Skip to Content

Vaskarika - Hírek

Tartalom átvétel
Vaskarika a kultúracél
Frissítve: 2 perc 59 másodperc

Bartók Fesztivál: szabadon válogatott és váltogatott hangok Ittzés Gergely koncertjén

1 óra 35 perc
A Bartók Fesztiválon évente visszatérő hagyomány, hogy a kurzusokat vezető tanárok bemutatkoznak a fesztivál közönsége előtt. 2018-ban ez a sorozat a „Mesterek a színpadon” nevet kapta, melynek részeként kedden a Tibold Iván teremben Ittzés Gergely fuvolaművész lépett fel.
Kategóriák: Friss

Szűz Mária ábrázolásokból nyílt kiállítás a Püspöki Palotában

2 óra 40 perc
55 kiemelkedő magyar kortárs képzőművész Szűz Mária ábrázolásaiból nyílt kiállítás a Szily János Egyházmegyei Gyűjtemény és Látogatóközpontban. A tárlaton szobrokat, kerámiákat, textilműveket, festményeket, grafikákat láthatunk, melyek több oldalról világítják meg a Boldogasszony, azaz Szűz Mária és a magyarság kapcsolatát, és a Mária-kultusszal a magyar összetartozást is jelképezik.
Kategóriák: Friss

Gencsapáti hagyományőrzők a Művészetek Völgyében - A Muharay Udvarban lép fel a néptáncegyüttes és vendégei

2 óra 55 perc
A Gencsapáti Hagyományőrző Néptáncegyüttes és vendégei lépnek fel a Művészetek Völgye – Muharay udvar programjában Kapolcson, július 27-én, pénteken 17:30 órai kezdettel.
Kategóriák: Friss

Közösen fejlődhet Bük és Csepreg

2018, július 17 - 13:00
Együttes sajtótájékoztatót tartott Vlasich Krisztián, Csepreg város polgármestere, Dr. Németh Sándor, Bük város polgármestere, Dr. Kondora Bálint, a megyei közgyűlés alelnöke és Ágh Péter, a térség országgyűlési képviselője, mely során a két város nyertes turisztikai attrakciófejlesztési pályázatát ismertették.
Kategóriák: Friss

Cseh Tamásra emlékeznek a Nádasdy-várban (júl. 25-26.)

2018, július 17 - 09:00
Július 25-én, szerdán és 26-án, csütörtökön 20 órától koncertekkel emlékeznek a sárvári vár Várkertszínpadán Cseh Tamás születésének hetvenötödik évében.
Kategóriák: Friss

Gyógyborz(s)ongás - Koncertek, amiket bűn kihagyni a Gyógy-Bor Napokon V. - A Jazz-Blues Udvar koncertjei

2018, július 17 - 01:00
A Fürdő Étteremben otthonra lelő Jazz-Blues Udvar talán a fesztivál leghangulatosabb helyszíne. Klasszikus blues zenék és az intimebb hangvételű jazz muzsika kanyarog a muskátlis-leanderes növényzet közt, s kúszik egészen hátra, az étterem intimebb zugába. Írásunk kedvcsináló az itteni koncertekhez!
Kategóriák: Friss

Szépítsük és védjük településünket: Szombathelyen tanácskoztak a településszépítő szervezetek képviselői

2018, július 17 - 00:25
A Város- és Faluvédők Szövetsége (Hungaria Nostra) 37. Országos Találkozóját és Szakmai Konferenciáját rendezték meg 2018. július 12-14. között Szombathelyen. Nem ismeretlen helyszín a rendezvény számára a vasi megyeszékhely: az első ilyen találkozót 1981 októberében ugyanitt rendezték meg, akkor még csak tucatnyi városszépítő szervezet részvételével.
Kategóriák: Friss

Oltárszentelés és falunap Bikinivel Kemestaródfán (júl. 28.)

2018, július 17 - 00:10
Július 28-án szentelik fel Kemestaródfán a Miród-forrás búcsújáróhely oltárfedését, melyen dr. Székely János megyéspüspök mond szentbeszédet. Este 20 órától falunapra várják az érdeklődőket, melynek főattrakciója a Bikini fellépése lesz. A belépés ingyenes.
Kategóriák: Friss

Holnap indul a rock & bor! - Itt a 13. Gyógy- Bor Napok - Büki Gasztrofesztivál részletes programja (júl. 17-22.)

2018, július 16 - 13:30
Július 17-22. között a megye fesztiválszékhelye lesz Bükfürdő, középpontban hatnapos gasztroattrakciójával, a 13. Gyógy-Bor Napokkal, amin történelmi korok étkei, számos pincészet borkínálata és hét színpad zenei- és gyermekprogramja várja a zene és a gasztronómia szerelmeseit. Ismertetjük a fesztivál részletes programját!
Kategóriák: Friss

Bartók Fesztivál: flashmob és táncház a főtéren (videóval)

2018, július 16 - 07:30
Július 15-én este óriásbábos-ajtónyitogatós flashmobot szervezett a Filharmónia Magyarország a Bartók Szeminárium programjait népszerűsítendő.
Kategóriák: Friss

Várostrom és Margaret Island koncert a X. Nádasdy Történelmi Fesztiválon

2018, július 16 - 00:45
Július 13-15. között újra benépesült a sárvári Nádasdy-vár: végvári vitézek és ostromló oszmán katonák néztek farkasszemet egymással, megelevenítve a török-kor mindennapjait. A katonai hagyományőrzés mellett vasárnap a Mira Orient Art és a Margaret Island fellépése színesítette a hagyományőrző rendezvényt.
Kategóriák: Friss

Neked mi volt a legütősebb idei Alterába élményed?

2018, július 16 - 00:25
Rendhagyó módon összegezzük a kilencedik Alterába Fesztivált. A Te véleményeddel, T. Olvasó! Összegyűjtöttük a cikkeket, Tőled pedig várjuk a legjobb, legbizarrabb élményedet az idei fesztiválól. Ne légy válogatós, irány a kommentbox! ;)
Kategóriák: Friss

Minden a hal körül forgott - V. Pinka-Völgyi Halas Nap

2018, július 16 - 00:15
Vaskeresztesen rendezték meg július 14-én az V. Pinka-Völgyi Halas Napot az Alpesi Fogadó és Borházban. A gasztronómia jegyében telt rendezvényen számos halételt kóstolhattak meg a kilátogatók.
Kategóriák: Friss

Családias bohémkodás Csergával

2018, július 15 - 16:00
Vannak előadók, akik úgy tudják tolmácsolni a saját vagy mások dalait, zenéit, verseit, hogy általuk nemcsak a szerzőhöz, vagy a művekhez kerülhetünk közelebb, hanem a megszólaltatóhoz is, és önmagunkhoz is! Miközben ők maguk feloldódnak a művészetben, bűvös hálójukba vonják, elvarázsolják közönségüket.
Kategóriák: Friss

Rock On Fest: 23 névvel lett teljes a program

2018, július 15 - 13:25
Teljes lett a ROCK ON FEST fellépőinek névsora. A Barba Negra Track nyárzáró turnusának ismét elengedhetetlen eleme lesz a Rock On Fest, a közönség immáron 5. alkalommal élvezheti a két napos, ingyenes rock fesztivált, melyen most 2 külföldi zenekar mellett 21 magyar banda fog fellépni.
Kategóriák: Friss

Buborékos-esős tombolásban ért véget a 9. Alterába Fesztivál

2018, július 15 - 11:00
Erős szombattal finiselt a 9. Alterába Fesztivál, melyen fellépett a Konyha, a Magashegyi Undergruond, a PUF, a Brains és a Fish! is a nagyszínpadon! Délután a Konyha zenekar megkezdte az AlteRába fesztivál záró napját, akik a leglelkesebb rajongóiktól kaptak fogkefét, buborékot, sőt Hegének köszönhetően még egy buborékfújó gép is felkerült a színpadra. Őket a Magashegyi Underground követte, ahol a buborékfújó ismét szerepet kapott, és bár a koncert alatt az eső is megmutatta magát, ez a fesztiválozók kedvét nem vette el a színpad előtt maradástól. A MU után a Pál Utcai Fiúk vették birtokba a színpadot, és idézték fel a régi éveket, míg az este legnagyobb látványvilágával kétségkívül a Brains érkezett, és igazi tombolást váltott ki a tömegből. Így a fesztivált lebökő Fish!-nek már csak a hangulatot kellett szinten tartani a maga stílusában.
Kategóriák: Friss

Prima Salsa La Vida - Ruben's Latino koncert a Zsinagóga Udvarban (videóval)

2018, július 15 - 00:45
Július 13-án Ruben's Latino hívta egy táncos-zenés estre a latin zene kedvelőit. A Szimfi udvara megtelt salsázókkal, a zenekar pedig a Karib-szigetek felszabadult, önfeledt, forró hangulatát idézte meg napfényes, temperamentumos zenéjével.
Kategóriák: Friss

Egy hónap és kezdődik a Hétrétország az Őrségben! (aug. 11-20.)

2018, július 15 - 00:30
Lukács Miklós, Balogh Kálmán, Bognár Szilvia, Bohemian Betyars, Kollár-Klemecz László, Müller Péter Sziámi AndFriends, Lajkó Félix, Dresch Mihály Vonós Quartet – ők, és rajtuk kívül számos fellépő várja az érdeklődőket a Hétrétország köztiválon, augusztus 11. és 20. között az Őrségben!
Kategóriák: Friss

Alterába: péntek 13-án is csúcson pörgött a lánykérések fesztiválja

2018, július 14 - 19:00
Szerencsés nap volt péntek 13 azok számára, akik Pásztor Annával, vagy Likó Marcival akartak találkozni, hiszen az Anna and the Barbies és a Vad Fruttik is fellépett Körmenden. És szerencsés napja volt annak a pasinak is, aki egy bizonytalan 'igent' kapott az ITI koncertjén szíve hölgyétől... A fesztivál negyedik napján a Fatal Errort végre nagyszínpadon láthatták a rajongók, így a srácoknak bőven volt helyük ahhoz a rockandroll-tébolyhoz, amitől megőrül tőlük rajongótáboruk. Őrület terén az Anna and the Barbiesnak sem kellett a szomszédba menni, Anna tányérsapkában tolta a bulit, majd a nagyszínpad sokat látott deszkáin a Vad Fruttik futott "rebbenő neonok alatt". A pénteki programot az Intim Torna Illegál kádlyukasztása zárta a már említett lánykéréssel. A kis színpadon az Üllői Úti Fuck volt a főszám, ők kétszer is "megtöcskölték" a jónépet.
Kategóriák: Friss

Erős szombattal zár az Alterába Fesztivál

2018, július 14 - 17:20
Az Alterába Fesztivál zárónapján Magashegyi, PUF, Brains és Fish! ma este a nagyszínpadon!
Kategóriák: Friss