Skip to Content

Vaskarika - Kultúra

Tartalom átvétel
Vaskarika a kultúracél
Frissítve: 18 perc 34 másodperc

Ez vár a moziban augusztusban II.

1 óra 19 perc
Láthatjuk a Karlovy Vary Nemzetközi Filmfesztiválon bemutatott Virágvölgyet, A jelenés című, nagy sikerű alkotást, a számos fesztiváldíjjal jutalmazott Nem vagyok boszorkányt, valamint a nagyrészt Budapesten készült A kém, aki dobott engem című filmet. Mi vár a moziban augusztus második felében? Cikkünkben erre a kérdésre adunk választ, hogy segítsünk eldönteni, mit nézzetek meg először!
Kategóriák: Kultúra

Körmendi Napok 2018: Örökség koncert a Szabadság téren (videóval)

3 óra 4 perc
Augusztus 15-én a körmendi Szabadság téren lépett fel az Örökség. A zenekar nagyszerű hangulatot teremtett a nemzeti öntudatra ható dalaival, a folkrock hívei Három határon át merítkezhettek meg a hazafias gondolatok testet-lelket fürdető vízében. A folkrock neves művelői - akik 2011-ben a Kormorán tagjaiból alakultak - tovább folytatják a Kormorán eszmeiségét, hangzásvilágát, kiegészítve saját gondolataikkal és zenei ötleteikkel.
Kategóriák: Kultúra

OrgonaPont hangverseny: ma este különleges randevúra hív a hangszerek királynője és Sebestyén Márta

9 óra 49 perc
“Nyújtsd ki mennyből” - Sebestyén Márta és Szamosi Szabolcs a szombathelyi Sarlós Boldogasszony Székesegyházban ad koncertet augusztus 16-án. A régizenei, egyházzenei darabok mellett Kodály, Bach, Bartók és Tolcsvay művei csendülnek fel ebben az izgalmas párosításban, amely léleksimogató nyári estét ígér a koncertlátogató zenekedvelőknek.
Kategóriák: Kultúra

A Király visszatér – Elvis Presley 1968-as televíziós koncertje a mozikban

10 óra 24 perc
Ötven év telt el a rock’n’roll vitathatatlan királya, Elvis Presley legendás 1968-as televíziós koncertje óta, amely újraindította zenei karrierjét. A „Comeback Special” néven híressé vált koncertfilm az évforduló alkalmából digitálisan felújított és újrakevert formában világszerte a mozikba kerül egy-egy estére. Magyarországon az Uránia Nemzeti Filmszínházban és több vidéki nagyvárosban is vetítik.
Kategóriák: Kultúra

Kandúrjaj, avagy szerelmes komédiások - Miss Arizona a Körmendi Napokon

2018, augusztus 15 - 14:00
Könnyed szórakozást ígért, és ennél nem is lett több a Miss Arizona a Körmendi Napok színháznapján. Már-már banális történet erotikus körítéssel és e köré szőtt harsány-pajzán humorral - kedden ennyi elég is volt a sikerhez. Gondolkodni nem volt min, a poénok rögtön hatóak és rövid lecsengésűek voltak, olykor kellően nyersek is.
Kategóriák: Kultúra

"A jókedvem sokszor csak szerep" - Meglepő vallomás Fluortól!

2018, augusztus 15 - 08:30
Szimfonikus zenekarral karöltve néz szembe a hibáival a Wellhello.
Kategóriák: Kultúra

Szeder: franciás báj, ajtónyitás külföld felé

2018, augusztus 14 - 12:00
Szeder, azaz Szeder-Szabó Krisztina dalszerző-gitáros-énekesnő három évvel ezelőtt került az akkori Cseh Tamás Program támogatottjai közé és azóta sem tétlenkedik. Életigenlő, könnyed stílusú, magyar és francia nyelvű dalait hamarosan a Szentendre Éjjel-Nappal Nyitva Fesztivál keretében megrendezett, irodalmi és zenei ArtKert Fesztiválon fogja előadni. A Hangfoglaló Program színpadára visszatérő énekesnő az elmúlt évek változásairól és a jövőbeli tervekről is mesélt a közelgő koncert apropóján.
Kategóriák: Kultúra

Faltánc a Hétrétországon - Interjú a Simorág TánCirkusszal

2018, augusztus 14 - 10:15
Augusztus 18-án egy különleges produkció érkezik a Hétrétország köztiválra, a Simorág TánCirkusz tagjai megtáncolják a gradi várat. A szlovén oldalon álló 800 éves lovagvár hellyel-közzel az egyetlen hely az Őrségben, ahol rendelkezésre áll olyan magas fal, ahol ez a mutatvány létrejöhet, ide várják a közönséget szombaton. Interjú Simor Ágnessel, a TánCirkusz vezetőjével, akik nem csak ezzel érkeznek a köztiválra.
Kategóriák: Kultúra

Szerelmi üzletek a Karneválszínház színpadán

2018, augusztus 14 - 07:00
Le Sage 1709-ben írt komédiája korának legkíméletlenebb társadalomkritikáját nyújtotta. Átdolgozott, mai világunkhoz közelebb hozott változatát Valló Péter viszi a Karneválszínház színpadára. Bemutató: 2018. augusztus 16. csütörtök 18 óra, Megyeháza udvara.
Kategóriák: Kultúra

Az ősz leghangulatosabb fesztiválja - Kerekdomb Fesztivál 2018

2018, augusztus 14 - 01:00
Szeptember 13. és 16. között négy napot tölthetünk majd borkóstolással, pihenéssel, színházzal, filmmel, irodalommal, koncertekkel az őszi napsütésben a tokaji borvidéken, azon belül is a csodaszép Tállyán. Itt lesz többek között a Kiscsillag, a Budapest Bár, az Anna and the Barbies, a Margaret Island, a Bohemian Betyárs, Palya Bea, a Csík Zenekar, a PASO, az Antonia Vai Akusztik, az Apey, a Péterfy Bori & Love Band, Pély Barna, a Vad Fruttik, a Miskolci Szimfonikus Zenekar, Szilárd, a Tolstoys és a Light in Babylon.
Kategóriák: Kultúra

Sajátos képződmény a magyar zenei életben a Ghymes együttes

2018, augusztus 14 - 00:20
Életükben többször is visszaköszön a 80-as évekből a gyimesi, nyári művelődési tábor: a közös időtöltés, a nyitottság, a felvidéki magyar egyetemisták rendszerkritikus gondolatai, majd egy zenekar megalapítása, amelyet a felvidéki településről neveztek el. Napjainkban már sajátos képződmény a magyar zenei életben a Ghymes együttes. A Szarka testvérek által alapított és vezetett felvidéki zenekar látványos karriert futott be az elmúlt 35 évben.
Kategóriák: Kultúra

Sárvár ölén - Ezzel a dallal emlékezik az 50 éves városra a Sárvári Oratórikus Kórus

2018, augusztus 13 - 13:15
A Sárvári Oratórikus Kórus közreműködő zenészbarátaival közösen tiszteleg a modernkori várossá avatásának 50 éves jubileumát ünneplő Sárvár előtt a Sárvár ölén című dallal.
Kategóriák: Kultúra

„Mindkét országban otthon vagyunk” - Interjú Sóti Julival a Sin Seekas zenekar énekesnőjével

2018, augusztus 13 - 11:00
A Sin Seekas zenekar nagy zenei olvasztótégely a Vajdaságból. Első lemezükön, mely szeptemberben jelenik meg, a skától a reggae-n és a funkon át a zúzósabb számokig számos műfaj hallható lesz. Az együttes minden nehézséget leküzdő hozzáállásáról, a vajdasági zenészlétről és a modern világ Don Quijotéjéről Sóti Juli, a Sin Seekas énekesnője mesélt.
Kategóriák: Kultúra

Mulatósból rockba fordultak a szombati koncertek a XX. Joskar-Ola Napokon

2018, augusztus 13 - 00:25
Mulatóstól a rock klasszikusokig, avagy augusztus 11-én, a Joskar-Ola Napok zárónapján Matyi és a Hegedűs, Jolly és Suzy, valamint a Mokka Tribute koncertjeit örökítettük meg.
Kategóriák: Kultúra

Mini Herkulesek cross erőpróbája - Gyermek és ifjúsági verseny a XX. Joskar-Ola Napokon

2018, augusztus 12 - 19:45
Három korosztályban –óvodások, alsó tagozatosok, felső tagozatosok - versengtek a fiatalok a Hobbisták Önvédelmi SE szervezésében összeállított versenypályán a XX. Joskar-Ola Napok vasárnapján.
Kategóriák: Kultúra

A világzene Rolling Stonesa - A Les Négresses Vertes varázsa mit sem kopott 30 év alatt

2018, augusztus 12 - 18:00
Harminc évvel ezelőtt megjelent első stúdiólemeze, a Mlah dalait, valamint emlékezetes slágereit is előadta a Les Négresses Vertes a Sziget fesztivál világzenei színpadán péntek este. A legendás francia csapat először lépett fel magyarországi közönség előtt.
Kategóriák: Kultúra

Habán titkok nyomában - Verseghy Ferenc kiállítása a Városi Kiállítóteremben

2018, augusztus 12 - 01:00
Augusztus 11-én a habán kerámia Magyarországon való elterjedésének történetével ismerkedhettek meg az érdeklődők Verseghy Ferenc fazekas népi iparművész kiállításának megnyitóján. A tárlaton megcsodálhatták az ún. „izzótűz-színekben” pompázó gyönyörű kulacsokat, kancsókat, tálakat és tányérokat. A kiállítás a Körmendi Napok keretében tekinthető meg.
Kategóriák: Kultúra

Érzékeny és virtuóz - St. Martin jubileumi koncertje a herényi Szent György templomban

2018, augusztus 11 - 20:00
Könnyed, szórakoztató, hangulatgrádicsokat végigjáró jubileumi koncertet adott augusztus 10-én a herényi Szent György templomban St. Martin szaxofon- és pánsípművész.
Kategóriák: Kultúra

Elstartolt az Aranypatak Vers Fesztivál

2018, augusztus 11 - 11:30
Kezdetét vette Bozsokon a vasi versfolyam, a CASTANEA Egészséges Középkorúakért Egyesület és a Rózsabors Műhely által fémjelzett Aranypatak Vers Fesztivál.
Kategóriák: Kultúra

Szegedi Szabadtéri Játékok: saját produkciók a színpadon!

2018, augusztus 11 - 11:00
Két vendégjáték mellett hat saját produkciót tűz műsorára 2019-ben a Szegedi Szabadtéri Játékok – közölte Herczeg Tamás, a fesztivál igazgatója augusztus 6-án a Tisza-parti városban. Láthatjuk többek között a We Will Rock You című Queen-musicalt és a Szerelmes Shakespeare című film színpadi változatát, de részt vehetünk az ötszörös Tony-díjas Titanic musical premierjén is.
Kategóriák: Kultúra