Skip to Content

Vaskarika - Kultúra

Tartalom átvétel
Vaskarika a kultúracél
Frissítve: 29 perc 8 másodperc

A harmónia ünnepe - A Dance Jam évzáró gálája a Lovagteremben

8 óra 11 perc
A kőszegi Dance Jam tánccsoport Pünkösdhétfőn tartotta évzáró előadását. Műsoruk címe a Harmónia ünnepe volt, és a címhez méltóan a Jurisics-vár Lovagterme megtelt harmóniával.
Kategóriák: Kultúra

Nádasdy Történelmi Fesztivál Bora 2018 Nemzetközi Borverseny

2018, május 24 - 18:00
Nemzetközi megmérettetéssé nőtt a sárvári Nádasdy Történelmi Fesztivál Bora borverseny. A szervezők által 2014-ben életre keltett szűkebb régiós borverseny az évek alatt lépésről-lépésre folyamatosan bővült. 2017-ben a terveknek megfelelően elindult a határokon átívelő együttműködés, amely 2018-ban szélesebb körűvé vált.
Kategóriák: Kultúra

Értő kezek alatt formálódott versek – A Vers Világa a Berzsenyi Dániel Könyvtárban

2018, május 24 - 12:00
141 pályamű, közel 50 kiállított alkotás, a legtöbb illusztráció Bende Tamás: Merülünk és Szabó T. Anna Elhagy verséhez készült - Harmadszor hirdette meg a Berzsenyi Dániel Könyvtár a Vers Világa illusztrációs pályázatát. Az ünnepélyes eredményhirdetésre és a legjobb alkotásokból rendezett kiállítás megnyitójára a földszinti előadóteremben kerül sor.
Kategóriák: Kultúra

Movie Star - Elkészült a Zaporozsec új klipje

2018, május 24 - 09:00
Az új Zaporozsec videóban valami olyasmire számíthatunk, amit eddig még nem láttunk a zenekartól. A refrén diszkó hangulatában váratlanul elszabadulnak a dolgok és egy csipetnyi őrülettel fűszerezett lazaság dobja fel a hangulatunkat.
Kategóriák: Kultúra

Nagy lehetőség előtt áll a vasi banda, de ránk is szükségük van

2018, május 24 - 00:30
Kóbor Zsóka és Polgár Patrik a Fishing on Orfű saját szervezésű tehetségkutatójának döntőjébe kerültek, de ahhoz hogy győzzenek, a mi szavazatunkra is szükségük van!
Kategóriák: Kultúra

Megkezdődött az V. Savaria Nemzetközi Filmszemle

2018, május 23 - 16:00
Megkezdődött az V. Savaria Nemzetközi Filmszemle szerdán Szombathelyen, amelyre a szervezők tájékoztatása szerint több mint kétszáz filmet neveztek be alkotóik dokumentumfilm, filmetűd és kisjátékfilm, valamint idén először diákfilm kategóriában.
Kategóriák: Kultúra

A titokzatos hódító – Megjelent Rozán Eszter Hotel Csillagfürt című regénye

2018, május 23 - 11:24
Hotel Csillagfürt címmel jelent meg a Szülőföld Kiadó gondozásában a legújabb, immár 6. könyve. A regény Hévízen játszódik, hősei kikapcsolódni, vagy éppen gyógyulni mennek a kisváros elegáns, felhőtlen nyaralást biztosító hoteljébe. Az események azonban váratlan fordulatot vesznek, Alex Puchner döntő hatást gyakorol mindannyiuk életére.
Kategóriák: Kultúra

Zalacsányban piknikezik Al Di Meola - Pénteken indul az Örvényeshegy Piknik 2018

2018, május 23 - 11:00
Összművészeti fesztivál a zalai dombok között május 25. és 27. között - Az Örvényeshegy Piknik koncertekkel, színházzal, irodalommal és finom borokkal várja az érdeklődőket május 25. és 27. között Zalacsányban. Fellép a világ egyik legjobb gitárosa, Al Di Meola, Pély Barna, Szabó Balázs Bandája, a Jónás Vera Experiment, a Mongooz and the Magnet, a Momentán Társulat, Varró Dániel és Molnár György, Szalóki Ági és Bognár Szilvia.
Kategóriák: Kultúra

Az Ismerős Arcok és a Lord tette fel a pontot a Gencsapáti Pünkösdi Fesztivál négy napjára

2018, május 22 - 01:30
Pünkösdhétfő, a fesztivál utolsó napja a nemzeti rock nagyágyúját, az Ismerős Arcokat, valamint a helyi rock idol Lordot állította színpadra Gencsapátiban. A fesztivált stílusosan a Mokka Tribute Band rock örökzöldjei zárták.
Kategóriák: Kultúra

Mészáros Máté és Mádi László InSoundOut című előadása nyerte a 8. Monotánc Fesztivál közönségdíját

2018, május 22 - 00:15
Szombat este zárult a 8. Nemzetközi Monotánc Fesztivál, amelyen a közönség szavazatai alapján a Monodíjat Mészáros Máté és Mádi László InSoundOut című előadása kapta.
Kategóriák: Kultúra

Ők lettek az V. Vincze Ferenc Szólótáncverseny díjazottjai

2018, május 21 - 21:00
A Gencsi Söprű Néptáncfesztivál előzeteseként rendezték meg immár ötödször a Vincze Ferenc Szólótáncversenyt, melyen 76 versenyző 41 produkcióját láthatta a közönség és a szakmai zsűri.
Kategóriák: Kultúra

Rock a nevem! - Gencsapáti Pünkösdi Fesztivál 2018

2018, május 21 - 16:00
Május 20-án a rockzene gyűjtötte maga köré rajongóit a Gencsapáti Pünkösdi Fesztiválon. S hogy mennyien vallják magukénak, hogy "rock a nevem"? Gombostűt sem lehetett leejteni a "fesztiválzöldben", annyian tomboltak a Republicra, Roadra, Tankcsapdára.
Kategóriák: Kultúra

Retro nap az I. Jánosházi Pünkösdi Fesztiválon

2018, május 21 - 14:15
A retro napot Dred és Doris nyitotta remek dalaikkal, 220 felett száguldottak a jókedv felé. A következő fellépő Csordás Tibi volt, aki egykor a Fiesta zenekar frontembere volt. Latinos dallamaival feltüzelte a közönséget, a Neoton Família koncertjére, ami hosszú, de annál tartalmasabb volt remek dalokkal, szívhez szóló üzenetekkel Csepregi Évától. A Völgyesi Gabi vezette Unique akusztikus koncertet adott, ami után a rendezvény programja a kétezres évek derekára repítette a résztvevőket: Peat Jr. & Fernando feat Sheela, valamint DJ Szatmári és Jucus hozták el Jánosházára a retro hangulatot. A programot a Retro Face-ek Disco zárta, ami egy kis bepillantást engedett a mai zenei világba is.
Kategóriák: Kultúra

A hagyományőrzés hagyománya - XXII. Gencsi Söprű Regionális Néptáncfesztivál

2018, május 21 - 12:30
Május 20-án huszonkettedik alkalommal rendezték meg a Gencsi Söprű Regionális Néptáncfesztivált, amin huszonkét műsorszámnak tapsolhatott a közönség a magyar és a nemzetiségi folklórt táncban és viseletben is szemet gyönyörködtetően képviselő előadások sorában.
Kategóriák: Kultúra

A rockzene ünnepe az I. Jánosházi Pünkösdi Fesztiválon

2018, május 20 - 12:30
Két napig az ünneplésé a főszerep a jánosházi Kossuth téren, ahol a rendezvénysátor neves előadók fellépésének ad otthont. Szombaton a rockzene szerelmesei mulathatták ki magukat a B52, az Ossian, az Ismerős Arcok és az Egészséges Fejbőr koncertjein.
Kategóriák: Kultúra

Szombaton is nagyot szólt a Gencsapáti Pünkösdi Fesztivál!

2018, május 20 - 12:00
A fesztivál második napja is "full házzal" és óriási bulihangulattal ment Gencsapátiban. Ez nem is csoda, hiszen olyan előadók tolták az egekbe a hangulatot, mint a Margaret Island, a Csík zenekar, a Punnany Massif és az EDDA. A napzáró retróparti pedig meghozta az immár elmaradhatatlan konfettiesőt is! Rengeteg fotó a szombati napról!
Kategóriák: Kultúra

Táncrapszódia - A Magyar Nemzeti Táncegyüttes előadása Körmenden (videóval)

2018, május 20 - 02:00
Május 18-án a körmendi Batthyány Örökségközpont színháztermében lépett fel műsorával a Magyar Nemzeti Táncegyüttes. A táncos forgatagban 20 pár váltotta egymást, akik különféle tájegységek táncait mutatták be. Kísért a Magyar Nemzeti Táncegyüttes zenekara.
Kategóriák: Kultúra

Szeresd a remixet is, ne csak az eredetit - Karjaidban (Sean Darin Remix)

2018, május 20 - 01:00
"...amikor a csontodig foszlik le rólad a hajnali fél hatos valóság, és a nagykörút fénye meggyűri a redőket a szemed alatt.. a szeretetszomjtól melletted ziháló lény szemében meglátod a régóta tovatűnt magadat.. hunyorít-simogat-átölel-táncol... két meztelen test, egymásba gabalyodva keringőzik a pesti éjszakában" - Ez mind a „Karjaidban".
Kategóriák: Kultúra

Cannes: magyar versenyfilm nyerte a kritikusok különdíját

2018, május 19 - 17:00
Szilágyi Zsófia Egy nap című filmje nyerte el szombaton a Filmkritikusok Nemzetközi Szövetségének (FIPRESCI) kategóriadíját a 71. cannes-i filmfesztivál párhuzamos válogatásaiban bemutatott első és második filmek közül.
Kategóriák: Kultúra

Konfettieső és hatalmas bulihangulat a Pünkösdi Fesztivál első napján

2018, május 19 - 16:00
Május 18-án, pénteken hatalmas tömeg előtt elstartolt a Gencsapáti Pünkösdi Fesztivál. Az első napon Deniz, Rúzsa Magdi és az Ocho Macho adott frenetikus hangulatú koncertet. Hatalmas képgalériával idézzük fel az este legjobb pillanatait!
Kategóriák: Kultúra