Skip to Content

Vaskarika - Sport

Tartalom átvétel
Vaskarika a kultúracél
Frissítve: 2 perc 29 másodperc

Pörköltörökzöldek - Főzőverseny a Batthyány-kastély oldalkertjében

2019, augusztus 18 - 14:30
Harmincnyolc csapat - számos vadásztársaság és helyi civil szervezet - főzött augusztus 17-én a Batthyány-kastély oldalkertjében, a Körmendi Napok főzőversenyén, a Vas Megyei Vadásznap részeként. A zsűri elé egyaránt íncsiklandozó, kondérban vagy vaslapon készült fogások kerültek, olykor ládafiából előkerülő receptről "lerántva a titkot". Mi kóstoltunk "kannabiszos" disznót, májhabos finomságot, de a nap "főétkezését" a Zoom-Barátok "kisvendéglőjében" ejtettük meg: tárkonyos vadragú levest ettünk kapros túrógombóccal körített mátrai tokánnyal. A vadásztársaságok nagyvonalú és szíves invitálásával ezúttal sajnos nem tudtunk élni, mivel szervezetünk felmutatta bennünk a "Megtelt" vagy inkább "Eltelt" táblát.
Kategóriák: Sport

Bor, borzongás, Balaton - Balatonfüredi Borhetek 2019

2019, augusztus 18 - 09:00
Huszonöt borász települt ki a Balaton legnépszerűbb gasztronómiai attrakciójára. Az első boros pavilon - a hagyományoknak megfelelően - idén is az év borászáé, azaz Kálmán Józsefé. A borvidék legjobb nedűi kínálják magukat, harminc fajtából származó, közel háromszáz féle bor, köztük rozék, gyöngyöző borok, az elnyűhetetlen rizlingek és persze a díjnyertes borok. A Borhetek ideje alatt minden este ingyenes koncertek várják az érdeklődőket szeptember 1-ig a Tagore sétányon. A borházak közé emelt két kis színpadon szól majd a zene 21-24 óra között, és ad kellemes kulisszát a borozáshoz és a beszélgetéshez. Szombaton tettünk kameránkkal egy hangulatfelvillantó boros sétát a rendezvényen.
Kategóriák: Sport

Élmények a Rába partján – Kajak-kenu tábor Körmenden

2019, augusztus 17 - 00:45
A Bereki Bárkás Egyesület szervezésében ismét megrendezésre került a Kajak-Kenu Élménytábor Körmenden. A gyerekek megismerkedhettek a kenuzás alapjaival, kirándultak, sárkányhajóztak a Zala megyei Gébárti-tavon.
Kategóriák: Sport

Fotóséta a Schönbrunni-kastélyban és állatkertben

2019, augusztus 16 - 13:30
A Schönnbrunni-kastélyhoz tartozik Európa legrégebbi állatkertje, és több külön múzeum. Az állatkert a világ legrégebb óta működő és egyetlen üzemelő barokk állatkertje, egyben a kastély környezetének elemeként a világörökség része. Mára a világ egyik legmodernebb állatkertje lett, miközben sikerült megőrizni parkszerűségét.
Kategóriák: Sport