Skip to Content

Vaskarika - Hírek

Tartalom átvétel
Vaskarika a kultúracél
Frissítve: 16 perc 27 másodperc

Arany Medál-díj 2019 – Újra szavazhatunk a legjobb művészekre

6 óra 56 perc
Idén decemberben hat kategóriában, tizenkettedszer hirdetik ki az Arany Medál-díj nyerteseit. A kizárólag a közönség szavazatai alapján odaítélt kulturális elismerést olyan színművészek, rendezők és írók vehetik át, akik az idei évben közreműködtek hazai film vagy színdarab létrejöttében, illetve önálló kötetet publikáltak.
Kategóriák: Friss

A 21. Isis Dance Open vendégfellépőinek műsora

2019, október 21 - 16:20
Október 19-én rendezték meg a Sportházban az Isis Dance Open 2019 táncversenyt. Az est során közreműködött a LORIGO TSE formációja, a Galaxy Rock & Roll Club és Ruben La Voz énekes.
Kategóriák: Friss

Körmend Város Ünnepnapjai 2019 részletes programja (okt. 24-28.)

2019, október 21 - 10:45
Körmend ötnapos ünnepnapján színházi előadások, Kowalsky meg a Vega és Follow the Flow koncertek, díszmadár kiállítás, ünnepi könyv- és filmbemutató és ünnepi gálaműsor is várja az érdeklődőket.
Kategóriák: Friss

Nyert a Gombkötő-Laskovics páros a lánykéréssel is feledhetetlenné tett 21. Isis Dance Open OTP Bank Kupán

2019, október 21 - 01:00
Szerencsét hozott a 21-es szám a Gombkötő Balázs - Laskovics Petra párosnak, akik a LORIGO TSE táncosaiként megnyerték az Ifjúsági-Felnőtt Tíztánc ranglistaversenyt. Petra számára arról is emlékezetes marad a szombati nap, hogy az eredményhirdetést követően a versenydobogón megkérték a kezét. Gratulálunk!
Kategóriák: Friss

Ilyen volt az Orsolya-napi vásár vasárnapja

2019, október 21 - 00:30
18. alkalommal rendezték meg Kőszegen, a történelmi belváros egyedi hangulatú terein és utcáin a „Natúrpark ízei”-Gasztronómiai fesztivált és Orsolya napi vásárt. A vásári forgatag mellett az Ataru Taiko, a Góbé és a Langaléta Garabonciások műsorát kaptuk lencsevégre.
Kategóriák: Friss

Ötven éve hunyt el Jack Kerouac, az Úton szerzője

2019, október 21 - 00:10
Ötven éve, 1969. október 21-én halt meg Jack Kerouac amerikai író, a beatmozgalom névadója, az Úton című kultuszmű szerzője.
Kategóriák: Friss

21. Isis Dance Open - Klubközi versenyek a Sportházban

2019, október 20 - 17:00
Október 19-én rendezték meg az Isis Dance Open OTP Bank Kupa klubközi és ranglistaversenyt az AGORA Művelődési és Sportházban, amelyre előzetesen több mint 200 nevezés érkezett. Kora délutántól klubközi versenyek zajlottak gyermek, junior, ifjúsági és felnőtt korosztályban, latin táncban.
Kategóriák: Friss

Őszi gasztrotúrák a Balaton körül

2019, október 20 - 07:25
Szüret után az újboroké, a hozzájuk társított ételeké és a nagy sétáké a főszerep. A Balaton őszi világának felfedezéséhez biztosított gasztronómiai túrákon egyikből sem lesz hiány.
Kategóriák: Friss

„Nem tudom, hogy ki a közönség” - Beszélgetés Szőcs Petrával és Nagy V. Gergővel

2019, október 20 - 01:00
Szőcs Petra első nagyjátékfilmje, a Déva tavaly Velencében debütált. A hazai bemutató október 22-én lesz az Uránia Nemzeti Filmszínházban. A filmtett.ro a rendezővel és a film társ-forgatókönyvírójával, Nagy V. Gergővel beszélgetett költőiségről, mágiáról és a nehéz szeretetről.
Kategóriák: Friss

Jocipő! - Pápai Joci koncertje a Dr. Lupo Cipőbolt börzéjén

2019, október 20 - 00:15
Október 19-én, szombaton Pápai Joci adott koncertet a rábapatyi Dr. Lupo Cipőbolt börzéjén. Jocit a nagyközönség a Megasztár tehetségkutatójában ismerhette meg. 2017-ben képviselte hazánkat az Eurovíziós Dalfesztivál kijevi döntőjén, ahol "Origó” című dala a 8. helyen végzett. A Dal 2019-be "Az én apám" című dalával a műsor magyarországi története során ő lett az első előadó, aki másodszor is meg tudta nyerni a válogatót, így ismét ő képviselhette hazánkat a 64. Eurovíziós Dalfesztiválon, Tel-Avivban.
Kategóriák: Friss

50 év rock & blues - Jubileumi koncertet adott Török Ádám és a Mini a Bartók Teremben

2019, október 19 - 13:30
Török Ádám korunk egyik legjobb rock-blues fuvolistája, énekese, dal- és szövegírója, a műfaj hazai ősmotorja. Október 18-án a Bartók Teremben adott jubileumi koncertet a Minivel, amin legsikeresebb dalait - Asztalhoz leültem, Gőzhajó, a Kereszteslovag, a Vissza a Városba, a Kell a barátság, Kolduskirály - is hallhatta a közönség.
Kategóriák: Friss

Ezek a leghangulatosabb őszi gasztrofesztiválok

2019, október 19 - 01:00
Parázson sült gesztenye, bundában sült süllő, tökös rétes, és finom borok. Megéri elindulni és felfedezni a legfinomabb és hangulatosabb gasztrofesztiválok valamelyikét!
Kategóriák: Friss

HétVÉGe - Pokolgép, előforradalmi zen punk est és lemezbörze a Végállomásban (okt. 19-22.)

2019, október 19 - 00:25
Október 19-én, szombaton a Pokolgép adja immár hagyományos őszi koncertjét a Végállomásban, vendégük a Twister. Másnap, vasárnap immár második alkalommal kerül megrendezésre a szombathelyi Lemezbörze. Október 22-én, kedden pedig egy viszonylag új formáció, a Marthy Dharma mutatkozik be.
Kategóriák: Friss

Itt a kőszegi Orsolya napi vásár részletes programja (okt. 19-20.)

2019, október 18 - 17:45
Az idén 18. alkalommal rendezi meg Kőszegen a „Natúrpark ízei”-Gasztronómiai fesztivált és Orsolya napi vásárt a Jurisics-vár Művelődési Központ és Várszínház az Írottkő Natúrparkért Egyesület segítségével. A rendezvény előzményét Kőszeg egykori „nagyvására”, az Orsolya-napi Vásár adja, mely évszázadokon keresztül adott lehetőséget a kiváló helyi kézművesek termékeinek és a környék terményeinek eladására, cseréjére. Jelenleg a Kőszeg-hegyaljai települések hagyományos életmódjának bemutatására szerveződött egyesület kézművesei adják a portékák minőségi alapját.
Kategóriák: Friss

50 év rock & blues - Török Ádám és a Mini a Bartók Teremben (okt. 18.)

2019, október 18 - 13:30
Török Ádám korunk egyik legjobb rock-blues fuvolistája, énekese, dal- és szövegírója, a műfaj hazai ősmotorja. Október 18-án a Bartók Teremben ad koncertet a Minivel.
Kategóriák: Friss

Concordia 1859-2019 - Jubileumi programsorozattal ünnepel a kőszegi Concordia-Barátság Énekegyesület (okt. 25-27.)

2019, október 18 - 10:15
A kőszegi Concordia-Barátság Énekegyesület megalakulásának 160. jubileumát ünneplő rendezvénysorozat október 25-27. között zárul.
Kategóriák: Friss

Kirándulástippek: San Leo, avagy vissza a középkorba!

2019, október 18 - 07:15
Ahogy a hazai nappalok rövidülnek, egyre inkább visszavágyunk az olasz nyárba! Képeinkkel különleges utazásra hívjuk az olvasókat: Emilia-Romagna tartományba, Rimini megyébe utazunk!
Kategóriák: Friss

Falu és város – Kiállításmegnyitó és előadás a Savaria Múzeumban

2019, október 18 - 00:45
A Savaria Múzeum kőtárában október 17-én rendezték meg a KépTér sorozat negyedik, egyben utolsó előadását, amely a korábban megnyílt kiállítások következő lépcsőfoka.
Kategóriák: Friss

Őszi szabadtéri termálfürdőzéssel is erősíthető az immunrendszer

2019, október 18 - 00:20
Őszi szabadtéri termálfürdőzésre buzdítanak a sárvári turisztikai szakemberek. Haller Ferenc, a Sárvár Tourist & TDM Nonprofit Kft. ügyvezetője szerint az októberi, november eleji wellness-szel az ilyenkor gyakoribb betegségekkel szemben is ellenállóbbá tehetjük az immunrendszerünket. Ilyenkor van még ugyanis lehetőségünk arra, hogy a szervezetünkben a napfény hatására termelődő D-vitaminból valamennyit raktározzunk a téli megfázásos időszakra. Mindezeket a sárvári Spirit Hotel Thermal Spa Myspirit programjának főorvosa, dr. Tatár Ákos is megerősíti, illetve kiegészíti még néhány nagyon fontos tudnivalóval.
Kategóriák: Friss

Elstartolt a 19. Kaleidoszkóp VersFesztivál

2019, október 17 - 13:25
Szendrey Júlia eddig soha nem látott arcát, magányát, majd kiteljesedését láthatta a közönség a nyitónapon a 19. Kaleidoszkóp VersFesztiválon. Exkluzív irodalmi történetek, előadások, világhírű táncszínházi produkció és könnyűzenei estek várják a nagyérdeműt október 20-a vasárnapig a Váci Dunakanyar Színházban.
Kategóriák: Friss