Skip to Content

Vaskarika - Hírek

Tartalom átvétel
Vaskarika a kultúracél
Frissítve: 6 perc 38 másodperc

A rockzene ünnepe az I. Jánosházi Pünkösdi Fesztiválon

2018, május 20 - 12:30
Két napig az ünneplésé a főszerep a jánosházi Kossuth téren, ahol a rendezvénysátor neves előadók fellépésének ad otthont. Szombaton a rockzene szerelmesei mulathatták ki magukat a B52, az Ossian, az Ismerős Arcok és az Egészséges Fejbőr koncertjein.
Kategóriák: Friss

Szombaton is nagyot szólt a Gencsapáti Pünkösdi Fesztivál!

2018, május 20 - 12:00
A fesztivál második napja is "full házzal" és óriási bulihangulattal ment Gencsapátiban. Ez nem is csoda, hiszen olyan előadók tolták az egekbe a hangulatot, mint a Margaret Island, a Csík zenekar, a Punnany Massif és az EDDA. A napzáró retróparti pedig meghozta az immár elmaradhatatlan konfettiesőt is! Rengeteg fotó a szombati napról!
Kategóriák: Friss

Táncrapszódia - A Magyar Nemzeti Táncegyüttes előadása Körmenden (videóval)

2018, május 20 - 02:00
Május 18-án a körmendi Batthyány Örökségközpont színháztermében lépett fel műsorával a Magyar Nemzeti Táncegyüttes. A táncos forgatagban 20 pár váltotta egymást, akik különféle tájegységek táncait mutatták be. Kísért a Magyar Nemzeti Táncegyüttes zenekara.
Kategóriák: Friss

Szeresd a remixet is, ne csak az eredetit - Karjaidban (Sean Darin Remix)

2018, május 20 - 01:00
"...amikor a csontodig foszlik le rólad a hajnali fél hatos valóság, és a nagykörút fénye meggyűri a redőket a szemed alatt.. a szeretetszomjtól melletted ziháló lény szemében meglátod a régóta tovatűnt magadat.. hunyorít-simogat-átölel-táncol... két meztelen test, egymásba gabalyodva keringőzik a pesti éjszakában" - Ez mind a „Karjaidban".
Kategóriák: Friss

Cannes: magyar versenyfilm nyerte a kritikusok különdíját

2018, május 19 - 17:00
Szilágyi Zsófia Egy nap című filmje nyerte el szombaton a Filmkritikusok Nemzetközi Szövetségének (FIPRESCI) kategóriadíját a 71. cannes-i filmfesztivál párhuzamos válogatásaiban bemutatott első és második filmek közül.
Kategóriák: Friss

Konfettieső és hatalmas bulihangulat a Pünkösdi Fesztivál első napján

2018, május 19 - 16:00
Május 18-án, pénteken hatalmas tömeg előtt elstartolt a Gencsapáti Pünkösdi Fesztivál. Az első napon Deniz, Rúzsa Magdi és az Ocho Macho adott frenetikus hangulatú koncertet. Hatalmas képgalériával idézzük fel az este legjobb pillanatait!
Kategóriák: Friss

Őrült vagy zseni, vagy őrülten zseni? – Az Egy bizonyítás körvonalai a Weöres Sándor Színházban

2018, május 19 - 13:00
A salemi boszorkányok mellett egy másik dráma is magával ragadja a közönséget a bérletes sorozatban: az Egy bizonyítás körvonalai David Auburntól. Őrület és zsenialitás, titokzatos matematikai bizonyítás, szerelem - hívószavak, melyek már önmagukban a siker ígéretét hordozzák, a remek színészi alakítás és Horgas Ádám rendezése pedig ráteszi minderre a koronát.
Kategóriák: Friss

Ma még megnézheted, milyen pirót használ a Rammstein - Mobilis interaktív tudományos játszóház Szombathelyen (videóval)

2018, május 19 - 01:00
Többek közt LEGO-robot bemutató, látogatók által is kipróbálható kísérletek, természettudományos kísérleti bemutatók várják még szombaton a műszaki pálya iránt érdeklődőket. Ez az a kiállítás, ahol minden percben műszaki kütyük vesznek körül és mindig történik valami egészen váratlan! Ma még érdemes benézni a Belsikátorban található műszaki-természettudományos kiállításra, aminek attrakciói bent és a dokumentációs központ előtt is várják az érdeklődőket.
Kategóriák: Friss

Megmunkált forma és nyers energia - A Love Supreme a Trafóban

2018, május 19 - 00:30
Zene és tánc végsőkig letisztított, tökéletesen egymásra hangolt, szédítően harmonikus kettőse a Trafóban! Anne Teresa De Keersmaeker, a kortárstánc úttörő nagyasszonya és Salva Sanchis koreográfus közös munkája, az A Love Supreme érkezik ezúttal Budapestre. Négy Rosas-táncos indul el az utánozhatatlanul szabad jazz szaxofonos és zeneszerző, John Coltrane zenéjén keresztül a rejtelmesség, az érzékiség, a meditáció és az improvizáció útján.
Kategóriák: Friss

Folkfesztivál kerekedett a berlini nagykövetségen

2018, május 19 - 00:10
Nagy érdeklődés kísérte a szerdai a Magyarország Európában - Európa Magyarországon című zenediplomáciai rendezvényt a berlini nagykövetségen amin 23 művész, köztük Sebestyén Márta, Harcsa Veronika, Gyémánt Bálint, Andrejszki Judit, számos népzenész és táncos lépett fel.
Kategóriák: Friss

Eltáncolt tételek - Európai Quadrille Táncfesztivál 2018

2018, május 18 - 19:00
Május 18-án, pontban 12.00 órakor, polgármesteri sípszóra indult a napóleoni időben élt arisztokrácia divatos tánca, a francia négyes a szombathelyi AGORA-MSH-ban, 216 diák részvételével. A tánc az érettségizőknek szólt, iskolatársaik adták elő a közismert négytételes francia négyest.
Kategóriák: Friss

Az újragondolt klasszikusok mellett egy-két komoly meglepetést is tartogat az AGORA tavasszal és nyáron

2018, május 18 - 02:00
Az AGORA egyrészt hozza a kötelezőt, hiszen a jól megszokott programok idén is megrendezésre kerülnek, viszont mindenhol jelentős változásokra számíthatunk, sokkal színesebb programokat kínálnak 2018 második felére, amiben a gyermeknap, a Bloomsday, a Szentivánéj és a foci VB is jól megfér egymás mellett.
Kategóriák: Friss

Performansszal és kiállításmegnyitóval indult a 8. Monotánc Fesztivál

2018, május 18 - 00:45
A fesztivál hivatalos megnyitójára május 15-én került sor a Róth Miksa Emlékházban, a Gergye Krisztián Társulata bemutatója előtt.
Kategóriák: Friss

Ez vár a moziban májusban II.

2018, május 18 - 00:30
Láthatjuk a Deadpool második részét, egy különleges fantasyt Salma Hayek és Vincent Cassel főszereplésével, valamint a Könyvklub című filmet is, melynek hatvanéves főhősnői eldöntik, hogy elolvassák a Szürke ötven árnyalatát. Milyen filmekkel találkozhatunk a moziban május második felében? Cikkünkben erre a kérdésre adunk választ.
Kategóriák: Friss

Nemzetközi workshop a Weöres Sándor Színházban

2018, május 18 - 00:10
A Weöres Sándor Színház nemzetközi workshopnak ad otthon május 22-től 25-ig. A több vendég előadót felvonultató programon itt lesz például Csepeli György szociálpszichológus, szociológus.
Kategóriák: Friss

Mobilis interaktív tudományos játszóház Szombathelyen

2018, május 17 - 14:30
Győr egyik legújabb oktatási-turisztikai attrakciója, a Mobilis Interaktív Kiállítási Központ Európában is egyedülálló, tematikus tudományos játszóház. A magyar műszaki értelmiség napja és a közlekedési kultúra napja alkalmából a Mobilis-kiállítás május 18-án, pénteken és 19-én, szombaton Szombathelyre, az ELTE SEK Európai Dokumentációs Központjába (Szombathely, Berzsenyi tér 2.) költözik.
Kategóriák: Friss

Kristály Torony Kalandtábor 2018 - Napközis gyerektábor Bükfürdőn

2018, május 17 - 12:00
Szeretnél egy fergeteges kalandot átélni és a Kristály Torony hőse lenni? Táborozz egy izgalmas kalandparkban Bükfürdőn!
Kategóriák: Friss

Szokatlan szálláshelyek a földtől a csillagokig

2018, május 17 - 10:40
Napenergiával működtetett lakókocsi, világörökségi helyszínen fekvő, pompásan berendezett szőlésztanya, a senkiföldjén álló spártai jellegű favágókunyhó, alvóhordó a park közepén – Újabb egyedülálló szolgáltatással várja a turistákat Alsó-Ausztria. „Hin & Weg” (odáig & vissza) szlogen alatt olyan különleges szálláshelyeket kínál, amelyek által garantáltan emlékezetes lesz minden egyes ott töltött pillanat.
Kategóriák: Friss

Itt a 19. Lamantin Jazz Fesztivál és Improvizációs Tábor programja (jún. 24-30.)

2018, május 17 - 01:00
Egy héten át ismét a hazai dzsesszélet központjává válik Szombathely, ahol tizenkilencedik alkalommal tekerednek rá hangszereikre a világ élvonalába tartozó futamvirtuózok. 19 koncerten több mint félszáz zenész lép fel a június 24-30-ig esedékes improvizáció-folyamon - az eddigi évek megszokott színvonalán. A jazzfesztiválhoz a hagyományoknak megfelelően dzsesszt és egyéb improvizációs műfajokat oktató zenei tábor is kapcsolódik.
Kategóriák: Friss

Éjszakai fürdőzés Pál Dénessel a Sárvári Gyógyfürdőben (máj.

2018, május 16 - 19:00
Pénteken ismét hajnali 2-ig lehet a legjobb zenékre bulizni és fürdőzni a medencékben Sárváron. 22 órakor fellép az est sztárvendége, Pál Dénes! A belépő 19 óra után 1900 Ft.
Kategóriák: Friss