Skip to Content

Vaskarika - Kultúra

Tartalom átvétel
Vaskarika a kultúracél
Frissítve: 9 perc 29 másodperc

Az ügyfélpult is 'Sokat bírt' a Blahalouisiana MMIK-s koncertjén

6 óra 29 perc
Az MMIK-ban adott nagysikerű, közel teltházas koncertet szombat este az idén tízéves Blahalouisiana zenekar. A fehérvári alapítású banda ötödik albumára készül, ennek első, március elején megjelent daláról kapta nevét a „Sokat bír” elnevezésű turné, melynek a szombathelyi volt idei záróakkordja.
Kategóriák: Kultúra

XXVII. Mazsorett Gála a Sárvár Arénában

2022, december 4 - 16:00
Látványos táncshow-t hozott a XXVII. Mazsorett Gála a Sárvár Arénában, ahol valamennyi korosztályával fellépett a 30 éves, Nívó díjas Sárvár Városi Mazsorett Együttes.
Kategóriák: Kultúra

Gyűjtői csemege jelenik meg az Omega életműsorozatában

2022, december 4 - 12:00
Gyűjtői csemege jelenik meg a napokban az Omega együttes életműsorozatában. Az eredetileg 1972-ben kiadott Élő Omega az 50. évfordulóra díszdobozban, négy CD-s verzióban, számos ritkasággal is elérhető.
Kategóriák: Kultúra

Hangszeres tánc Bach műveire - Barokk advent a Savaria Szimfonikus Zenekarral

2022, december 4 - 02:00
Emlékezetes adventi hangversenyt hallhatott a közönség december 2-án a Bartók Teremben, Bach szellemében. A nagy szimfóniákat, oratóriumokat s korunk zenéjét is élvezetesen, magas minőséggel megszólaltató Savaria Szimfonikus Zenekar műsorán ezúttal egész estét betöltő barokk műsort hallhattunk Kővári Péter vezényletével.
Kategóriák: Kultúra

Márió és az Isis Big Band adventi koncertje Bükön (dec. 4.)

2022, december 4 - 01:10
December 4-én, advent második vasárnapján fél 6-kor Márió és az Isis Big Band ad ünnepi koncertet Bükön, a Művelődési Központ színháztermében.
Kategóriák: Kultúra

„Emlékszem a hangodra, és újrafestem a képet” – Fatal Error klippremier

2022, december 3 - 01:15
Év végi turnéjának közepén jár a Fatal Error. A zenekar számára a 2021-es év a Művirágok karneválja duplalemez dalainak megírásával, és stúdiómunkálataival telt, 2022-ben pedig ezeket a dalokat viszik el az ország különböző pontjaira. A duplalemez második korongjának Újrafestem című dalához készített most videoklipet a csapat.
Kategóriák: Kultúra

„A feminista filmművészet úttörő alkotását” szavazták meg mindenidők legjobb filmjének

2022, december 2 - 18:00
Minden idők legjobb filmjének választotta meg a feminista filmművészet úttörő alkotását, a 2015-ben meghalt Chantal Akerman belga rendező-forgatókönyvíró Jeanne Dielman, 1080 Brüsszel, Kereskedő utca 23. I-II. című filmjét a brit filmintézet folyóirata, a Sight and Sound - adta hírül a BBC hírportálja pénteken.
Kategóriák: Kultúra

UNESCO szellemi kulturális örökség lett a magyar vonós zenekari hagyomány

2022, december 2 - 16:30
A magyar vonós zenekari hagyomány és a lipicai lótenyésztés is felkerült az UNESCO (az ENSZ Nevelésügyi, Tudományos és Kulturális Szervezete) szellemi kulturális örökség listájára a világszervezet 17. ülésszakán.
Kategóriák: Kultúra

A Capella Savaria adventi hangversenyei (dec. 10-11.)

2022, december 2 - 14:45
A szombathelyi Ferences templomban és a sárvári ZeneHázában lép fel adventi műsorával jövő hétvégén a Capella Savaria.
Kategóriák: Kultúra

A 100 Tagú Cigányzenekar és Tóth Vera koncertje a Sportházban

2022, december 2 - 12:30
December 2-án Szombathely volt a Lendvai Csócsi József főprímás vezette 100 Tagú Cigányzenekar adventi turnéjának nyitóállomása, amin a két héttel ezelőtti Hollywood Classicson is hatalmas közönségsikert arató Tóth Vera lépett fel vendégénekesként. Előadásukban a komolyzene mellett tradicionális magyar cigánymuzsika is felcsendült, Tóth Vera pedig örökzöld slágerekkel "ültette a nosztalgiavonatra" az est közönségét.
Kategóriák: Kultúra

Adventi hangverseny Bach szellemében a Bartók Teremben

2022, december 2 - 01:15
Adventi koncertjének főpróbáját tartotta csütörtökön este a Savaria Szimfonikus Zenekar, ami nemcsak csodálatos, lélekmelengető repertoárja miatt nyújt majd várhatóan az ünnepkörhöz méltó zenei élményt, hanem azért is, mert a Tihanyi Bencés Apátság pozitív orgonája is főszerephez jut benne, Lakner-Bognár András jóvoltából. Adventi hangverseny december 2-án, 19 órakor a Bartók Teremben!
Kategóriák: Kultúra

Ismét várja a jelentkezőket A Dal

2022, december 1 - 17:30
A Duna TV élő show-ja jövőre is a nézőkkel együtt keresi az ország legjobb dalát és a közönségkedvenc produkció elnyeri „Az Év Dala 2023” címet. A dalversenyre január 13-ig lehet jelentkezni.
Kategóriák: Kultúra

Ma nyílik Kőszeg Város Fúvószenekarának adventi kalendáriuma

2022, december 1 - 15:45
Kőszeg Város Fúvószenekara immár harmadik alkalommal vette fel és rögzítette zenés adventi kalendáriumát. December 1-jétől 24-ig minden nap este nyolc órakor mutatják be kalendáriumuk újabb darabját, azaz nyitják ki az újabb ablakot a YouTube videómegosztó portálon.
Kategóriák: Kultúra

Balogh János lesz a Bájoló következő vendége a Berzsenyi Dániel Könyvtárban (dec. 2.)

2022, december 1 - 13:00
Folytatódik a Vas megyei tehetségeket bemutató, beszélgetéssel egybekötött programsorozat, a Bájoló. December 2-án délután Balogh Jánossal beszélget a sorozat ötlet- és házigazdája, Boros Ferenc. A rendezvény helyszíne az 1. emeleti kölcsönzőtérre változott!
Kategóriák: Kultúra

Újra kiadták Michael Jackson Thriller albumát

2022, december 1 - 11:15
Eredeti megjelenése 40. évfordulóján újra megjelent Michael Jackson Thriller című lemeze, amely minden idők legnagyobb példányszámban elkelt albuma.
Kategóriák: Kultúra

Tóth Verával lép fel a 100 tagú Cigányzenekar az Sportházban

2022, december 1 - 09:45
Decemberben indul a világhírű 100 tagú Cigányzenekar adventi turnéja, melynek első állomása Szombathely lesz december 1-jén 19.00 órakor. Vendég: Tóth Vera
Kategóriák: Kultúra

Egyiptomiak ezrei követelik vissza a British Museumtól a Rosetta-követ

2022, december 1 - 01:55
Két petícióban egyiptomiak ezrei követelik vissza a londoni British Museumtól a híres Rosetta-követ, amelynek kulcsszerepe volt az egyiptomi hieroglifák megfejtésében, aminek most van a 200. évfordulója.
Kategóriák: Kultúra

65 éves Szombathely Város Koncert Fúvószenekara - Jubileumi koncert a Bartók Teremben

2022, december 1 - 01:15
A december 10-i hangversenyre szeretettel várják a zenekar egykori tagjait, segítőit és a fúvószene kedvelőit!
Kategóriák: Kultúra

Így szól az Érik a szőlő a 37-es úton - Új zenélő út épült, egy népdalt játszik az autósoknak

2022, november 30 - 14:45
Hétfőn átadták Magyarország második zenélő útját a Szerencsig négysávossá váló 37-es főút fejlesztésének részeként.
Kategóriák: Kultúra

Adventi esték a Szalézi templomban (dec. 17-18.)

2022, november 30 - 13:20
December 17-18-án a szombathelyi Szent Kvirin (Szalézi) templomban két meghitt hangulatú adventi koncertre várják a közönséget.
Kategóriák: Kultúra