 01:50
Indulás, tavaszodik! Elő a kényelmes cipőt, térképet és persze a fényképező-fényképzelő-tényképezőgépet! Nem is mentünk messzire így tavaszi elsőnek, átnéztünk egyet a szomszédba, alig pár kilométerre a határtól. Városszalónak - bizonyára így illik a nyelvünkre jobban, mint Stadtschlaining - Felsőőrtől 7 kilométerre nagyon közeli célpont.
Kategóriák: Sport

Kirándulástippek: Tudor stílusú kastély Nádasdladány szívében

2019, március 18 - 01:10
Ha a 8-as főúton utazunk Székesfehérvár közelében érdemes néhány kilométeres kitérőt tennünk, hogy megtekintsük a historizmus korának egyik legszebb magyar kastélyát a Nádasdy-kastélyt Nádasdladány szívében. Eredetileg Nádasdy Lipót kis kúriája állt itt, a 1873 - 1880-as években bővítették és Tudor stílusban átépítették Linzbauer István tervei alapján. A kastély csaknem teljesen mintaszerűen fel van újítva.
Kategóriák: Sport

A világ érdekes helyei - A Kirkjufell-hegy Izlandon

2019, március 17 - 18:00
A Kirkjufell-hegy - Templom-hegy - az izlandi Snæfellsnes-félszigeten található, nem messze a mindössze 900 lakosú Grundarfjörður falucskától. A mindössze 463 méter magas hegy uralja a tájat és képtelenség levenni róla a szemünket. Késő este a hegy óráról órára más arcát mutatja, ahogy az északi fény, az aurora borealis szeptember és január között "körbeveszi".
Kategóriák: Sport

Járd be Kőszeget és környékét - Kubát Hugó emléktúra Kőszegen

2019, március 17 - 12:30
A 13. alkalommal megrendezett kora tavaszi teljesítménytúra a kőszegi Jurisich-várból indul. Távtól függően választhatunk családi kirándulás vagy erőt próbáló teljesítménytúra között a Kőszegi-hegység változatos, erősen tagolt tájain.
Kategóriák: Sport

Szent Patrik Nap: közel 60 évig nem ihattak az írek ezen a napon

2019, március 17 - 08:00
Szent Patrik napját mindenki a féktelen italozással köti össze, holott évekig pont az ellenkezője volt kőbe vésve.
Kategóriák: Sport

Büktől Szentgotthárdig - Bemutatjuk Vas megye fürdőit

2019, március 16 - 16:30
Az ország nyugati szegletében számos gyógy- és élményfürdőt látogathatunk meg. Nagyon változatos a kínálat: akad köztük mediterrán, családias hangulatú és kevésbé "nyüzsis" fürdőhely, wellness-birodalom, gyerekek kedvence és a természet által körülölelt vadromantikus is.
Kategóriák: Sport