Skip to Content

Vaskarika - Hírek

Tartalom átvétel
Vaskarika a kultúracél
Frissítve: 9 perc 58 másodperc

Túracipőt felhúzni! - Kilátók Vas megyében IV. rész

5 óra 15 perc
Ismered Vas megye kilátóit? Biztosan lesz olyan, amiről még nem is hallottál! Most sorra vesszük, neked pedig nem marad más hátra, mint elővenni a túracipőt és felkeresni őket! A negyedik részben a káldi Scherg Lőrinc-kilátót mutatjuk be.
Kategóriák: Friss

7 tipp, hogyan varázsold otthonossá a lakásod képekkel

5 óra 35 perc
Ma már nem kell sok pénzt költeni azért, hogy minőségi dekorációd legyen a falon, mert már léteznek olyan oldalak, ahol viszonylag olcsón tudsz design képeket vásárolni print vagy más néven poszter formájában.
Kategóriák: Friss

Sárváriak ezer arca - Könyvbemutató a sárvári múzeumban (szept. 28.)

5 óra 45 perc
Sárváraikat bemutató könyv jelenik meg a közeljövőben. A Sárváriak ezer arca című kötetet először szeptember 28-án, pénteken 17 órakor ismerheti meg a publikum a Nádasdy Ferenc Múzeum dísztermében.
Kategóriák: Friss

Jubilál a Sok-Szín-Feszt! - Ismertetjük a tizedik büki színjátszófesztivál programját

2018, szeptember 19 - 12:30
A Sok-szín-pad Társulat színjátszó fesztiválja ismét várja a színházkedvelő közönséget, ugyanis október 5-6. között tizedik alkalommal telik meg a Büki Művelődési Központ színjátszókkal. A helyi csapat, a Sok-Szín-Pad Társulat jubileumi házi fesztiválját szervezi a hétvégére. A jókedv garantált!
Kategóriák: Friss

Foglyok: filmen a Rákosi-rendszer legsötétebb napjai - Ilyen lesz Deák Kristóf új filmje

2018, szeptember 19 - 10:40
Az abszurd és a drámai hangvétel között egyensúlyoz Deák Kristóf Foglyok című tévéfilmje, amely a Rákosi-rendszer legsötétebb napjaiban játszódik. Deák Kristóf eddig rövidfilmeket és sorozatokat készített, a Foglyokat egy köztes állomásnak tekinti. „Még az első nagyjátékfilmem előtt szerettem volna letenni az asztalra egy kisebb lélegzetű, 75–80 perces tévéjátékot” – mondta. A főszerepet Sodró Eliza, a Weöres Sándor Színház volt színésze alakítja.
Kategóriák: Friss

Bor és szex: a bor csodát tesz az ágyban

2018, szeptember 19 - 07:30
A rendszeres borfogyasztás újabb jótékony hatásáról láttak napvilágot tanulmányok. Ezúttal a bor és a szex kapcsolatát boncolgatják a kutatók.
Kategóriák: Friss

Nyolcvanöt szál rózsát kapott Vásáry Tamás karmester

2018, szeptember 19 - 00:30
A 85 éves Vásáry Tamás zongoraművészt, karmestert köszöntötték a Magyar Rádió Művészeti Együttesei évadnyitó koncertje előtt szeptember 17-én a Zeneakadémián. Vásáry Tamást Fekete Péter kultúráért felelős államtitkár köszöntette, az idén 75 éves Magyar Rádió Szimfonikus Zenekara pedig 85 szál rózsát ajándékozott az örökös tiszteletbeli zeneigazgatónak.
Kategóriák: Friss

Ray Charles emlékkoncert az Isis Big Banddel (szept. 23.)

2018, szeptember 19 - 00:15
Egy zseniális vendégénekessel, Uros Peric-csel és három vokalistával ad közös koncertet - Magyarországon először! - az Isis Big Band. A repertoáron Ray Charles tekintélyes életművéből válogatnak az előadók.
Kategóriák: Friss

Torna Világkupa: huszonnégy ország százhúsz versenyzője Szombathelyen

2018, szeptember 18 - 17:30
Huszonnégy ország százhúsz versenyzője méri össze tudását péntektől vasárnapig Szombathelyen, a 25 ezer euró összdíjazású Swietelsky HUN torna challenge világkupán, melyet ezúttal is az Aréna Savariában rendeznek.
Kategóriák: Friss

Majdnem dokumentumfilm a Blahalouisiana-ról

2018, szeptember 18 - 14:15
Áldokumentumfilmet forgatott a zenekar legújabb, „Nekem az nem elég” című számához. „Szándékosan túljátszottuk a szerepünket, és kifigurázzuk azokat a sztereotípiákat, amelyek körülveszik az együttest” – mondta Schoblocher Barbara.
Kategóriák: Friss

Hétvégén minden a bringázásról szól Kőszegen, az Autómentes Napon (szept. 16-22.)

2018, szeptember 18 - 12:00
Szeptember 16-22. között az Európai Mobilitási Hét részeként Autómentes Nap lesz Kőszegen. Ingyenes kerékpár állapotfelméréssel, gyógyteakóstolóval, kerékpáros ügyességi versennyel, kerékpártúrával, valamint 10. Perfect Change - Metex'05 Citycross Mountainbike körversennyel várják az érdeklődőket.
Kategóriák: Friss

Kötélugrós élménybeszámoló és Csendes-tárlat - A Herényiek Háza programjai (szept. 26-28.)

2018, szeptember 18 - 10:00
Szeptember 26-án Herényi Esték sorozatban a Szombathelyi Kötélugró Klub élménybeszámolójára, szeptember 28-án pedig Csendes Csaba festőművész Feketén, fehéren c. kiállításának megnyitójára várják az érdeklődőket a Herényiek Házába.
Kategóriák: Friss

Hol járunk, kitalálod? - Helytörténeti érdekességek megyehatárok nélkül

2018, szeptember 18 - 00:35
Kevésbé szem előtt levő város-, épület- és alkotásrészleteket villantunk fel, a feladat pedig egyszerű: ki kell találni, melyik városban, épületben, szobron stb. található. A játék nem csak Vas megyére korlátozódik, úgyhogy várjuk feladványként olvasóink fotóit is!
Kategóriák: Friss

Kőkemény ritmusözön az A38-on - A Ben Poole Band és a Henrik Fleischlader Band koncertje

2018, szeptember 18 - 00:20
A kora ősz egyik várt hazai rockeseményére szeptember 12-én került sor a fővárosi A38 hajón. Két európai rock-blues csapat, a brit Ben Poole Band, akik az "Anytime You Need Me" című, és a német Henrik Fleischlader Band a Hands On The Puzzle című, a hetekben a polcokra dobott új albumaik bemutatására vállalkoztak, és a szerencsénknek köszönhetően turnéik csatlakozóvárosa éppen Budapest volt. Gróf István koncertbeszámolója.
Kategóriák: Friss

Vidám csíny a könyvtárban - Horváth Imre komolyzenei előadása (szept. 21.)

2018, szeptember 18 - 00:10
Folytatódik a Berzsenyi Dániel Könyvtár nagysikerű sorozata, melynek középpontjában a komolyzene áll. Szeptember 21-én 17 órakor várják az érdeklődőket Horváth Imre előadására, melyen érdekes részleteket tudunk meg a Richard Strauss műről Till Eulenspiegel vidám csínyein keresztül.
Kategóriák: Friss

Jótékonysági koncert a krónikus beteg gyermekek megsegítésére (szept. 21.)

2018, szeptember 17 - 14:30
A Savaria Szimfonikus zenekar támogatásával jótékonysági koncertre várják az érdeklődőket szeptember 21-én 18 órakor a Bartók Terembe!
Kategóriák: Friss

Felevad Duó Körmenden, Müller Péter Sziámi AndFriends a Madách Színházban

2018, szeptember 17 - 13:00
Besúgók és provokátorok egy színpadon? Ezek, vagy a világot "jelentő" deszkák, vagy Müller Péter Sziáminak van hozzá köze. Vendégek: Pintér Béla, Stefanovics Angéla, Thuróczy Szabolcs, Másik János és Kiss Llaci.
Kategóriák: Friss

Alföldi Róbert büszke rá, hogy egyenes ember tudott maradni

2018, szeptember 17 - 12:00
Alföldi Róbert és Szily Nóra lebilincselő pódiumbeszélgetésének voltak tanúi Kazincbarcikán, az Egressy Béni Művészeti Központ vendégei. Alföldi keménykezű rendező, még Törőcsik Marit is szigorúan csendre intette és leültette a helyére, mikor a legendás színésznőnek egy próba során beszélgetni támadt kedve.
Kategóriák: Friss

Kerekdomb Fesztivál: újabb rekord született Tokaj-hegyalján

2018, szeptember 17 - 11:00
A Csík Zenekar megtáncoltatta, Pokorny Lia megsiratta és megnevettette a tállyai Kerekdomb Fesztivál közönségét - 4 nap, 17 borászat, 1 pálinkafőzde, 9 programhelyszín és közel 100 program várta a látogatókat az idei Kerekdomb Fesztiválon, ahol megdőlt az eddigi nézőszám rekord. Csütörtöktől vasárnapig több mint négyezren vettek részt a koncerteken, a teltházas színházi előadásokon, filmvetítéseken, irodalmi és gyerekprogramokon.
Kategóriák: Friss

Virágzó nemesi és polgári élet, pajzán históriák a XIX. és XX. századi Kőszegen

2018, szeptember 17 - 01:00
A Kulturális Örökség Napján tettünk egy sétát Kőszeg utcáin a "visszavonultságba húzódó családok" palotái és udvarházai között. Söptei Imre, a városi levéltár igazgatója nemcsak a kapukig kísért bennünket, hanem jelképesen a függönyöket is elhúzta az ablakokon, hogy beláthassunk a volt városlakók mindennapi életébe.
Kategóriák: Friss