Skip to Content

Vaskarika - Hírek

Tartalom átvétel
Vaskarika a kultúracél
Frissítve: 22 perc 4 másodperc

A dér misztikuma - Téli fotóséta a körmendi Várkertben

1 óra 23 perc
Január 22-én tettünk egy délutáni sétát a tél deres takaróját magára öltő körmendi Várkertben. Magyarország legnagyobb kiterjedésű összefüggő kastélyparkjának idős fái, köztük a közkedvelt „Nagy Platán" is misztikus hatást keltett a téli lepelben.
Kategóriák: Friss

Ilyen volt a Gépipari Szakközépiskola szalagavatója a Sportházban

1 óra 53 perc
Január 24-én, pénteken tartották az AGORA-MSH-ban a Szombathelyi Műszaki Szakképző Iskola és Kollégium Gépipari Szakközépiskola szalagavató bálját. A szalagtűzés pillanataiért és a végzős osztályok produkciójáért kattintson a képekre.
Kategóriák: Friss

Bájos kettős a Bájolóban - Kóbor Zsóka és Polgár Patrik duójával indult a Bájoló hetedik évada

2020, január 24 - 19:30
Kóbor Zsóka és Polgár Patrik duója a korábbi teljes zenekaros felállás után 2018-ban alakult meg. Akusztikus, alternatív-pop örömzenét játszanak, abból a fajtából ahol a dalokban egyaránt fellelhető a múltba vágyódás, a szerelem, a szakítás és a fájdalom témája, de olykor teret kap a játékos vidámság is. Január 23-án velük indult a Bájoló hetedik évada a Berzsenyi Dániel Könyvtárban.
Kategóriák: Friss

5 év után újra lesz HS7 Orfűn

2020, január 24 - 15:20
A legbarátságosabb fesztivál hírében álló Fishing on Orfű közzétette teljes zenei programját, a napijegyek értékesítése is elindult.
Kategóriák: Friss

Gazdag Erzsi vers- és mesemondó verseny 2020

2020, január 24 - 14:45
A magyar kultúra napjához kötődve 2020-ban is megrendezték a Reményik Sándor Evangélikus Óvoda, Általános Iskola és AMI-ban a Gazdag Erzsi vers- és mesemondó versenyt, amire a város sok-sok általános iskoláján kívül vidékről, sőt, a határon túlról is érkeztek versenyzők.
Kategóriák: Friss

Jóga és rúdtánc – ezek voltak 2019 legmenőbb sporttevékenységei

2020, január 24 - 12:00
Az edzőteremben onnan lehet tudni, hogy itt a január, hogy se előtte, se utána nem áll sorba annyi ember, nem próbálnak annyian bejutni a jóga, spinning, kangoo, zumba és egyéb órákra.
Kategóriák: Friss

Muzzik Sztár - Zenemanók a Bartók Teremben

2020, január 24 - 02:45
Egy komolyzenei X-Faktornak is beillett a Zenemanók legújabb, ovisoknak és kisiskolásoknak szóló játékos komolyzenei műsora. A Savaria Szimfonikus Zenekar nagyszerű zenészei adták a tehetségkutató zsűrijét és szerencsepróbálóit. A háromtagú zsűri szmájlikkal jelezte, ki jut a döntőbe, amihez volt, akinek több jelmezben - ezt is értékelték! - és hangszeren kellett próbát tennie. Ez végül minden próbatevőnek sikerült, de talán legnagyobb sikere a Tini Ninja Teknőcök fúvóskvartettjének volt, akik a Banya dallal táncoltatták meg a show végén az apróságokat. A szimfonikusok ismét ötletes, kreatív és vidám komolyzenei ráhangolóval kedveskedtek a legkisebb korosztálynak.
Kategóriák: Friss

A Dal 2020 - Meghallgattuk a versenydalokat I. rész

2020, január 24 - 02:00
Ha már Esc-t ütött az MTVA az ESC-re, mi az Eurovíziós tétnélküliség ellenére is folytatjuk a hagyományt, és véleményezzük a 30 döntős dalt. Az első ötösben mindjárt egy vasi aktualitásokkal bíró kontingenssel konfiguráljuk popzene-fogyasztási szokásainkat Petőfi Rádió-módra, beindítva vele a szubjektív és virtuális ostorsuhogtatást a magyar zenei ugaron.
Kategóriák: Friss

Iparosbál, Asszonyfarsang, Torkos csütörtök - Bük februári programjai (febr. 1-27.)

2020, január 24 - 01:15
Iparosbál Kovács Katival, Asszonyfarsang, Torkos csütörtök, Tükrös zenekar koncertje és táncház, Farsangi felvonulás és Bábszínház is várja az érdeklődőket a Büki Művelődési és Sportközpont februári programkínálatában.
Kategóriák: Friss

Karikatúrát nem lehet rosszkedvűen csinálni – Miért szép Gyécsek Józseffel a Weöres Sándor Színházban

2020, január 23 - 13:30
Január 22-én ünnepeljük a Magyar Kultúra Napját. A Weöres Sándor Színház is kapcsolódott a megemlékezéshez a Miért szép című programjával, melynek során a szintén ezen a napon születésnapját ünneplő Gyécsek József festőművésszel ismerkedhettünk meg. Az esten közreműködött Oroszy Csaba, Jordán Tamás és Fűzfa Balázs.
Kategóriák: Friss

Ahol műveltség uralkodik, ott nincs ereje a műveletlenségnek - A Magyar Kultúra Napja Körmenden

2020, január 23 - 02:00
Január 22-én a Batthyányi Örökségközpont színháztermében emlékeztek meg a A Magyar Kultúra Napjáról Körmenden. Az ünnepi közönséget Laczó Tamás, a Körmendi Kölcsey Ferenc Gimnázium intézményvezetője köszöntötte, beszédet mondott Hadnagyné Vörös Márta, a Körmendi Kulturális Központ, Múzeum és Könyvtár igazgatója.
Kategóriák: Friss

Őket díjazta Szombathely a Magyar Kultúra Napján

2020, január 23 - 01:45
Január 22-én, szerdán adták át a Magyar Kultúra Napja alkalmából Szombathely város kulturális kitüntetéseit a Sportházban. "Kiemelkedő Kulturális Munkáért"-díjat kapott Balló László költő, Kiss Gyöngyi múzeumi gazdasági ügyintéző és Szarvas Magdolna ütőhangszeres művész, míg „A kultúra támogatásáért” díjat Mesits Katalin, a Szimfónia kávézó tulajdonosa vehette át. Az elismeréseket dr. Nemény András polgármester és Horváth Soma alpolgármester adta át a díjazottaknak.
Kategóriák: Friss

Leonardo tervrajzai keltek életre a Kölcsey Gimnázium galériájában

2020, január 23 - 01:25
A Magyar Kultúra Napjának részeként Csuka Imre mérnök-tanár és hallgatói által, Leonardo da Vinci tervrajzai alapján készített modellek kiállítása nyílt meg a Körmendi Kölcsey Ferenc Gimnázium galériájában.
Kategóriák: Friss

Átadták a Boldog Batthyány László díjat Körmenden

2020, január 23 - 01:10
Január 22-én a Batthyányi Örökségközpont színháztermében harmadik alkalommal adták át "A test és a lélek orvosa - Boldog Batthyány László díjat". Az elismerést idén Császár Tamás, a Zala Megyei Szent Rafael Kórház belgyógyász főorvosa vehette át. A díjátadón köszöntőt mondott Bebes István, Körmend Város polgármestere és Kovács Andorné, Batthyány-Strattmann László szülőfalujának, Dunakilitinek polgármestere. Az ünnepséget a Szombathelyi Egyházmegye és Körmend Városa közösen szervezte.
Kategóriák: Friss

Firkin és Saiid a Végállomásban (jan. 24-25.)

2020, január 22 - 14:15
Január 24-én, pénteken az ír muzsikák egyik legjelesebb hazai képviselője, a Firkin lép a Végállomás színpadára. Vendégük a Hetedik Ég - Eleven Hold Tribute Zselenszky Tamással megerősítve. Másnap az év első Hip-Hop partiján hosszú idő után ismét Szombathelyen Saiid.
Kategóriák: Friss

Összetartozás 100 – tánccal, dallal a magyar közösségért!

2020, január 22 - 11:31
"Összetartozás 100" mottóval közös szerepléssorozatba kezdett az elmúlt hétvégén az ELTE SEK Szökős és a Gencsapáti Hagyományőrző Néptáncegyüttes. A két vasi folklórműhely célja, hogy a 2020-as esztendőben minden határokon túl élő magyar közösséghez ellátogasson műsorával.
Kategóriák: Friss

Könyvtárosok a magyar kultúráról - Videót készítettek a BDK könyvtárosaival a Magyar Kultúra Napja alkalmából

2020, január 22 - 10:45
A szombathelyi Berzsenyi Dániel Könyvtár a Magyar Kultúra Napja alkalmából egy saját készítésű rövidfilmmel jelentkezik, amelynek célja egyrészt felvillantani a könyvtáros szakemberek – kedvenc lírai és prózai alkotások választása által – kultúrához fűződő személyes viszonyát, másrészt szemléltetni az irodalom sokszínűségét.
Kategóriák: Friss

20 szakma, ami idén tanulható utoljára

2020, január 22 - 08:00
Az idén életbe lépő új Országos Képzési Jegyzékben jelentősen lecsökkent a választható szakmák száma, a korábbi 760 OKJ szakmából kevesebb, mint 200 maradt. Több népszerű szakma teljesen kikerült a jegyzékből, több pedig csak iskolarendszerű képzésben lesz majd megszerezhető. Az érettségire épülő szakképzéseket mostantól csak iskolai rendszerben lehet majd tanulni.
Kategóriák: Friss

Ez lesz februárban a Mesebolt Bábszínházban

2020, január 22 - 01:15
A Mesebolt Bábszínház februárban is sok színes előadással készül a szombathelyi illetve a vidéki közönségének. Repertoáron lesz az Én vagyok én, te vagy te, A gyáva kistigris, Történetek a Kutyusról meg a Cicusról, Gyere haza, Mikkamakka! és a Vackor az óvodában.
Kategóriák: Friss

Tisztább, zöldebb és biztonságosabb Szombathelyt szeretne az új városvezetés

2020, január 21 - 18:00
Tisztább, zöldebb és biztonságosabb Szombathelyt szeretne az új városvezetés, valamint azt, hogy egy éven belül pozitív változásokat érezzenek a város lakói - hangoztatta sajtótájékoztatóján kedden Nemény András (Éljen Szombathely!), a vasi megyeszékhely ellenzéki összefogással megválasztott polgármestere.
Kategóriák: Friss