Skip to Content

Vaskarika - Hírek

Tartalom átvétel
Vaskarika a kultúracél
Frissítve: 4 perc 1 másodperc

Fölszállott a páva: június 30-ig hosszabbították a nevezést

1 óra 4 perc
A Duna Televízió és a Hagyományok Háza meghosszabbította a Fölszállott a páva következő évadának jelentkezési határidejét: egy héttel tovább, június 30. éjfélig lehet beküldeni a pályázatokat.
Kategóriák: Friss

Az élvezethez idő kell - A Sárik Péter Trió Bartókkal indított a Lamantin Jazz Fesztiválon

2 óra 54 perc
A Sárik Péter Trió közérthetővé tette Bartókot úgy, hogy nem kötött kompromisszumokat - A vasárnapi tanári kar tartotta házi koncert után hétfőn megkezdődtek a meghívott előadók hangversenyei. És persze, mint ahogy ezt a szokást a rendezők továbbra is jónak és hasznosnak tartják, a Lamantin tábor hallgatóiból verbuvált zenekarok is bemutatkoztak be a „nagyok” előtt.
Kategóriák: Friss

Ez is Zemplén! - A János vára kilátó Kovácsvágáson

5 óra 49 perc
A Zempléni-hegységben fekvő Kovácsvágás fölé magasodó Jánosvára hegyre (283 méter) épült 20 méter magas, fa szerkezetű, régi időket idéző formájú kilátótoronyról gyönyörű rálátás nyílik a hegyközi falvakra.
Kategóriák: Friss

Telt házzal robbant az Energy Dance Team jubileumi évzáró gálája

12 óra 34 perc
Rendhagyó évzáró gálát tartott vasárnap az Energy TSE az egyesület 15. évének ünnepléseként. Ezen alkalomból a táncosok az előadás első felében az elmúlt 15 év számos régi produkcióját jelenítették meg újra a színpadon.
Kategóriák: Friss

XVII. Pannon Inter-crosse Kupa Szombathelyen

12 óra 49 perc
Hétvégén rendezték Szombathelyen a XVII. Pannon Inter-crosse Kupát. A kétnapos rendezvényen három ország hét csapata viaskodott a pályán.
Kategóriák: Friss

Csík koncert a Barlangszínházban

2019, június 24 - 21:00
Az egészen fantasztikus hangszeres tudáson kívül megfog a könnyedség, amivel átsiklanak egyik műfajból a másikba. Jól összefér az estében a mezőségi szerelmes Hobó Középeurópai bluesával, ahogy Cseh Tamás, nővérével való levelezésébe is bepillanthatunk.
Kategóriák: Friss

Zareh Kan a Dirty LED Light Crew táncosaival fogatott

2019, június 24 - 14:00
Hazánk egyik legnépszerűbb dj titánja a Sofia és a Tinkara után ismét a bolgár tradicionális zenéből merített ihletet. Ezúttal magyar szöveg is készült az eredeti dallamra. A ’Falevél’ című számot a Gold On The Beat legújabb felfedezettje, a 19 éves Solange énekelte fel, a hozzá készült videóban pedig Got Talent-ből elhíresült Dirty Led Light Crew produkcióját láthatjuk.
Kategóriák: Friss

Fénnyel festik a Pécs belvárosát a 4. Zsolnay Fényfesztiválon

2019, június 24 - 09:30
Fényfestéseket, fényinstallációkat, utcaművészeti produkciókat tartanak a 4. Zsolnay Fényfesztiválon június 27. és 30. között Pécsett.
Kategóriák: Friss

Két újonnan felbukkant Csontváry-képet is bemutatnak a Csontváry 100 Emlékkonferencián

2019, június 24 - 07:15
Csontváry Kosztka Tivadar halálának századik évfordulója alkalmából bemutatásra kerül két újonnan fölbukkant Csontváry-kép a Csontváry 100 Emlékkonferencián.
Kategóriák: Friss

Csak nyisd ki a szemed és hegyezd jól a füled! - Az Apacuka zenekarral beszélgettünk

2019, június 24 - 00:15
Az Apacuka zenekart talán senkinek nem kell bemutatni, akinek a családjában van kisgyerek, hiszen olyan népszerű, fülbemászó dalokat tudhatnak magukénak, mint az "Épít a mester", a "Habos kakaó" vagy a "Színes világ". Dalaikról, dalszövegeikről, és a zenéről beszélgettünk velük, hiszen nemsokára Vaskeresztesen, a Halas Napon láthatja, hallhatja őket a közönség.
Kategóriák: Friss

Nagypál Krisztina lett Magyarország Szépe (fotósorozattal)

2019, június 23 - 22:15
Nagypál Krisztina lett Magyarország Szépe 2019-ben, második udvarhölgye Csonka Rebeka, az első udvarhölgye pedig Gaál Tímea lett. Csonka Rebeka elnyerte A legszebb mosoly címet is, a közönségdíjat Lakatos Lilla érdemelte ki.
Kategóriák: Friss

A Brains koncertje a szombathelyi Szentivánéjen

2019, június 23 - 16:30
Június 22-én a Szentivánéji Vigasságok részként adott koncertet Magyarország legsikeresebb elektronikus zenét játszó koncertzenekara, a Brains Szombathelyen az Emlékműdombnál.
Kategóriák: Friss

Egy szelet Szombathely – Nagy sikert aratott a Múzeumok Éjszakája

2019, június 23 - 13:30
A Múzeumok éjszakájának "fővárosa" volt idén Szombathely, ahol új kiállításokkal, éjszakai tárlatvezetésekkel, cellatúrával, interaktív bírósági tárgyalással és kávéházi múltidézéssel is várták június 22-én az érdeklődőket.
Kategóriák: Friss

Ocho Macho koncert a Szentivánéjen

2019, június 23 - 09:30
Június 22-én a Szentivánéji Vigasságok részként adott koncertet az Ocho Macho Szombathelyen az Emlékműdombnál.
Kategóriák: Friss

Negyven éve hunyt el Örkény István

2019, június 23 - 00:20
Negyven éve, 1979. június 24-én hunyt el Örkény István Kossuth-díjas író, dramaturg, a Tóték és a Macskajáték alkotója, az egyperces novellák műfajának megteremtője. Az MTVA Sajtóadatbankjának portréja.
Kategóriák: Friss

Vasi néptáncokból és népszokásokból készült táncszínházi előadás Bükön

2019, június 22 - 18:40
Bükön ismét különleges folklóresemény "ősbemutatóját" tartották. A "Pogányt vittünk, keresztényt hoztunk" című táncszínházi előadásban vasi néptáncok és népszokások elevenedtek meg közel 100 táncos részvételével június 21-én, a Büki Sportcsarnokban.
Kategóriák: Friss

Holnap startol a jazzfolyam - 20. Lamantin Jazz Fesztivál

2019, június 22 - 13:00
Jubilál a szombathelyi rendezvény: 20 évvel ezelőtt - akkor mindössze egy koncertnapot tartva - debütált a sorozat, mely mára a a város meghatározó kulturális attrakciója.
Kategóriák: Friss

Tegnap megnyílt a Borliget az Ezredvégi Parkban!

2019, június 22 - 11:35
A borházakban hűtött rozék, szép fehérek és testes vörösborok kiváló választéka várja a látogatókat ma is!
Kategóriák: Friss

Csak egy kis nosztalgia - Retro Családi Nap Vassurányban! (jún. 29.)

2019, június 22 - 10:15
Retro hangulat, veterán-, tuning- és mezőgazdasági járművek felvonulása, kiállítása és találkozója várja az érdeklődőket Vassurányban.
Kategóriák: Friss

Vasárnap eldől, ki lesz Magyarország Szépe

2019, június 21 - 15:15
Az ország legszebb lányai mellett igazi sztárparádé várja a Duna Televízió nézőit vasárnap este a Magyarország Szépe élő adásában. A döntőbe jutott tizenhat szépség bemutatkozása mellett exkluzív zenei produkciók és dalpremierek szórakoztatják a közönséget.
Kategóriák: Friss