Skip to Content

Vaskarika - Hírek

Tartalom átvétel
Vaskarika a kultúracél
Frissítve: 26 perc 39 másodperc

Éld meg Büköt! - Interjú Pálffy Tamással, "Vas megye Turizmusáért Díjas" turisztikai szakemberrel

4 óra 27 perc
Bük egy kis település, ami alkalmas arra, ha az ember egy nagyvárosból "ki akar törni", és zöld környezetben szeretne kikapcsolódni, hátrahagyva a napi problémáit, lassítva mindennapos életvitelén - Pálffy Tamás TDM menedzserrel beszélgettünk Bük turizmusáról.
Kategóriák: Friss

Szobrokban életre keltett harmónia – Tóth István szobrászművész emlékére nyílt kiállítás a Berzsenyi Dániel Könyvtárban

5 óra 57 perc
1945 után elhallgatták, most halálának 85. évfordulója alkalmából a Berzsenyi Dániel Könyvtár és a Vasi TIT Egyesület Tóth István Baráti Köre fotókiállítást rendezett a szobrász műveiből.
Kategóriák: Friss

Őt látni és hallani kell! - Herényi esték Horváth Imrével (márc. 28.)

7 óra 27 perc
Március 28-án 18 órakor a Herényi esték beszélgetős műsor vendége Horváth Imre, a Szent Márton Kórus karnagya lesz. A beszélgetés moderátora Károlyi Frigyes.
Kategóriák: Friss

Táncos revühétvége a Sárvári Oratórikus Kórussal (máj. 11-12.)

11 óra 12 perc
A Sárvári Oratórikus Kórus (SOK) „Én táncolnék Veled!” című egész estés revüműsorát adja elő május 11-én szombaton 19 órai, illetve május 12-én vasárnap 15 órai kezdettel a Spirit Hotel Thermal Spa nagytermében.
Kategóriák: Friss

Újra kilendült a tehetségméter - AGORA Gyermek és Ifjúsági Művészeti Fesztivál 2019

19 óra 27 perc
Kőszegi táncparádé, Adele magyar alteregója, Egyiptom hercege - Március 20-21-e között tehetséges ifjú előadók - vers-, próza- és mesemondók, énekesek, táncosok, zenészek és színjátszók - foglalták el az AGORA-MSH világot jelentő deszkáit. Tehetséges előadókból most sem volt hiány - kameránkkal a második napon, a középiskolások előadásain jártunk!
Kategóriák: Friss

Gyümölcsoltó nap az oszkói szőlőhegyen (márc. 23.)

20 óra 12 perc
Március 23-án, szombaton Gyümölcsoltó nap és fagondnokok találkozója lesz Oszkón. Az esemény kiemelt vendégei Dr Nagy István agrárminiszter és V. Németh Zsolt országgyűlési képviselő.
Kategóriák: Friss

Könyvajánló: Csillagvonatok és 9 hónap

2019, március 21 - 22:34
x
Kategóriák: Friss

Cseppben az élet - Lebilincselő sorozat készült a Béres Csepp feltalálójáról

2019, március 21 - 14:30
Dr. Béres József (1920-2006) élettörténetét bemutató sorozatot tűz műsorára március 23-tól szombat esténként 20.30-tól a Duna Televízió Cseppben az élet címmel. A négyrészes filmsorozat mintegy tíz évet ölel fel a hatvanas évek derekától a hetvenes évek közepéig, a Béres Csepp megalkotójának drámai életszakaszára összpontosítva. A sorozat a kutató hatalommal vívott, megalkuvást nem tűrő harcának bemutatása mellett objektív látleletet is nyújt a hatvanas-hetvenes évek Magyarországáról.
Kategóriák: Friss

Hévízi Tradicionális Kúra: 220 éves tradíció Hévízen

2019, március 21 - 11:00
2015-ben Hévíz saját védjegyet hozott létre a Hévízi-tó gyógyhatására alapozott terápiák akkreditálása érdekében. A mozgásszervi panaszok enyhítésében kiváló eredményekkel bíró Hévízi Tradicionális Kúra (HTK) hatékonyságát 220 éves fürdőgyógyászati múlt, gyógyult vendégek ezrei és modern orvosi kutatások is igazolják.
Kategóriák: Friss

Olyan, mint folyton szerelmesnek lenni – Cigarettes After Sex koncert az Akvárium Klubban

2019, március 21 - 08:30
A Cigarettes After Sex dream pop zenéje mindenféle giccs nélkül hozza a szerelem érzését, finoman suhanva át a hallgatón. A zenekar két éve nálunk is bemutatta cím nélküli, debütáló lemezét az A38 Hajón, tavaly pedig a Szigeten is láthattuk őket, most azonban már készülő, friss dalaikkal vágnak neki újabb turnéjuknak, így június 9-én bennünket is ismét elvarázsolnak film noir hangulatú zenéjükkel az Akvárium Klubban.
Kategóriák: Friss

Meg lehet úszni egy kis hascsikarással? - Jancsi és Juliska a Soltis Lajos Színházban

2019, március 21 - 01:30
Grimm meséjét vitte színre - elsősorban gyermekeknek - a Soltis Lajos Színház. A Nagy Zsuzsi rendezte mesejáték bemutató előadását - Gyermekszínházi Világnap alkalmából - március 20-án láthatták a mai és az örök gyermekek.
Kategóriák: Friss

Helyi rocklegendák és hip-hop a Végállomásban (márc. 22-23.)

2019, március 21 - 01:10
Március 22-én, pénteken két legendás helyi rock formáció lép a Végállomás színpadára. Az évek óta nagy sikerrel koncertező Mokka Tribute, és a nemrég újra összeállt Dózis RB szórakoztatja a nagyérdeműt klasszikus magyar és külföldi rockslágerekkel. Szombaton pedig érkeznek a Bloose Broavaz kiadó jeles képviselői, név szerint Siska Finuccsi, Tkyd, Mikee Mykanic és DJ. Arre.
Kategóriák: Friss

Nagyszabású koncerttel emlékeznek az isonzói csaták áldozataira a Budapesti Filharmóniai Társaság előadásában (márc. 24.)

2019, március 20 - 14:30
Március 24-én példaértékű nemzetközi művészi összefogásban, összesen mintegy 250 alkotó részvételével, a Budapesti Filharmóniai Társaság közreműködésével hangversennyel emlékeznek meg Ljubljanában az isonzói csaták áldozatairól. A koncerten egy különleges mű, Avgust Ipavec: A zöld smaragd színei című szimfonikus költeménye hangzik el.
Kategóriák: Friss

A gyermeki játék hite - Bábszínházak Világnapja

2019, március 20 - 12:20
Március 21-e a bábszínházak világnapja. Ebből az alkalomból Kovács Géza, a szombathelyi Mesebolt Bábszínház igazgatója foglalta össze gondolatait.
Kategóriák: Friss

Kék séta, kék mozi, flashmob - Autizmus Világnapja Szombathelyen (márc. 25. - ápr. 2.)

2019, március 20 - 11:45
Idén több érdekes programmal is bővül Szombathelyen az Autizmus Világnapi rendezvény. A hagyományos, április 2-i kék sétán túl március 25-én szakmai fórumot tartanak, amelynek témája a helyi autizmusellátás lesz, valamint flashmob, kék futás és kék mozi is várja az érdeklődőket. Április 2-án este ismét kék fényben fog ragyogni az Emlékmű.
Kategóriák: Friss

Pasqualetti Ilona: Balogvilág - könyvbemutató a Weöres Sándor Színházban (márc. 25.)

2019, március 20 - 11:00
A szerző nyolc éven át követte végig egy tíztagú család sorsát: interjúk, naplójegyzetek, beszélgetések nyomán ismerjük meg őket, illetve azt a világot, amit maguk köré építettek, és amiben élnek.
Kategóriák: Friss

Használjuk a nyírfa varázserejét! - Lendüljünk formába természetesen

2019, március 20 - 10:15
Korán kopogtatott idén a tavasz, talán minden eddiginél korábban kezdtünk el szétnézni a tavaszi és a nyári ruháink között. És bizony, kevesen állják ki a próbát, hogy végigedzették a telet, és nemet mondtak minden kalóriában dús ételre, szóval egy szó, mint száz, legtöbben ilyenkor kapunk a fejünkhöz, hogy ideje lesz formába lendülni valahogy a sokat emlegetett bikiniszezonra.
Kategóriák: Friss

Keresik 2019 legjobb szakállát

2019, március 20 - 01:10
Immár másodjára kerül megrendezésre a Tattoo Majális keretei között a Nagy Szakállverseny. A pénzdíjas megmérettetésen nem a szakáll nagysága, hanem a beleinvesztált kreativitás a lényeg, a szervezők több száz jelentkezőre számítanak.
Kategóriák: Friss

Vízipók-csodapók: premier előtt vetítik a felújított egészestés rajzfilmet a hétvégén

2019, március 19 - 21:35
Országosan több moziban is premier előtt vetítik a hétvégén a március 22-i víz világnapja alkalmából a környezettudatosságra nevelő Vízipók-csodapók című egészestés rajzfilm digitálisan felújított változatát.
Kategóriák: Friss

Babaúszás - Írány a medence a Caramell Premium Resortban (ápr. 14-18.)

2019, március 19 - 15:25
Értékes kikapcsolódás és felejthetetlen közös élmény, mely mélyíti az összetartozást baba és mama között. A Caramell Premium Resortban szakképzett úszásoktatók koordinálásával, az országosan elismert Stoller módszer alkalmazásával tartjuk áprilisi babaúszó táborunkat. A babaúszást 3 hónapos kortól ajánlott elkezdeni. A foglalkozások hatására a baba örömteli módon tanul, a vidám együttlétek alatt a szülők is jobban megismerik kisbabájukat kapcsolatuk erősödik, kommunikációjuk már a kezdetektől fejlettebbé válik.
Kategóriák: Friss