Skip to Content

Vaskarika - Sport

Tartalom átvétel
Vaskarika a kultúracél
Frissítve: 10 perc 6 másodperc

Balaton Fagyija: a gyenesdiási Illatos Izabella lett idén a nyertes

2019, május 18 - 10:15
A Balaton Fagyija címet idén a gyenesdiási Bringatanya, Somogyi fagylaltműhely Illatos Izabella elnevezésű fagylaltkreációja nyerte el.
Kategóriák: Sport

A Spirit Hotelt választották a leginnovatívabb spa hotelnek

2019, május 17 - 12:30
A sárvári Spirit Hotel nyerte a leginnovatívabb spa hotelnek járó díjat, melyet az Európai Gyógyfürdők Egyesülete (ESPA) ítélt oda. A tekintélyes szakmai zsűri az elismerés kapcsán külön kiemelte a szálloda szűretlen gyógyvizét, orvosainak számát és képzettségét, valamint az egyedülálló mySPIRIT Egészségprogramot.
Kategóriák: Sport

Duális turizmus–vendéglátás alapszak indul az ELTE SEK-en

2019, május 15 - 18:25
Sajtótájékoztatóra várta a médiamunkásokat a Savaria Egyetemi Központ (SEK) május 15-én, hogy bejelentse, szeptemberben duális turizmus-vendéglátás alapszak indul, nappali és levelező tagozaton egyaránt az ELTE SEK-en. A szakma minden területén ütőképes, a 21. század igényeire reagálni tudó szakemberek gyakorlatorientált képzése a cél.
Kategóriák: Sport

Családok Nemzetközi Napja: évi 8000 gyerek kerül be állami gondoskodásba

2019, május 15 - 14:00
Csecsemő és tini korú gyerek kerül be leginkább állami gondoskodásba, de nincs elég nevelőszülő az ellátásukra. 12 év alatti gyereket a jogszabályok szerint már nem szabad gyerekotthonban elhelyezni. Kampányfilmekkel népszerűsíti a nevelőszülőséget az SOS. Ma van a Családok Nemzetközi Napja.
Kategóriák: Sport

Érdekesség a tányéron - A hamburger eredete

2019, május 15 - 11:00
Sokan úgy gondolják, hogy a hamburger története Hamburgban kezdődött. Egy Németországból eredő úgynevezett Rudstück warm nevü ételre vezetik vissza az eredetét. Ez egy zsömlébe helyezett sült marha-, vagy sertéshús szelet, amelyet egy tipikus szósszal kennek meg és mellé savanyú uborkát, illetve aszpikot esznek. A receptje állítólag német bevándorlókkal került Amerikába, ahol aztán hamar elterjedt.
Kategóriák: Sport

Év Fagylaltja 2019 - Országos cukrászverseny a Fő téren

2019, május 14 - 17:00
Idén először a nagyközönség előtt, fesztivál-jelleggel Szombathelyen, a Fő téren rendezik az Év fagylaltja országos cukrászversenyt május 23-án. A gasztronómiai és turisztikai szempontból is jelentős esemény szervezője a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete és Szombathely város Turisztikai Desztinációmenedzsment szervezete, a Savaria Turizmus Kft. A zsűrizésre május 23-án, 14.00 órától kerül sor a szombathelyi Fő téren felállított rendezvénysátorban, ahol először a szakmai zsűri, majd ezt követően a közönség- és sajtózsűri is értékeli a nevezett fagylaltokat.
Kategóriák: Sport

Kirándulástippek: Firenze - Az Arno hídja, a Ponte Vecchio

2019, május 13 - 07:00
A világ híres hídjairól szóló összefoglalót látva majdhogynem kötelességemnek érzem a számomra legkedvesebb bemutatását. Igen, a Ponte Vecchiót - vagyis az Öreg Hidat - Firenze szívében. A reneszánsz fővárosa nekem is a szívemben van, az Arno folyó vizének játéka, színei, tükröződései pedig legelső találkozásunktól fogva bűvöletbe ejtettek.
Kategóriák: Sport